خون ریزی شدید قاعدگی

خونریزی-شدید-قاعدگی

قاعدگی که یک فرآیند عادی در زنان است که به خودی خود آزاردهنده است. در طول این دوره ممکن است زنان دچار خونریزی شدید قاعدگی باشند که مجبور شوند هر دو الی سه ساعت یک بار نوار بهداشتی خود را عوض کنند، به این وضعیت منوراژی می گویند. تقریبا تمام زنان حداقل یک بار در طول عمر خود به منوراژی مبتلا می شوند. خون ریزی شدید قاعدگی می تواند عوامل مختلفی داشته باشد مانند عدم تعادل هورمونی یا وجود استرس و فشارهای روحی. خون ریزی شدید قاعدگی همچنین دارای عوارض ناخوشایندی است که لزوم درمان آن را بیشتر می کند. در این مقاله ما درباره خونریزی شدید قاعدگی، علل خونریزی شدید قاعدگی، درمان دارویی خونریزی شدید قاعدگی و روش های خانگی برای کنترل آن صحبت می کنیم. می توانید جهت دسترسی سریعتر به بخشهای مختلف مقاله از فهرست زیر استفاده کنید.

علائم خون ریزی شدید قاعدگی

همان طور که گفته شد یکی از علائم شایع آن افزایش حجم خون خروجی است که زنان را مجبور می کند هر چند ساعت یک بار نوار بهداشتی خود را عوض کنند. در زیر به علائم دیگر آن اشاره شده است:

بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد رابطه جنسی در دوران قاعدگی

چنانچه شما هم از خونریزی شدید قاعدگی رنج می برید، می توانید برای درمان آن به خانم دکتر ذاکرین مراجعه کنید. جهت تعیین وقت ویزیت با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمائید.

علت خون ریزی شدید قاعدگی

دلایل خون ریزی های شدید در دوران قاعدگی بسیار زیاد هستند که ما به شایع ترین آنها اشاره می کنیم:

اختلالات هورمونی

به دلیل اینکه در دیواره ی رحم هورمون های پروژسترون و استروژن وجود دارد و هماهنگی این دو هورمون باعث تخریب دیواره ی رحم و ایجاد خون ریزی می شود عدم هماهنگی هورمون ها می تواند باعث رشد بیشتر دیواره رحم و در نتیجه ایجاد خون ریزی شدیدتری برای خروج این دیواره شود. این اختلال هورمونی در دخترانی که به تازگی به دوران قاعدگی رسیده اند بیشتر دیده می شود.

اختلال در تخمدان

کیست هایی که در تخمدان ایجاد می شوند می تواند موجب بر هم زدن نظم قاعدگی و همچنین افزایش خون ریزی شوند.

آدنومیوز

هنگامی که غدد ادنومیوز در رحم جاسازی شوند می توانند موجب افزایش خون ریزی شوند این اتفاق در زنانی که تعداد بارداری بیشتری داشته اند بیشتر رخ می دهد.

از دیگر عواملی که می تواند بر روی خون ریزی شدید قاعدگی تاثیرگذار باشد می توان به فیبروم رحمی، مشکلات بارداری، استفاده از آی یو دی، مشکلات خونی ارثی و داروهای مصرفی اشاره کرد.

پولیپ

پولیپ یا همان تومور خوش خیم دیواره ی رحم نیز می تواند باعث افزایش خون ریزی قاعدگی و افزایش طول دوره قاعدگی شود. این اتفاق بیشتر در سنین باروری رخ می دهد.

پولیپ رحم

مقاله مرتبط: از اختلالات قاعدگی و روش های درمان آن چه می دانید

عوارض خون ریزی شدید قاعدگی

خون ریزی شدید قاعدگی دارای عوارض زیادی است که در ادامه این مبحث به آنها خواهیم پرداخت. این عوارض می توانند اثرات طولانی مدتی بر بدن داشته باشند، پس بهتر است هر چه زودتر در جهت تشخیص و درمان خونریزی شدید قاعدگی اقدام کنید.

کم خونی و کمبود آهن: به دلیل اینکه خون زیادی از بدن فرد خارج می شود سطح هموگلوبین خون فرد پایین می آید، به دلیل وجود آهن در هموگلوبین سطح آهن بدن فرد هم پایین آمده و فرد دچار کمبود آهن و کم خونی می شود.

کم خونی و کمبود آهن نیز خود باعث ایجاد خستگی های مداوم، بی حوصلگی، تنگی نفس، تشدید ضربان قلب و همچنین موجب رنگ پریدگی می شود و شادابی و زیبایی صورت را از بین می برد.

درد شدید و غیر قابل تحمل: معمولا خون ریزی شدید قاعدگی همراه با درد زیاد است که به آن (دیسمنوره ) نیز می گویند و گاهی این درد با دارو ها و عمل جراحی بهبود پیدا می کند. جالب است بدانید که مصرف مسکن هایی مثل ایبوپروفن در کاهش درد قاعدگی موثر است و شما می توانید این دارو را بدون نسخه تهیه کنید.

بیشتر بخوانید: چگونه می توان دردهای قاعدگی رو کنترل کرد

تشخیص خون ریزی شدید قاعدگی

اگر علائم گفته شده در فردی مشاهده شود، فرد بهتر است به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کند و مشکل خود را بازگو کند. برای تشخیص این مورد که فرد دارای خون ریزی شدید است یا مشکل دیگری دارد معمولا آزمایشات و معاینات زیر صورت می گیرد:

معاینه لگنی

معاینه رحم و لوله های فالوپ (هیستروسکوپی)

آزمایش پاپ اسمیر: تست پاپ اسمیر با هدف جمع آوری سلول های دهانه ی رحم به منظور بررسی عفونت و التهاب های احتمالی انجام می شود.

آزمایش خون: به دلیل خون از دست رفته از بدن آزمایش خون برای بررسی کم خونی و غیر عادی بودن لخته های خونی ایجاد شده بر روی نوار بهداشتی انجام می شود.

سونوگرافی: سونوگرافی یک روش تصویربرداری با استفاده از امواج صوتی است که تصاویری از رحم، تخمدان و لگن را در اختیار پزشک قرار می‌دهد.
بر اساس نتایج حاصل از آزمایشات اولیه، پزشک ممکن است آزمایش‌های بیشتری را توصیه کند.

کورتاژ تشخیصی: ممکن است برای بررسی دقیق تر از دیواره های رحم نمونه برداری شود و بررسی های لازم توسط پزشک نیز انجام شود که به این کار کورتاژ تشخیصی گفته می شود.

کورتاژ تشخیصی

مقاله مرتبط: اگر خونریزی قاعدگی کم شود، چه باید کرد

درمان خون ریزی شدید قاعدگی

معمولا درمان هایی که توصیه می شود برای افرادی که دچار خون ریزی شدید قاعدگی هستند در هر فرد با توجه به شرایط سنی، سوابق پزشکی، درصد خون ریزی، اثرات و عواقب و نظرات خود بیمار فرق می کند.

درمان های دارویی

بیشترین داروهایی که برای این افراد تجویز می شود:

مکمل های آهن: معمولا برای جلوگیری از کم خونی مصرف می شود.

قرص های ضدبارداری: فارغ از اثرات و عوارضی که می تواند داشته باشد این قرص ها می توانند سبب تنظیم هورمون ها و کاهش خون ریزی شوند.

پروژسترون خوراکی: این هورمون می تواند سبب از بین بردن اختلالات هورمونی شود و خون خروجی را کاهش دهد.

از دیگر داروهایی که می توان از آنها نیز استفاده نمود می توان به داروهای مسکن معمولی مانند مفنامیک اسید یا ایبوپروفن، ترانکسامیک اسید، آی یو دی هورمونی و داروهای ضد انعقاد نیر اشاره نمود.

بیشتر بخوانید: ارتباط رنگ خون قاعدگی با بیماری های مختلف

درمان های گیاهی

برای درمان گیاهی خون ریزی شدید قاعدگی مواد بسیار زیادی وجود دارد که ما در اینجا به تعدادی از آنها نیز اشاره خواهیم کرد:

۱- استفاده از دمنوش هایی که دارای گیاهانی مانند دارچین زنجبیل، آویشن و گاوزبان هستند می تواند برای این بیماری مفید باشد.

۲- دیگر دمنوش هایی که می توان از آنها استفاده کرد می توان به دمنوش دانه خردل، دانه گشنیز و جوشانده گل های زالزالک نیز اشاره کرد.

۳- غذاهای دارای مقادیر امگا ۳ فراوان مانند ماهی و غذاهای دریایی

۴- غذاهایی که دارای آهن زیاد هستند

۵- موادی که منیزیم موجود در آنها بسیار زیاد است مانند دانه کنجد، دانه هندوانه، شربت نارنج

۶- استفاده از مغزیجات هم می توانند به کاهش خون ریزی کم کند

در آخر باید توجه کنید که حتما قبل از هر اقدامی باید با پزشک متخصص مشورت کنید و تمام مراحل درمانی و استفاده از دارو را تحت نظر پزشک انجام دهید.

برای دریافت ویزیت جهت انجام معاینات لازم برای تشخیص دردهای شدید قاعدگی و درمان آن می‌توانید به خانم دکتر ذاکرین مراجعه کنید. برای تعیین وقت ویزیت از طریق شماره‌ ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

اگر در مورد این مقاله سوال یا ابهامی دارید در بخش کامنتهای زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.

۴.۸/۵ - (۴۷ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۲ دیدگاه ها
  • دکتر من خوتریزی شدید دارم ۴۵،ساله هستم ضخامت دیواره رحم داشتم پارسال طی درد و…ریزش کرد و طبیعی شد، هفت هشت ماه خونریزی ام عادی شد دوباره شدید شده، با این وضع کرونا کلا میترسم برم مطب و بیمارستان و سونو، تکلیف چیه؟ دکتر مممونم

    • اگر خونریزی شدیدتون در پریودهای بعدی ادامه پیدا کرد چاره ای نیست مجبورید برای تشخیص علت خونریزی زیاد توسط پزشک معاینه بشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *