استحمام در دوران قاعدگی

استحمام-در-دوران-قاعدگی

قاعدگی یا پریود، ریزش ماهیانه مخاط داخلی رحم زنان است که به طور معمول سه تا پنج روز به طول می انجامد و به صورت خون از طریق دهانه رحم و واژن از بدن خارج می شود. به دلیل باز بودن دهانه رحم در طی این دوران، شایعات زیادی از قبیل ایجاد کیست و تنبلی تخمدان در اثر رفتن به حمام و شست و شوی واژن در پریودی وجود دارد. در ادامه به بررسی این شایعات و دیگر نگرانی های زنان در رابطه با حمام در دوران قاعدگی می پردازیم. جهت دسترسی به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

حمام کردن در دوران پریود یا قاعدگی

چرخه قاعدگی طبیعی در زنان بین ۲۱ تا ۳۵ روز است. چرخه قاعدگی بدن را برای بارداری آماده می کند. به دلیل هورمون های ترشح شده در بدن، رحم ضخیم می شود و جریان خون افزایش می یابد تا رحم دریافت تخمک بارور شده شود. اگر تخمک بارور شده دریافت نشود، رحم به وضعیت اولیه خود باز می گردد و قاعدگی در زنان که همچنین پریود یا عادت ماهیانه نامیده می شود، رخ می دهد و خون و بافت مخاط پوشش داخلی رحم از طریق دهانه رحم و واژن تخلیه می شود. یکی از سوالاتی که همیشه در خصوص این دوره برای خانمهای محترم مطرح است این است که آیا در این دوران می شود حمام رفت یا حمام رفتن در دوران پریود یک حرکت اشتباه است؟ در ادامه مقاله به این موضوع می پردازیم. پس با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: آیا رابطه جنسی در پریود می تواند موجب بارداری شود

چرا گفته می شود که در دوران قاعدگی نباید به حمام رفت؟

در زمان قدیم به دلیل نبود حمام شخصی در منازل و مراجعه افراد به حمام عمومی و ماندن طولانی مدت در این حمام ها، به زنان توصیه می شد که در دوران قاعدگی به حمام نروند زیرا آب موجود در خزینه ممکن بود آلوده به خون شود و برای دیگر افراد قابل استفاده نباشد. همچنین چون افراد متعددی به این حمام ها مراجعه می کردند امکان ابتلا به عفونت نیز بیشتر بود. هرگونه شایعه در رابطه با ابتلا به سرد شدن رحم، کیست و تنبلی تخمدان، نازایی، افزایش درد و خونریزی از اثر رفتن به حمام و دیگر عفونت های رایج ناشی از حمام در دوران پریود شایعه ای بیش نیست و صحت ندارد و هیچ دلیل و مدرک علمی در پشتیبانی از آن وجود ندارد.

در صورتیکه احیانا دچار علائم اختلالات قاعدگی شده اید، می توانید با مراجعه به خانم دکتر ذاکرین (متخصص و جراح زنان) جهت درمان خود اقدام کنید. جهت دریافت نوبت و وقت معاینه با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

آیا می توان در دوران قاعدگی به حمام رفت؟

بله جواب مثبت است. شما می توانید در طی دوران قاعدگی به حمام بروید. حتی در دوران قاعدگی بهتر است بیشتر از روزهای عادی به حمام رفت. از آنجایی که خون مکان مناسبی برای رشد میکروبهاست بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به عفونتهای دستگاه تناسلی زود به زود به حمام بروید. این کار در داشتن یک زندگی سالم بسیار موثر است. خانمهایی که در این دوران از کاپهای قاعدگی استفاده می کنند استحمام راحت تری دارند.

مزایای حمام کردن در دوران پریود

در طی دوران قاعدگی، زنان ممکن است دچار خستگی مفرط، افسردگی خفیف، استخوان درد، کج خلقی و گرفتگی عضلات شوند. حمام می تواند به آرام شدن شما کمک کند و خستگی شما را از بین ببرد. همانطور که کیسه آب گرم می تواند درد را کاهش دهد، حمام نیز می تواند در تسکین دردهای خفیف موثر باشد.

بیشتر بخوانید: گرفتگی عضلات بعد از رابطه جنسی در زنان و مردان

رفع تیرگی واژن

دلیل دیگر برای حمام کردن در دوران پریود، رعایت بهداشت قاعدگی و جلوگیری از ابتلا به عفونت است. شست شوی واژن حتما باید در دوارن قاعدگی برای جلوگیری از عفونت و ابتلا به بیماری های دیگر انجام شود. بنابراین دوش گرفتن مرتب در حین پریود دارای اهمیت زیادی است. البته همانطور که قبل تر گفته شد باید برای حمام رفتن در این دوران از نشستن در وان آب خودداری کرد. در حقیقت به علت باز بودن دهانه رحم در این دوران بهتر است حمام ایستاده انجام شود. مسلما با این طرز حمام رفتن، احتمال نفوذ آب به واژن به حد صفر می رسد.

حمام کردن در چه روزهایی از پریودی مجاز است؟

حمام کردن و دوش گرفتن در تمام دوران پریود و قاعدگی چه روز اول و چه وسط و چه آخر مجاز است و هیچ مانعی ندارد. هیچ دلیل علمی و منطقی وجود ندارد که ثابت کننده خطر حمام و رسیدن آب به واژن باشد. تنها باید دقت کرد که بهتر است در این دوران از حمام با آب سرد خودداری کنید. آب سرد موجب انقباض رحم می شود و ممکن است در برخی از زنان باعث دل درد شود. شما می توانید این نوع دردهای قاعدگی را با ماساژ و عدم مصرف کافئین و داشتن تغذیه مناسب برطرف کنید. بعلاوه باید بدانید که حمام باید ایستاده انجام شود و از نشستن های طولانی مدت کف حمام یا در وان خودداری کنید.

آیا حمام کردن موجب توقف خونریزی در پریود می شود؟

خیر. شدت خونریزی در افراد مختلف متفاوت است. همچنین شدت خونریزی در زمان های مختلف نیز متفاوت است. در طی مدت کوتاه دوش گرفتن ممکن است خونریزی داشته باشید یا نداشته باشید. اما در صورت به اتمام نرسیدن پریود شما پس از خروج از حمام می بینید که خونریزی شما باز خواهد گشت. در بعضی از افراد می تواند خونریزی کم و در حد لکه بینی بشود که ایرادی ندارد و هیچ مشکلی ایجاد نمی کند. در اصل برخی از لکه ها با غلظت بیشتری خارج می شوند و همین عامل است که توسط برخی از خانمها نادیده گرفته می شود. ضمن اینکه در دوره های مختلف، میزان خون خروجی از رحم فرق دارد و این مورد ربطی به حمام رفتن یا نرفتن ندارد.

مقاله مرتبط: علت کم شدن خون قاعدگی و درمان آن

چگونه در زمان پریودی حمام کنیم؟

۱. در ابتدا، پد یا نواربهداشتی یا تامپون قبلی خود را دور بیندازید. در صورت خونریزی در طی دوش گرفتن، خون ریخته شده توسط آب دوش تمیز خواهد شد و جای نگرانی نخواهد بود.

۲. هنگامی که شروع به دوش گرفتن می کنید، ناحیه تناسلی خود را به طور کامل با آب بشورید. شست و شوی واژن در حین پریود موجب پاک شدن خون باقی مانده در واژن می شود و خونی بودن این ناحیه در طی حمام کمتر خواهد شد. چنانچه رنگ خون پریود شما متفاوت است می توانید مقاله تفسیر رنگ خون قاعدگی را مطالعه بفرمایید.

۳. از صابون استفاده کنید اما مراقب باشید که صابون وارد غشای واژن و لابیاها نشود. زیرا pH واژن به نحوی تنظیم شده است که مانع عفونت های واژینال شود؛ صابون می تواند تعادل pH را به هم بزند و واژن را در برابر عفونت آسیب پذیر کند. پوست ناحیه اطراف واژن را با صابون بشورید اما مواظب باشید که صابون داخل لابیا یا واژن نشود و سپس دستانتان را بشورید تا هرگونه بوی باقی مانده از خون قاعدگی از بین برود. اگر شما هم به بوی بد واژن بعد از قاعدگی مبتلا هستید این مقاله را حتما بخوانید.

۴. سعی کنید از حمام کردن لذت ببرید. آب گرم می تواند در صورتی که احساس بد خلق بودن، یا چسبناک بودن می کنید یا دچار نفخ هستید، معجزه کند.

حمام و قاعدگی

۵. در پایان حمام، دوباره ناحیه تناسلی خود را بشورید و دوش حمام را ببندید. این شیوه موجب به حداقل رساندن لکه بینی تا لباس پوشیدن می شود. می توانید از حوله کاغذی استفاده کنید تا حوله لباسیتان لک نشود.

۶. پد یا نوار بهداشتی یا تامپون جدید را استفاده کنید. البته قبل از این کار بهتر است که به خوبی بدن خود و ناحیه تناسلی را خشک کنید.

۷. دستان خود را به خوبی بشویید.

مقاله مرتبط: چگونه می توان قاعدگی نامنظم را درمان کرد

تشخیص زودهنگام علائم اختلالات قاعدگی اولین و مهم ترین قدم در درمان بیماری است. این کار نیازمند یک جلسه معاینه دقیق و تخصصی دارد. شما می توانید ضمن مراجعه به خانم دکتر متین ذاکرین در طی یک جلسه، به طور کامل معاینه شوید. در این جلسه خانم دکتر تمامی سوالات شما را پاسخ می دهند و با استفاده از روش های تشخیصی متفاوت، بهترین روش درمانی را برای شما انتخاب می کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت معاینه با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمائید.

اگر در مورد این مقاله سوال یا ابهامی دارید در بخش کامنتهای زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.

۴.۵/۵ - (۵۵ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۳۶ دیدگاه ها
  • سلام خانم دکتر خسته نباشید عالی بود .خانم دکتر من تنبلی تخمدان دارم و دارای پریودهای نامنظم‌ دکتر بهم گفت فقط وزنتو کم کن و هیج دارویی نداره نظر شما چیه؟

    • سلام عزیزم. من نمی تونم بدون معاینه نظر درستی بدم اما وزن کم کردن یکی از نکته های مهم در درمان تنبلی تخمدان هست. اگر امکان مراجعه نداری بهتره به حرف پزشکت گوش بدی.

  • سلام دکتر عزیز من تنبلی تخمدان و گاها اختلال تو قاعدگی و لکه بینی داشتم و بصورت دوره ای قرص تجویز شده پزشک رو مصرف کرد تا ۹-۱۲ ماه منظم میشه دوره هام. اما باز بهم میریزه. اینکه همیشه با دارو دوره هام منظم میشن و بصورت طبیعی نیست. مساله خطرناکی هست؟ هیچ راهی نیست که بصورت طبیعی این مشکل حل بشه؟ من مشکل یا بیماری خاصی ندارم ولی شاخص توده بدنم ۱۷ هست. و این رو هم بگم من تا جاییکه یادم میاد همیشه این اختلالات باهام بوده چند ماه درمیون.

    • سلام عزیزم. بیمار تنبلی تخمدان ناشی از عدم تولید یک سری هورمون در بدن هست. برای همین درمان طولانی مدت داره و باید هورمون ها را به طور مصنوعی مصرف کرد تا بدن درست کار کنه

  • سلام خسته نباشین من یکساله عروسی کردم ۶ماه اول پریودیام منظم بود ولی بعد ۶ماه خیلی نامرتب شد بیشترش جلو میندازم دلیلش چیه

  • سلام من اگه موقع پریود برم حموم کلا پریودم قطع و دچار لکه بینی میشم لکه های خیلی کم خون چیکار کنم؟قبل پریودم دچار نفخ شدید میشم لطفا راه حل بدید ممنونم

    • سلام تو مقاله توضیح دادم که چرا پریود بعد از حمام کم میشه. نفخ هم از علائم پریود هست و اگر با عرق نعنا درمان نمیشی بهتره به دکتر گوارش مراجعه کنی و دارو بگیری.

  • سلام خسته نباشید.میخواستم بپرسم برای فاصله بین دو پریودی باید روز اول پریود تا روز اول پریود بعدی را حساب کرد یا روز آخر پریود تا روز اول دوره بعد؟؟؟

    • سلام برای محاسبه چرخه قاعدگی باید از روز اول پریود تا روز اول پریود بعدی را حساب کرد. فاصله دو پریود مهم نیست. روزهای چرخه قاعدگی هستند که مهم هستند.

  • سلام خانوم دکتر .خسته نباشید . ببخشید یه سوال داشتم.من چرخه قاعدگیم چند ماهه خیلی بهم ریخته. یعنی چند ماه ۳۰ روز میشم بعدش الان دوباره ۴ ماه ایناست هرماه ۴ روز میندازم جلو. چیکار کنم؟

    • سلام عزیزم. باید مراجعه کنی تا بررسی بشی و آزمایش برات تجویز بشه تا بر اساس تشخیص برات دارو داده بشه.

  • سلام خانم دكتر عزيز وقتتون بخير حدود ٦ ماهه كه با قرص دوفاستون پريود ميشم. هر دوره يك روز بعد از قطع كردن قرص پريود ميشدم. اما اين دوره ١٠ روز بعد از قطع قرص پريود شدم و روز اول چيزي شبيه ترشح خاكستري رنگ و گوشتي دفع كردم. اطراف بافت خون بود، با دستمال كمي روي اون كشيدم و خون از اطرافش پاك شد. بافتش هم تقريبا سفت بود. آيا اين ميتونه نشونه ي عفونت باشه؟

  • سلام خانم دکتر، ببخشید من تخمدان پلی کیستیک دارم یبار هم بیشتر نرفتم پیش دکتر و واقعا از دکتر رفتم بدم میاد اما برای ای مشکل دارویی هم تجویز نکردن فقط گفتن که وزنم بالا نره و همیشه هم دوره قاعدگیم نامنظمه دو‌ماهی یبار یا سه ماهی یبار هست ب شدت ب قرص ضد بارداری هم حساسم و حالم بد میشه چیکار میتونم کنم برا درمانش؟

  • سلام خانم دکتر میخواستم بپرسم این که میگید عادت ماهانه باید منظم باشه یعنی چی ؟؟بستگی به روز داره که باید منظم باشه یعنی هرماه روز ۸/۳و ماه بعدم ۹/۳باید باشه !؟، یا اینکه مثلا ۲۳روز بعد پریود دوباره پریود بشیم؛!

    • سلام. آخرین مورد درست هست. یعنی روزهای بین شروع دو پریود تقریبا یکسان باشه . به این تعداد روز میگن چرخه قاعدگی.

  • من چند ماه ازدواج کردم به دکتر هم گفتم متفورمین داده با قرص دیگه که از ۱۶ قاعدگی باید بخرم تا ۱۰ شب برای بارداری ولی قرص ها تمام سده ولی بچه دارنشدم تنبلی تخمدان هم دارم باید چیکار کنم

    • سلام بارداری با تنبلی تخمدان اغلب دشواره. بهتره به پزشک مراجعه کنید و دوباره دارو بگیرید.

    • سلام اگر قطرشون بزرگتر دو سانتیمتر نیستند اشکال نداره. در غیر این صورت به پزشک مراجعه کن.

  • سلام خسته نباشید من ۲۹ سالمه و متاهل هستم،دوره های قاعدگیم ۲۸ روزه هست و معمولا منظم..دو ماهه اقدام به بارداری کردم اما خبری نشد..نگرانم که مشکلی داشته باشیم..تا الانم هیچ ازمایش و سونویی نرفتم..چکارکنم؟

    • سلام عزیزم بهتره که برای مشاوره پیش از بارداری اقدام کنی اما برای بارداری تا یک سال برای اقدام وقت هست. همینطور مقاله آمادگی برای بارداری تو همین سایت رو بخون.

  • سلام خانم دکتر من یکماه قبل یک جلسه لیزر ناحیه بیکینی رو انجام دادم بعد ازپریودم این ماه۶روز دیرتر پریودشدم ایا این دیرپریودشدنم از عوارض لیزر بوده؟آیا لیزر تاثیری داره بر روی تخمدان ها وپریودی؟

  • سلام خانم دکتر دختر خاله من ۱۵ سالشه پریود نمیشد بردیم دکتر گفتن رحمش به اندازه دختر ۱۵ ساله رشد نکرده دارو داد یکبار پریود شد دوباره نشد بعد دورباره رفت گفت رحمش بزرگ شده تخمدانهاش کوچیکن و تنبل هستن امپول زدن پریود شد گفتن که باید ازمایش ژنتیک ازش بگیریم ‌نظر شما در این باره چیه چیکار میتونیم بکنیم؟

  • سلام خانوم دکتر روزتون بخیر.من چند ساله تنبلی تخمدان و کیست ریز دارم و پزشکای زیادی رفتم هرکدوم هم داروهای مختلف تجویز کردن ولی قطعی درمان نمیشم،نمیدونم باید چیکار کنم.هیچ دکتری هم دلیلشو نمیگه تا بدونم.تازگیا خودم رازیانه مصرف میکنم تا پریود بشم.شما شهر ارومیه و مهاباد ی دکتر خوب میشناسین تا مراجعه کنم؟و اینکه ورزش تاثیری در بهبود بیماریم داره یا نه؟

    • داروها رو باید مصرف کنید. باید هورمونهای بدنتون توسط داروها تنظیم شن. در کنارش هیچ چیزی بهتر از اصلاح تغذیه و خواب و ورزش کردن نمیتونه شما رو درمان کنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *