احتمال بارداری با مصرف قرص ضدبارداری چقدر است+عوارض

احتمال-بارداری-با-قرص-ضدبارداری

قرص های ضد بارداری روشی موثر و رایج برای جلوگیری از حاملگی هستند. با این وجود، عواملی مثل فراموش کردن مصرف قرص ها، استفراغ و مصرف داروهای خاصی می توانند تاثیر و کارایی قرص های جلوگیری از بارداری را کاهش دهند و منجر به بارداری ناخواسته شوند.
در این مقاله ما نگاهی به میزان اثر بخشی قرص های ضد بارداری و عواملی که موجب کاهش تاثیر آنها می شوند، می پردازیم. همچنین نکاتی را برای افزایش تاثیر قرص ها بیان می کنیم و به بیان علائم اولیه بارداری نیز می پردازیم.

قرص های ضد بارداری چقدر موثر هستند؟

قرص های ضد بارداری اگر به درستی استفاده شوند در ۹۹ درصد موارد عمل کرده و مانع بارداری می شوند. استفاده درست از قرص های ضد بارداری به این معنی است که قرص هر روز باید در ساعت مشخصی مصرف شود و هیچ گاه مصرف آن فراموش نشود. اگر مصرف قرص به درستی رعایت نشود مثلا یک روز فراموش کنید که قرص را بخورید یا ساعت مصرف قرص در هر روز تغییر کند، این روش ضد بارداری در ۹۱ درصد موارد موفق عمل می کند.

با اینکه درصد موفقیت قرص های ضد بارداری بسیار بالا است، باز هم ممکن است حامله شوید. زمانی مصرف قرص های ضد بارداری دیگر موثر نخواهند بود و حامله می شوید که مصرف دو قرص یا تعداد بیشتری را فراموش کنید. عدم مصرف قرص ها باعث می شوند که تخمک گذاری در بدن شما شروع شود. اگر در طی زمان تخمک گذاری شما رابطه جنسی داشته باشد، احتمال بارداری شما به شدت افزایش می یابد. در این مقاله درباره علائمی که در ابتدای بارداری ممکن است داشته باشید و همچنین عوارض قرص های ضد بارداری صحبت می کنیم.

احتمال بارداری با قرص

علائم اولیه بارداری

اولین نشانه بارداری بسیار شبیه عوارض قرص های ضد بارداری هستند که شامل موارد زیر می شوند:

پریود نشدن

مصرف قرص های ضد بارداری می تواند باعث کاهش خونریزی پریود شما شود. این خونریزی کم قاعدگی ممکن است با خونریزی و لکه بینی لانه گزینی اشتباه گرفته شود. لانه گزینی زمانی رخ می دهد که نطفه ایجاد شده در اثر لقاح تخمک و اسپرم به دیواره رحم بچسبد و شروع به رشد کند. قرص های ضد بارداری همچنین باعث پریود نشدن می شوند که مکن است به عنوان علامت بارداری اشتباه گرفته شوند.

تهوع

تهوع صبحگاهی که ممکن است در هر زمانی از روز اتفاق بیفتد، ممکن است نشانه بارداری باشد. قرص های ضد بارداری نیز می توانند موجب ایجاد حالت تهوع شوند. اگر مصرف قرص همراه با غذا به کاهش حالت تهوع کمک نمی کند، بهتر است تست بارداری بدهید.

حساسیت پستان ها

با ادامه بارداری، پستان ها حساس تر شده و لمس آنها دردناک می شود. قرص های ضد بارداری هورمونی نیز ممکن است موجب حساسیت پستان ها شوند.

سردرد و خستگی

خستگی یک علامت شایع بارداری است. تغییرات هورمونی ناشی از قرص های ضد بارداری می توانند موجب خستگی مفرط و سردرد شوند.

بیشتر بخوانید: بارداری بعد از قطع مصرف قرص های ضد بارداری

پیشگیری از بارداری از خدمات تخصصی مرتبط با بارداری و زایمان به حساب می آیند. توجه داشته باشید که روشهای پیشگیری بین افراد مختلف، متفاوت است و بعضا روشهایی که برای بعضی از افراد مناسب است، موجب حساسیت عده ای دیگر می شود. چنانچه شما هم قصد بچه دار نشدن ندارید، بهتر است طی یک جلسه معاینه با متخصص زنان بهترین و بی عارضه ترین روش را انتخاب کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت ویزیت با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

علائم شبه بارداری ممکن است ناشی از چه موارد دیگری باشند؟

علاوه بر احتمال بارداری و عوارض قرص های ضد بارداری، موارد دیگری هم وجود دارد که می توانند توجیه کننده برخی علائم شما باشند در ادامه به این موارد اشاره می کنیم:

عفونت های مقاربت جنسی

اگرچه قرص های ضد بارداری مانع حاملگی در اکثر موارد می شوند اما شما را در مقابل بیماری های مقاربت جنسی محافظت نمی کنند. برخی از بیماری های مقابت جنسی موجب دل درد، خونریزی و لکه بینی و تهوع می شوند.

سرطان

برخی از سرطان ها شامل سرطان رحم و سرطان دهانه رحم می توانند موجب علائمی شوند که با بارداری یا عوارض قرص های ضد بارداری ممکن است اشتباه گرفته شوند.
این علائم شامل موارد زیر هستند:

  • لکه بینی
  • دل درد
  • تهوع
  • درد
  • خستگی

فیبروم رحمی یا کیست تخمدان

فیبروم رحمی و کیست های تخمدان توده های غیر معمولی هستند که در رحم و تخمدان زنان رشد می کنند. معمولا زنان مبتلا به فیبروم رحمی یا کیست تخمدان دچار لکه بینی یا پریود های شدید می شوند. همچنین ممکن است که علائم دیگری هم مانند تهوع، درد و تکرر ادرار پیش از شروع خونریزی در اثر این بیماری به وجود بیاید.

تکرر ادرار

عوارض مصرف قرص های ضد بارداری در زمان حاملگی

اگر قرص های ضد بارداری را برای پیشگیری از حاملگی مصرف می کنید اما متوجه شدید که باردار هستید، این سوال برایتان پیش می آید که قرص های ضد بارداری چه تاثیری بر جنین در حال رشد دارند. خبر خوب این است که مطالعات نشان داده اند که قرص های ضد بارداری در اوایل بارداری تاثیر منفی ندارند.

البته بهتر است در صورتی که از قرص های ضد بارداری استفاده می کنید و متوجه شدید باردار هستید، مصرف قرص ها را بلافاصله قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید تا از سلامت جنین خود و عدم تاثیر داروهای هورمونی بر رشد جنین مطمئن شوید.

آیا مصرف قرص های ضد بارداری ریسک حاملگی خارج رحمی را افزایش می دهد؟

باردار شدن در حین مصرف قرص های ضد بارداری ریسک ابتلا به بارداری خارج رحمی را افزایش نمی دهد. بارداری خارج رحمی هنگامی رخ می دهد که تخمک بارور شده بیرون از رحم و معمولا درون لوله های فالوپ لانه گزینی کند. این اتفاق بسیار جدی است و در صورت عدم رسیدگی فوری می تواند موجب مرگ مادر شود.

در صورت بارداری در حین مصرف قرص های ضد بارداری چه باید کرد؟

اگر فکر می کنید که باردار هستید، سعی کنید سریع تر از حاملگی خود مطمئن شوید تا مراقبت های بارداری خود را شروع کنید. تست های بارداری مانند بی بی چک تقریبا دقیق هستند. البته همچنین می توانید آزمایش بتای خون بدهید که بسیار دقیق است و تقریبا بدون خطا است. همچنین به پزشک مراجعه کنید تا علائمتان تحت بررسی قرار بگیرد. به عنوان یک چکاپ روتین، پزشک ممکن است آزمایش بارداری را برای شما انجام دهد. همچنین خودتان می تواند از پزشک بخواهید تا آزمایش حاملگی را برایتان تجویز کند.

بیشتر بخوانید: آزمایش بارداری: از صفر تا صد

نکاتی برای افزایش تاثیر قرص های ضد بارداری

مصرف درست قرص های ضد بارداری در جلوگیری از بارداری بسیار موثر عمل می کند. با این حال با استفاده از روش های زیر می توانید به روش پیشگیری از بارداری خود استحکام بیشتری ببخشید.

برنامه ریزی منظمی داشته باشید.

قرص جلوگیری از بارداری خود را هر روز در ساعت مشخصی مصرف کنید. انجام این کار میزان هورمون های بدن شما را ثابت نگه می دارد و احتمال تخمک گذاری را به حداقل می رساند.

در هفته ای که به دلیل پریود قرص مصرف نمی شود، چه باید کرد؟

معمولا پس از ۲۱ روز، مصرف قرص متوقف می شود تا پریود شما اتفاق بیفتد. در این زمان می توانید برای اینکه برنامه ریزی شما از بین نرود، هر روز در زمان مشخص مصرف قرص، شکلات یا آب نبات بخورید تا روتین شما از بین نرود و پس از گذشت هفت روز بسته قرص جدیدتان را شروع کنید.

کاهش مصرف الکل

الکل بر روی متابولیسم کبد شما تاثیر می گذارد و می تواند تاثیر قرص های ضد بارداری را کاهش دهد که در نهایت ممکن است به بارداری ناخواسته بینجامد.

از روش ضد بارداری اورژانسی استفاده کنید

اگر رابطه جنسی بدون محافظت داشته اید و متوجه شده اید مصرف یک یا دو قرص ضد بارداریتان را فراموش کرده اید، می توانید از قرص ضد بارداری اورژانسی استفاده کنید. هر چه زودتر این قرص را مصرف کنید، تاثیر آن بیشتر خواهد بود.

از روش ضد بارداری مکمل استفاده کنید

در برخی موارد، باید از روش ضد بارداری دیگری هم در کنار قرص های جلوگیری از بارداری استفاده کنید. برخی داروها مانند داروهای صرع و داروهای ایدز تاثیر قرص ضد بارداری شما را کاهش می دهند. باید حداقل تا یک ماه پس از اتمام مصرف داروهایی که باعث کاهش تاثیر قرص های جلوگیری از بارداری می شوند، از روش ضد بارداری مکمل دیگری مانند کاندوم استفاده کنید.

کاندوم روش پشگیری

نکته نهایی درباره قرص های ضد بارداری و حاملگی

درست است که قرص های ضد بارداری بسیار موثر هستند اما گاهی به دلیل عدم استفاده درست و مداوم فرد ممکن است نتوانند مانع حاملگی شوند. اگر درباره موثر بودن روش ضد بارداری خود مطمئن نیستند، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. اگر مصرف یک قرص را فراموش کردید، بهتر است علاوه بر مصرف قرص برای هفت روز آتی روش مکمل دیگری مانند کاندوم را برای جلوگیری از بارداری به کار ببرید.

اگر درباره قرص های ضد بارداری و تاثیر آنها سوال یا ابهامی دارید در بخش کامنتهای زیر همین مقاله بپرسید.

۴.۶/۵ - (۳۳ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۷ دیدگاه ها
  • سلام خسته نباشید. من دوشب پیش با نامزدم رابطه بدون دخول داشتم ولی منی اون روی واژنم ریخته شد و بعد از چند دقیقه شستم و امروز دو تا قرص اورژانسی لوونورژسترون ۷۵/۰ خوردم و باید هفته اینده پریود شوم. اگه پریود نشم یعنی باردارم؟ یا اگر با تاخیر پریود شوم؟ خواهش میکنم جواب بدین با اینکه قرص خوردم امکان بارداری وجود دارد؟

    • سلام احتمال اینکه باردار باشین خیلی کمه. چون هم اسپرم داخل واژن شما نریخته و هم اینکه قرص اورژانسی مصرف کردین. بهتره سعی کنید استرس نداشته باشین. چون خود استرس باعث تاخیر در پریود شدن میشه. به هر حال اگر پریودتون عقب افتاد میتونین آزمایش خون برای بارداری بدین.

  • سلام خانوم دکتر خسته نباشین خانوم دکتر. نامزد من ۲۵ دی ماه پریود شدن مثل همیشه و من ۱۵ بهمن ماه با ایشون رابطه بدون دخول داشتم و تماسی هم که با واژن ایشون داشتم حتی یک قطره منی از طرف من به ایشون نخورد من همون روز به ایشون قرص اورژانسی اووسیز دادم با دوز ۰%۷۵ و ایشون خوردن و ۲۴ بهمن سر موقع پریود شدن و هفت روز خونریزی داشتن شدید و طی این یک ماهی که الان گذشته ایشون هیچ علامت از بارداری نداشتن فقط امروز صبح چون دو روزی هست سرماخوردگی و گلو درد دارن حالت تهوع و استفراغ داشتن آیا ممکنه علامت بارداری باشه؟

    • سلام نامزدتون اگر پریود شدن دیگه باردار نیستن. اینکه بعضی جاها نوشته با وجود پریودی باردار بودن منظورشون خونریزی نبوده مثلا لکه بینی بوده مقدار خونی که دیده شده بسیار کم بوده که نشون دهنده خونریزی ناشی از لانه گزینی هست و نامزد شما اگر پریود کامل داشتن پس حامله نیستن.

  • سلام‌خانوم دکتر وقتتون بخیر.اگه خانمی که تا حالا باردار نشده هم برای جلوگیری از قرص ال دی استفاده کنه،این احتمال هست که بعدا سخت باردار بشه؟اطرافیان زیاد میگن اگه جلوگیری کنی احتمالش هست دیگه باردار نشی. پیشاپیش از پاسخ‌دهیتون سپاسگزارم

    • سلام. نه عزیزم مصرف قرصهای ال دی باعث نازایی یا حتی ایجاد مشکل در زایمان و باروری نمیشه. با این حال بدلیل مشکلات دیگه ای که ایجاد میکنه (مثل بالارفتن احتمال ابتلا به سرطان سینه یا سرطان دهانه رحم) مصرف بالای پنج سالشون توصیه نمیشه.

  • سلام خانوم دکتر، من دوتا بچه طبیعی به دنیا آوردم بچه دومن رو که باردار شدم در ناحیه دو طرف واژن از داخل خیلی درد شدیدی دارم الان ده ماه هست که بچه ام به دنیا اومده و باز هم همون درد رو دارم نشانه چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *