روشهای طلایی برای پیشگیری از بیماری های مقاربتی

پیشگیری-از-بیماری-های-مقاربتی

بیماری های مقاربتی، عفونتی است که با تماس جنسی با شخص دیگر، ایجاد می شود. حتی لمس کردن نیز ممکن است باعث انتقال بعضی از بیماری های مقاربتی شود. به طور کلی، بیماری های مقاربتی تا حد زیادی قابل پیشگیری هستند. با این حال، با رعایت نکات مختلف و گرفتن تصمیمات درست درباره سلامت جنسی، می توان از گسترش بسیاری از این عفونت ها جلوگیری کرد. در این مقاله درباره روش های پیشگیری از ابتلا به بیماری های جنسی صحبت می کنیم.

پیشگیری از بیماری های جنسی

تنها راه مطمئن برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های مقاربتی، پرهیز از هر نوع تماس جنسی است. اما این روش برای اکثر افراد، عملی نیست. با رعایت موارد زیر می توان خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی را کمتر کرد:

حفاظت قبل از رابطه جنسی

پیشگیری مؤثر، قبل از شروع فعالیت جنسی آغاز می شود. در اینجا، چند نکته برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی قبل از رابطه جنسی معرفی می شود:

  • تعداد شرکای جنسی خود را محدود کنید.
  • هر دو شریک جنسی باید در مورد سوابق جنسی خود صادق باشند.
  • قبل از رابطه جنسی، به همراه شریک جنسی خود آزمایش دهید.
  • اگر الکل یا مواد مخدر استفاده کرده اید، رابطه جنسی نداشته باشید.
  • برای اینکه به ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) و هپاتیت B دچار نشوید، واکسن بزنید.

صبحت با شریک جنسی درباره سلامت جنسی بسیار مهم است، اما معمولاً همۀ افراد نمی دانند که آیا به بیماری مقاربتی مبتلا شده اند یا خیر. به همین دلیل، آزمایش دادن قبل از شروع رابطه جنسی با یک شریک جدید، بسیار ضروری است. اگر تشخیص داده شد که به بیماری مقاربتی مبتلا شده اید، حتما به شریک جنسی خود اطلاع دهید. در این صورت، هر دو می توانید آگاهانه درباره احتمال ابتلا به بیماری مقاربتی تصمیم بگیرید. همچنین باید به طور واضح با شرکای جنسی خود دربارۀ بیماری های مقاربتی که دارند (یا داشته اند)، صحبت کنید.

بیشتر بخوانید: آیا من به بیماری مقاربتی مبتلا شده ام

داشتن رابطه جنسی ایمن

داشتن رابطه ایمن یعنی استفاده از مانع و محافظ لاتکس یا پلی اورتان در همه نوع رابطه جنسی است که از جمله انواع آن می توان موارد زیر را نام برد:

  • استفاده از کاندوم زنانه یا مردانه هنگام مقاربت
  • استفاده از کاندوم دهانی هنگام برقراری رابطه جنسی دهانی
  • استفاده از دستکش هنگام تحریک با دست

رعایت نکات بهداشتی بعد از روابط زناشویی از مهمترین روشهای پیشگیری از بیماریها است. به یاد داشته باشید که شستشو پس از رابطه جنسی برای از بین بردن هر نوع باکتری از روی پوست مفید است. مخصوصاً زنان باید بعد از رابطه جنسی ادرار کنند تا خطر ابتلا به عفونت های دستگاه ادراری در آنها کم شود.

استفاده صحیح از کاندوم

کاندوم بهترین روش پیشگیری

اگر در رابطه جنسی از کاندوم و سایر محافظ ها برای رابطه ایمن استفاده می کنید، باید به دستورالعمل های نوشته شده روی جعبه عمل کنید. استفاده صحیح از کاندوم باعث می شود تأثیرگذاری آن بیشتر شود. رعایت مراحل زیر ضروری است:

  • به تاریخ انقضای کاندوم توجه کنید.
  • کاندوم را به درستی قرار دهید.
  • در نوک کاندوم، فضای خالی بگذارید.
  • قبل از شروع رابطه ی جنسی، کاندوم بپوشید.
  • کاندوم را درست بیرون بیاورید و دور بیندازید.
  • هرگز بعد از بیرون آوردن کاندوم، دوباره آن را نپوشید.
  • نباید از یک کاندوم دوباره استفاده کرد.
  • از روان ‌کننده‌های مخصوص جنس کاندوم در حین مقاربت استفاده کنید.
  • بعد از پایان رابطه جنسی، کاندوم را محکم نگه دارید تا از سر خوردن آن جلوگیری شود.
  • مطمئن شوید که بسته کاندوم حباب هوا دارد. وجود حباب هوا نشان می دهد که بسته کاندوم سوراخ نیست.

اگر دچار علائم غیر طبیعی شبیه به علائم بیماری های مقاربت جنسی هستید، بهتر است به خانم دکتر متین ذاکرین جراح و متخصص زنان مراجعه کنید. خانم دکتر می توانند به شما کمک کنند که متوجه شوید آیا این علائم ناشی از بیماری های مقاربت جنسی هستند یا خیر. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت معاینه با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمائید.

خطرات احتمالی ابتلا به بیماری های جنسی

کاندوم‌ها و محافظ‌ها به خوبی از انتقال عفونت‌ ها جلوگیری می کنند، همچنین تماس پوستی را بسیار کم می کنند و خطر ابتلا به بیماری‌های منتقل شونده از طریق لمس را پایین می آورند. با این حال، کاندوم به طور کامل جلوی انتقال بیماری‌ ها را نمی گیرد. عفونت‌ هایی که از طریق تماس پوستی منتقل می‌شوند، عبارتند از:

ویروس زگیل تناسلی

اگر شریک جنسی شما به تبخال تناسلی مبتلاست، باید برای درمان نزد پزشک بروید. این نوع از درمان ها برای جلوگیری از شیوع و انتقال تبخال تناسلی مفید هستند اما تبخال را درمان نمی کنند. بهتر است بدانید که تبخال تناسلی حتی اگر نشانه فعالی نداشته باشد، بازهم قابل انتقال است.

بیشتر بخوانید: آشنایی با علائم اصلی بیماری های مقاربتی خطرناک

نکات پایانی درباره پیشگیری از ابتلا به بیماری های جنسی

اگرچه بیماری های مقاربتی خیلی شایع هستند، اما راه ‌هایی برای کاهش خطر ابتلا به آنها و داشتن یک رابطه جنسی امن وجود دارد. اگر دربارۀ روش‌ مناسب، مطمئن نیستید، با شریک جنسی خود یا پزشک مشورت کنید. دربارۀ رفتارهای جنسی خود با پزشک صادق باشید تا کمک کند که خطر ابتلای شما به این عفونت ها کمتر شود. رابطه جنسی ایمن به همه توصیه می شود چون هر فردی با فعالیت جنسی، امکان ابتلا به بیماری های مقاربتی را دارد.

چنانچه سوالی در مورد پیشگیری از ابتلا به بیماری های مقاربتی یا روش درمان آنها سوالی دارید می توانید در بخش نظرات زیر همین مقاله بپرسید.

۴.۷/۵ - (۴۵ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۴ دیدگاه ها
  • سلام خانم دکتر، وقت بخیر من گاهی تو ترشحات واژنم رگه های سفید یا کرمی غلیظی میبینم. یعنی یکدست کرمی یا سفید رنگ نیست و داخل ترشحات شفاف واژنم قسمتهای سفید یا کرمی رنگ با بافت سفت تری وجود داره… آیا این نوع ترشحات جز ترشحات پنیری حساب میشن و آیا ممکنه علائم بیماری مقاربتی باشه؟

    • سلام عزیزم شما حتما باید به پزشک مراجعه کنید. ممکنه هیچ چیز نباشه یا یک عفونت ساده باشه اگر رابطه جنسی بدون محافظت با شخصی داشتید بهتر از پزشک بخواین تا براتون آزمایش تشخیص بیماری های مقاربتی رو انجام بدن.

  • سلام وقت بخیر چند روزه دل و کمرم درد میکنه وسه ساله که رحمم رو دراوردمه اما همیشه ترشح سفید دارم نفس میکشم کمرم درد میگیره نمیدونم دهانه رحمم عفونت شدید داره البته همسرم مدتیه روی التش قارچ زده و پماد استفاده میکنه ان ان میزنه به نظرتون از همسرم قارچ گرفتمه و حتما باید دکتر برم؟

    • سلام. اگر رابطه حفاظت نشده داشتید احتمال انتقال بیماری از همسرتون زیاده. باید به پزشک مراجعه کنید تا عفونت تون شدیدتر از این نشده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *