حساسیت به نوار بهداشتی

حساسیت-به-نوار-بهداشتی

در دوران قاعدگی که ماهانه اتفاق می افتد، استفاده از نوار بهداشتی بهترین گزینه برای خانم ها است. اما استفاده از این نوع پدها باعث ایجاد حساسیت واژن به نوار بهداشتی می شود. به دلیل اینکه خانم ها هر ماه مجبور به استفاده از این پدها هستند، مسئله حساسیت به نوار بهداشتی اهمیت پیدا می کند. در این مقاله قصد داریم به علل ایجاد حساسیت واژن به نوار بهداشتی و راههای درمان آن بپردازیم. برای دسترسی سریع به مطالب می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

بافت نوار بهدشتی

نوار بهداشتی از لایه های مختلفی تشکیل شده که هر کدام از آنها بسته به کارکرد خود جنس متفاوتی دارند. این لایه ها عبارتند از:

لایه زیرین: این لایه از مواد پلی اتیلنی ساخته شده است.

بخش جذب کننده: این قسمت از پدهای بهداشتی، بخش اصلی نوار بهداشتی است که بین لایه زیرین و بالایی نوار بهداشتی قرار می گیرد. این بخش، از مواد جاذبی که از جنس فوم یا سلولز هستند، پر شده است. در بعضی از پدها این لایه، از ژل جاذب استفاده می شود.

لایه بالایی: این لایه بیشترین تماس را با پوست واژن دارد. این لایه از جنس پلی اتیلن، اکسید روی و پترولاتیوم ساخته شده است.

لایه چسب: این لایه در زیر لایه زیرین و باله های نوار بهداشتی قرار گرفته و برای چسبیدن نوار به لباس زیر از آن استفاده می شود. در تهیه چسب نوار بهداشتی از همان موادی استفاده می شود که در چسب های مایع و حرارتی عادی به کار می روند.

بافت نوار بهداشتی

بعضی از برندها برای رفع بوی واژن در قاعدگی از مود شیمیایی معطر در قسمتهای مختلف نوار بهداشتی استفاده می کنند. این مواد معطر بیشتر به لایه جاذب نوار بهداشتی اضافه می شوند و تماس کمی با پوست واژن دارند.

علائم حساسیت به نوار بهداشتی

حساسیت به نوار بهداشتی در همه خانم ها دیده نمی شود. هر چند این مشکل جدی نیست ولی باعث بروز علائم آزاردهنده ای طی چند روز اول قاعدگی خانم ها می شود. علائمی مثل:

  • خارش اطراف واژن
  • احساس سوزش
  • التهاب و قرمزی پوست واژن
  • بروز ترشحات سفید
  • تورم پوست اطراف واژن

از نشانه های حساسیت به نوار بهداشتی هستند. اگر حساسیت باعث بروز عفونت شود، علائم عفونت نیز به علائم حساسیت پوست واژن اضافه می شوند.

علت حساسیت به نوار بهداشتی

نوارهای بهداشتی تا حد ممکن از موادی ساخته می شوند که باعث بروز حساسیت نشوند. اغلب موارد حساسیت به دلایلی غیر از نوار بهداشتی بروز می کند. دلایل حساسیت به نوار بهداشتی ممکن است مربوط به یک یا چند مورد زیر باشد:

  • تماس و اصطکاک پوست واژن به نوار بهداشتی
  • حساسیت به چسب نوار بهداشتی (۷۰ درصد از حساسیت ها به همین علت اتفاق می افتد)
  • حساسیت به مواد شیمیایی معطر در بعضی نوارهای بهداشتی
  • پوشیدن لباس زیر تنگ و چسبان
  • پوشیدن لباس زیر نایلونی
  • خون خشک شده روی پوست
  • انجام ورزشهایی مثل دوچرخه سواری در زمان پریودی که باعث فشار به واژن می شود.
  • استفاده طولانی از یک پد بهداشتی و عوض نکردن آن

عرق کردن واژن، گرما و رطوبت این ناحیه به دلیل استفاده از نوار بهداشتی و خونریزی می تواند باعث التهاب، سوزش پوست واژن و حتی عفونت قارچی شود.

علت حساسیت به نوار بهداشتی

در صورتی که حساسیت به نوار بهداشتی باعث ابتلای شما به عفونت قارچی واژن شده است، برای درمان عفونت های واژینالی خود می توانید از تخصص خانم دکتر متین ذاکرین جراح و متخصص زنان مراجعه کنید. برای دریافت وقت ویزیت با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس بگیرید.

عوارض حساسیت به نوار بهداشتی

عوارض حساسیت به نوار بهداشتی محدود به علائم آزار دهنده آن نمی شود، بلکه می تواند مشکلات جدی تری را برای خانم ها ایجاد کند. رطوبت و گرمای ایجاد شده در نوار بهداشتی محیط مناسبی برای رشد باکتری های است و می تواند عفونت باکتریایی واژن را به دنبال داشته باشد.

همچنین قارچ هایی که به طور طبیعی در واژن وجود دارند با بروز حساسیت و بی توجهی به آن می توانند باعث ایجاد عفونت قارچی واژن شوند. زنانی که با این مشکل مواجه می شوند، بهتر است قبل از شروع پریودی از پمادهای ضد قارچ استفاده کنند. استفاده از این پمادها می تواند از عفونت قارچی جلوگیری کند.

راههای پیشگیری از حساسیت به نوار بهداشتی

روشهای مختلفی برای جلوگیری از بروز حساسیت موقع استفاده از نوار بهداشتی وجود دارد. با رعایت نکات زیر می توانید از بروز علائم حساسیت واژن به نوار بهداشتی پیشگیری کنید:

انتخاب نوار بهداشتی مناسب: حساسیت به نوار بهداشتی مشبک بیشتر از بقیه نوارهای بهداشتی است. نوار بهداشتی مشبک به خاطر عدم گردش هوا حساسیت و سوزش در واژن ایجاد می کنند. بهتر است برای جلوگیری از این علائم از نوارهای دیگر استفاده کنید.

عوض کردن برند نوار بهداشتی: پیش از هر چیز مهم است که بدانیم از چه نوار بهداشتی باید استفاده کنیم تا دچار حساسیت نشویم. این کار را با آزمون و خطا و استفاده از برندهای مختلف می توان انجام داد. هر چند وقت یکبار برند نوار بهداشتی خود را عوض کنید. شاید استفاده مداوم از یک برند باعث ایجاد حساسیت در شما باشد.

تعویض منظم نوار بهداشتی: یکبار یا دوبار عوض کردن لباس زیر کافی نیست. هر سه الی ۴ ساعت یکبار حتی اگر نوار بهداشتی شما خشک است باید آن را عوض کنید. این کار به رعایت بهداشت و جلوگیری از حساسیت واژن نیز کمک زیادی می کند.

پیشگیری از حساسیت به نوار بهداشتی

پوشیدن لباس زیر مناسب: موقع پریودی به جای لباسهای زیر نایلونی از لباس زیرهای نخی که تبادل گرمایی و هوایی خوبی دارند استفاده کنید. همچنین از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید. لباسهای گشاد اجازه می دهند هوا عبور کند و تهویه شود. این کار از عرق کردن واژن جلوگیری می کند.

خودداری از ورزش های سنگین: موقع پریودی سعی کنید از انجام ورزشها و فعالیتهایی که به واژن فشار وارد می کنند خودداری کنید. انجام این ورزشها باعث عرق کردن، گرما و ایجاد فشار و درد بیشتر در ناحیه تناسلی می شوند.

استفاده از نوار ضد حساسیت: این نوع نوار بهداشتی تحت عنوان «برای پوست های حساس» به فروش می رسند. نوار بهداشتی ضد حساسیت فاقد رنگ، عطر و مواد شیمیایی حساسیت زا هستند.

همچنین از پوشیدن نوارهای بهداشتی معطر اجتناب کنید. چون یکی از دلایل حساسیت واژن استفاده از مواد شوینده و یا نوارهای بهداشتی معطر است. این نوع محصولات باعث تحریک پوست ناحیه تناسلی می شوند.

در صورت ابتلا به انواع عفونت های واژینالی شما هم می توانید برای تشخیص و درمان آن از تخصص خانم دکتر متین ذاکرین، جراح و متخصص زنان مراجعه کنید. برای دریافت وقت ویزیت با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس بگیرید.

راه درمان حساسیت به نوار بهداشتی

بعضی از پوستها بسیار حساس هستند و حتی با رعایت نکات پیشگیری از حساسیت به نوار بهداشتی همچنان دچار سوزش و خارش و علائم دیگر حساسیت می شوند. برای این دسته از افراد چندین روش درمان حساسیت به نوار بهداشتی وجود دارد. این روشهای درمانی عبارتند از:

درمان خانگی حساسیت به نوار بهداشتی

برای کاهش سوزش و التهاب می توانید از کمپرس سرد استفاده کنید. اگر امکان این کار را ندارید می توانید روی سرامیک سرد مدتی بنشینید. بهداشت شخصی را رعایت کنید و واژن را چندین بار در روز با آب بشویید. برای شستشوی واژن از صابون و مواد محرک دیگر استفاده نکنید. هر شب دوش بگیرید و ناحیه واژن را کاملا خشک کنید.

درمان خانگی حساسیت به نوار بهداشتی

پماد برای حساسیت به نوار بهداشتی

اگر روشهای دیگر برای درمان حساسیت به نوار بهداشتی مشبک و غیر مشبک جواب نمی دهد، می توانید روشهایی پزشکی و دارویی را امتحان کنید. برای این کار به پزشک مراجعه کنید تا علت حساسیت و احتمال وجود عفونت باکتریایی و قارچی را تشخیص داده و حساسیت را درمان کند. برای درمان حساسیت به نوار بهداشتی می توانید از کرم ها و لوسیون های ضد حساسیت مثل کرم موضعی هیدروکورتیزون برای سطح بیرونی واژن استفاده کنید.

استفاده از پودر

در مواردی که علت حساسیت رطوبت پوست بیرون واژن است می توانید از پودرهای مخصوص واژن برای جذب رطوبت استفاده کنید. به علاوه این پودرها بین پوست و نوار بهداشتی به صورت یک لایه قرار می گیرد و تماس آنها را کم می کند.

خانم هایی که مجرد نیستند در صورتی که مایل باشند می توانند به جای نوار بهداشتی از کاپ قاعدگی هم استفاده کنند. این محصول داخل کانال واژن قرار می گیرد.

امیدواریم در این مقاله به تمامی سوالات شما عزیزان پاسخ داده باشیم اما با اینحال اگر سوال یا ابهامی در این زمینه دارید می توانید در بخش نظرات زیر همین مقاله از ما بپرسید. پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستیم. برای دریافت جواب به همین صفحه برگردید.  

۴.۶/۵ - (۴۷ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *