همه چیز درباره عمل جراحی کف لگن در زنان

جراحی-کف-لگن-در-زنان

عضلات کف لگن ماهیچه هایی هستند که اندام های لگنی را سر جای خود نگه می دارند. طی زایمان طبیعی عضلات کف لگن ۳ برابر حد عادی دچار کشیدگی می شوند. بعضی از مادران در اثر این کشیدگی ها به جراحی یا ترمیم عضلات کف لگن نیاز پیدا می کنند. در این مقاله به شما خواهیم گفت چه زمانی باید این جراحی را انجام داد و کف لگن را بهبود بخشید. برای دسترسی سریع به مطالب می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

عوارض زایمان طبیعی 

یکی از عوارض زایمان طبیعی سخت آسیب هایی است که به عضلات کف لگن وارد می شود. آسیب این عضلات در زایمان واژینال ۳۱ برابر بیشتر از سزارین است. بسته به شدت آسیب کف لگن، مشکلات زیر برای زنان جوان رخ می دهد:

و نیز بی اختیاری ادرار در زنان جوان که آمار دقیقی از تعداد زنانی که دچار این مشکل می شوند در ایران وجود ندارد. بی اختیاری ادرار به دلیل فشارهایی که رحم در طول بارداری به مثانه می آورد شایع تر از عوارض دیگر است.

علائم ضعف عضلات کف لگن

زنانی که بعد از زایمان طبیعی یا سزارین دچار ضعف و آسیب در کف لگن شده اند معمولا از علائم زیر شکایت دارند:

  • نشت ادرار موقع خنده، سرفه یا عطسه
  • نشست ادرار در اثر بلند کردن اجسام سنگین
  • یبوست و یا تخلیه نشدن کامل روده
  • بی اختیاری باد روده
  • اختلالات مربوط به ارگاسم و میل جنسی

علائم ضعف عضلات کف لگن

این علائم نشان دهنده ضعف و آسیب عضلات کف لگن هستند. شدت این علائم بستگی به شدت آسیب عضلات دارد.

چه زنانی بیشتر در معرض آسیب کف لگن هستند؟

مادران بارداری که طی دوران بارداری ورزش های تقویت کف لگن مثل تمرینات کگل را انجام نداده باشند بیشتر در معرض آسیب های کف لگن طی زایمان هستند. همچنین زنانی که در دسته های زیر قرار دارند بیش از سایرین در معرض مشکلات کف لگن پس از زایمان هستند:

  • زایمان طبیعی پی در پی
  • چند قلو زایی
  • بزرگ بودن سر نوزاد
  • اضافه وزن در بارداری
  • بی تحرکی در دوران بارداری
  • بارداری بالای ۳۰ سالگی

حتی زنانی که سزارین انجام می دهند به دلیل بی تحرکی و فشار وزن جنین بر کف لگن، کف لگن آنها ضعیف و شل شده و بعد از زایمان دچار مشکلات کف لگن می شوند.

اگر دچار بی اختیاری ادراری بعد از زایمان شده اید، می توانید برای درمان آن از تخصص خانم دکتر متین ذاکرین، متخصص و جراح زنان در این زمینه بهره مند شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر و تعیین وقت معاینه با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس بگیرید.

ترمیم عضلات کف لگن

هدف از ترمیم عضلات کف لگن، تقویت عضلات و یا بهبود آسیب دیدگی این ماهیچه ها است. برای ترمیم عضلات کف لگن روشهای درمانی مختلفی وجود دارد. پزشکان با توجه به درجه آسیب ها از روشهای زیر برای درمان استفاده می کنند:

تقویت عضلات کف لگن با آر اف

تقویت عضلات با آر اف یک روش سریع و قطعی برای ترمیم واژن است. آر اف زمانی استفاده می شود که ماهیچه ها ضعیف باشند و آسیب چندانی به آنها وارد نشده باشد. در این روش از دستگاه آر اف برای تحریک کلاژن سازی و بهبود گردش خون در بافت ماهیچه ای شل شده که بین واژن و مثانه قرار دارد، استفاده می شود.

با جوانسازی و استحکام دوباره واژن، فشار واژن از روی مثانه برداشته می شود. علائم بی اختیاری ادرار استرسی، تکرر ادرار و غیره طی چند جلسه آر اف برطرف می شود. این روش درمان سرپایی بوده و بدون درد و خونریزی طی چند جلسه کف لگن را تقویت می کند.

تقویت عضلات کف لگن با آر اف

تنگ کردن واژن با نخ

در این روش از نخ مخصوص لیفت واژن استفاده می شود. این روش نیز در مواردی موثر است که آسیب کف لگن بعد از زایمان جدی نبوده باشد. در این روش به کمک نخ لیفتینگ، دهانه واژن بالا کشیده می شود تا افتادگی و گشادی آن برطرف شود.

نخ مورد استفاده در این جراحی جذبی است و هیچ اثری از آن روی پوست باقی نمی ماند. به علاوه این نوع نخ دارای خاصیت کلاژن سازی بوده و با تقویت و استحکام بافت واژن، ضعف و شلی آن را برطرف می کند. این درمان سرپایی و بدون درد و خونریزی انجام می شود.

جراحی عضلات کف لگن

در مواردی که آسیب به ماهیچه های لگن زیاد باشد و با روشهای بالا نتوان این آسیب ها را درمان کرد از روش عمل جراحی کف لگن استفاده می شود. جراحی کف لگن برای تقویت ماهیچه های دیواره جلویی واژن و مثانه و رفع شلی و تورم دیواره واژن به کار می رود. نتیجه این جراحی تا ۹۰ درصد موفقیت آمیز است. در ادامه این مقاله بیشتر با این روش آشنا خواهید شد.

جراحی کف لگن چطور انجام می شود؟

عمل جراحی کف لگن با بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی انجام می شود. معمولا پزشکان برای جراحی عضلات کف لگن وسط دیوار جلویی واژن را برش می دهند. این برش از نزدیک دهانه واژن شروع و تا نزدیک انتهای کانال واژن ادامه پیدا می کند.

برای ترمیم عضلات کف لگن از نخ بخیه قابل جذب استفاده می شود تا قسمت های آسیب دیده ماهیچه ها ترمیم شوند. اگر افتادگی واژن شدید باشد ممکن است جراح از موادی مثل مش برای تقویت دیواره جلویی واژن استفاده کند.

نحوه جراحی کف لگن

عوارض عمل جراحی کف لگن

این جراحی نیز مثل هر جراحی دیگری ممکن است با عوارضی مثل یبوست، احساس درد در واژن یا کشاله ران، بی اختیاری ادرار، مقاربت دردناک و غیره همراه باشد. اگر جراح مهارت کافی در این زمینه نداشته باشد، ممکن است به میزنای، مثانه، راست روده و قسمتهای دیگر کف لگن آسیب بزند. برای جلوگیری از این عوارض می توانید برای این عمل به بهترین جراح کف لگن زنان مراجعه کنید.

اگر قصد دارید جراحی کف لگن انجام دهید، شما هم می توانید بدون نگرانی از عوارض این جراحی، از تخصص خانم دکتر متین ذاکرین، متخصص و جراح زنان در این زمینه بهره مند شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر و تعیین وقت معاینه با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس بگیرید.

مراقبتهای بعد از عمل جراحی عضلات کف لگن

درد بعد از جراحی کف لگن معمولا ۱ تا ۲ هفته بعد از عمل ادامه دارد. طی این مدت می توانید از مسکن های تجویز شده استفاده کنید. مراقبت های بعد از جراحی کف لگن به صورت زیر است:

۱- برای کاهش خطر ابتلا به ترومبوز سیاهرگی عمقی، بعد از جراحی هر روز از جوراب واریس یا تزریق رقیق کننده خون استفاده کنید.

۲- از غذاهای فیبردار و مایعات فراوان برای جلوگیری از یبوست و فشار به بخیه ها استفاده کنید.

۳- بعد از دستشویی حتما ناحیه تناسلی و مقعد را با محلول استریل شسته و با دستمال یکبار مصرف یا سشوار خشک کنید.

۴- یک هفته بعد از ترخیص برای چکاب حتما به مرکز درمانی مراجعه کنید.

۵- طولانی نایستید و اجسام سنگین بلند نکنید.

۶- تا ۴ هفته نباید رانندگی کنید.

۷- تا بهبود کامل از رابطه جنسی واژینالی یا مقعدی بپرهیزید. بهتر است برای نزدیکی تا ۴۰ روز بعد از جراحی صبر کنید.

مراقبتهای بعد از جراحی عضلات کف لگن

برای خروج ادرار تا ۲۴ ساعت باید سوند وصل شود. بعد از این مدت سوند بیمار باز می شود. اگر خونریزی یا درد زیادی دارید یا نمی توانید ادرار کنید باید سریعا به مرکز درمانی مراجعه کنید.

نقاهت بعد از عمل کف لگن

معمولا یک روز بعد از جراحی بیمار بستری می شود. طی این مدت بدون اجازه پزشک نباید بیمار از تخت خارج شود. زمانی می تواند روی پا بایستد که با نشستن روی لبه تخت بیمار دچار سرگیجه نشود. حدود ۲ هفته بعد از ترخیص، می توانید به فعالیت های عادی روزانه برگردید.

بخیه ها جذبی هستند، بنابراین بعد از یک تا دو هفته جذب شده و نیازی به کشیدن ندارند. تا زمان بهبودی کامل باید مراقبتهای بعد از عمل کف لگن را انجام دهید.

سخن پایانی

زنانی که به هر دلیلی زایمان طبیعی سختی داشته اند بیش از زنان دیگر در معرض آسیب های کف لگن هستند. عضلات کف لگن، اندامهای لگنی را سر جای خود نگه می دارند. در نتیجه هر آسیبی به این عضلات باعث بروز عوارضی مثل بی اختیاری در ادرار، مدفوع و باد روده، مقاربت دردناک و غیره می شود.

بسته به میزان آسیبی که به عضلات نگهدارنده اندامهای لگنی وارد شده است، پزشکان از روشهایی مثل تنگ کردن واژن با نخ، تنگ کردن واژن با آر اف و یا جراحی کف لگن استفاده می کنند. جراحی کف لگن در مواردی انجام می شود که آسیبها جدی است و با روشهای غیر جراحی درمان نمی شود.

در صورتی که سوالی درباره عمل جراحی کف لگن دارید، می توانید آن را در بخش نظرات همین مقاله بپرسید. 

۴.۵/۵ - (۵۱ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *