فهمیدن اینکه میزان خونریزی طبیعی قاعدگی به چه میزان است می تواند به شما کمک کند تا بفهمید که آیا میزان خونریزی قاعدگی شما کم شده است یا خیر. قاعدگی یا پریود هنگامی رخ می دهد که دیواره رحم شما از طریق دهانه رحم و واژن به طور ماهیانه فرو می ریزد.
قاعدگی شما از لحاظ تعداد روز و میزان خونریزی تقریبا ثابت است. زنان معمولا دوره قاعدگی 21 تا 35 روزه دارند. خونریزی قاعدگی معمولا بین دو تا هفت روز به طول می انجامد. با این وجود، پریود شما ممکن است در طی زمان یا به دلایل متفاوتی تغییر کند. برای مثال، اگر شما باردار باشید، به دلیل جدا نشدن دیواره رحم، پریود نخواهید شد. پریود در میان زنان متفاوت است، بنابراین پریود شما ممکن است مثل ساعت کار کند یا ممکن است غیرقابل پیش بینی باشد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر، مقاله درمان اختلالات قاعدگی را هم مطالعه بفرمایید.
در این مقاله سعی می کنیم اطلاعاتی کامل از خونریزی کم قاعدگی، علتها و روشهای درمان آن به شما ارائه کنیم. جهت دسترسی سریع به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید. کافی ست روی سرفصل موردنظر کلیک کنید.
فهرست
علائم خونریزی کم قاعدگی
علل کم شدن خون قاعدگی
مشکلات جدی در رابطه با خون کم قاعدگی
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
درمان حجم کم خون پریود
علائم خونریزی کم قاعدگی
در صورت وقوع موارد زیر باید نگران خونریزی کم قاعدگی باشید:
• خونریزی ماهیانه شما کمتر از دو روز باشد
• خونریزی در طی کل پریود، خیلی کم همانند لکه بینی باشد
• یک یا چندین دوره پریود شما عقب بیفتد
• چندین بار در ماه دچار خون ریزی قاعدگی با شدت کم شوید
به یاد داشته باشید که ممکن است پریود غیر طبیعی شما هیچ دلیل خاصی نداشته باشد اما بهتر است که باز هم به پزشک مراجعه کنید. پزشک می تواند به شما در تعیین علت زمینه ای کمک کند که بر چرخه قاعدگی و خون ریزی واژینال شما تاثیر گذاشته است.
علل کم شدن خون قاعدگی
پریودهای با شدت کم می تواند نتیجه علل مختلفی باشند که در ادامه به آنها اشاره شده است:
سن
اگر در سال های نوجوانی و بلوغ باشید، پریود شما ممکن است از لحاظ مدت و میزان خونریزی تغییر کند. همچنین اگر در حال یائسه شدن باشید، ممکن است پریودهای غیرمعمولی داشته باشید که در طی آنها شدت خونریزی کمی دارید. این رخداد ها نتیجه عدم توازن بین هورمون ها هستند.
وزن و رژیم غذایی
وزن بدن و درصد چربی بدن می توانند بر پریود شما تاثیر بگذارند. لاغری بیش از حد می تواند موجب غیر طبیعی شدن پریود شما شود زیرا هورمون های شما به طور طبیعی عمل نمی کنند. علاوه بر این، کاهش یا افزایش وزن زیاد می تواند موجب تغییرات غیر طبیعی پریود شما شوند.
بارداری
اگر باردار باشید، احتمال اینکه پریود شوید تقریبا صفر است. ممکن است متوجه لکه بینی هایی شوید و فکر کنید که زمان پریود شما رسیده است اما در واقع این خونریزی به دلیل لانه گزینی جنین است. این اتفاق هنگامی رخ می دهد که تخمک بارور شده به دیواره رحم می چسبد. خونریزی ناشی از لانه گریزی معمولا دو روز یا کمتر طول می کشید.
بیشتر بخوانید: مشاوره و معاینات قبل از بارداری
شیردهی
اگر به نوزاد خود شیر می دهید، خون ریزی قاعدگی ممکن است فورا پس از زایمان شما برنگردد. هورمون تولید شیر مانع تخمک گذاری می شود و بازگشت قاعدگی شما را به تاخیر می اندازد. در صورتی که شیر بدهید، بازگشت قاعدگی شما ممکن است تا چندین ماه پس از زایمان رخ ندهد.
حتی اگر پریودهای شما بازنگشته باشند، در حین شیر دهی احتمال بارداری شما وجود دارد. این اتفاق به این دلیل رخ می دهد که تخمک گذاری دو هفته قبل از پریود شما رخ می دهد. برای اطلاعات بیشتر در مورد روزهای تخمک گذاری این مقاله را حتما بخوانید. اگر رابطه جنسی بدون پیشگیری در حین شیر دهی داشته اید و بعد از آن دچار لکه بینی شده اید، بهتر است که تست بارداری بدهید تا مطمئن شوید که این لکه بینی ناشی از لانه گزینی جنین نباشد. البته لکه بینی بین دو قاعدگی دلایل مختلفی دارد که در این مقاله به آن پرداخته ایم.
داروهای ضد بارداری
داروهای ضد بارداری می توانند علت خونریزی کم پریود شما باشند. داروهای ضدبارداری مانع تخمک گذاری در بدن می شوند. هنگامی که بدن شما تخمکی آزاد نکند، رحم نمی تواند دیواره ضخیمی درست کند که منجر به پریود سبک تر می شود یا پریود اصلا رخ نمی دهد.
همچنین اگر تازه شروع به مصرف داروهای ضدبارداری کرده اید یا مصرف آنها را متوقف کرده اید، نیز ممکن است پریودهای غیر طبیعی داشته باشید.
لینک ویژه: در مورد روشهای پیشگیری از بارداری چه می دانید؟
استرس
اگر استرس داشته باشید، مغز شما ممکن است هورمون های چرخه قاعدگی را تغییر دهد. به همین دلیل ممکن است پریود شما سبک تر باشد یا اصلا پریود نشوید. هنگامی که رخدادهای استرس زا تمام شوند، پریودهای شما به حالت طبیعی بازخواهند گشت.
تمرینات ورزشی زیاد
زنانی که به طور مکرر در دوران قاعدگی ورزش می کنند، ممکن است تغییراتی را در پریود خود مشاهده کنند. ورزشکاران ممکن است تحت استرس باشند، وزن کمی داشته باشند و از انرژی بدنی زیادی استفاده کنند که منجر به تغییر قاعدگی می شود.
اختلالات تغذیه ای
انورکسیا (بی اشتهایی عصبی) یا بولیمیا (پرخوری عصبی) انواع اختلالات تغذیه ای هستند که ممکن است باعث پریودهای غیرعادی شوند. بعلاوه اختلالات تغذیه ای می توانند باعث کاهش وزن شوند که هورمون هایی را تغییر می دهند که پریود شما را تنظیم می کنند. بنابراین تغذیه در دوران پریودی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر چرخه قاعدگی است.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره درمان اختلالات قاعدگی
سندرم تخمدان پلی کیستیک
اگر دچار پریودهای غیر طبیعی هستید یا قاعدگی شما متوقف شده است، ممکن است نتیجه سندرم تخمدان پلی کیستیک باشد. در اثر تغییرات هورمونی ناشی از این بیماری می تواند بر پریود شما تاثیر بگذارد.
این تغییر هورمونی می تواند موجب موارد زیر نیز شود:
• تغییر وزن و ابتلا به چاقی
• جوش زدن
• رشد موهای زائد در صورت
• ناباروری
سندرم تخمدان پلی کیستیک را می توان با سونوگرافی تشخیص داد. اگر مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک هستید، پزشک به شما توصیه خواهد که وزن خود را کاهش دهید و قرص های ضدبارداری مصرف کنید تا پریود خود را به حالت طبیعی بازگردانید. پزشک شما همچنین ممکن است داروی متفورمین را برای شما تجویز کند. این دارو معمولا برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو تجویز می شود اما برای درمان افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز به کار می رود. این دارو به کنترل میزان انسولین کمک می کند و می تواند به بهبود تخمک گذاری نیز کمک کند که می تواند چرخه قاعدگی شما را بهبود بخشد.
اگر شما نیز دچار این مشکل هستید، برای بررسی و درمان این عارضه به دکتر ذاکرین، متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید تا مشکلتان ظرف زمانی کوتاه با موفقیت درمان شود. شماره تماس جهت دریافت هر گونه راهنمایی 02144463475 میباشد.
مشکلات جدی در رابطه با خون کم قاعدگی
پریودهای غیر طبیعی یا غیر مکرر ممکن است علامت یک مشکل جدی برای سلامتی باشند. پریودهای طبیعی نشان می دهند که بدن شما به درستی کار می کند. پریود های با خونریزی کم می تواند نشانه مشکلاتی در رابطه با میزان هورمون ها یا دیگر مشکلات پزشکی باشند. سندرم تخمدان پلی کیستیک و مسائل مرتبط با اندام تناسلی ممکن است منجر به پریودهای غیر طبیعی شوند.
مطرح کردن علائم با پزشکتان می تواند به شما در تعیین علت پریودهای سبک تر از معمول کمک کند.
زنان در هر سنی ممکن است دچار پریودهای سبک شوند. خونریزی خیلی کم قاعدگی نشان می دهد که بدن شما ممکن است به درستی کار نکند. بهتر است با پزشکتان صحبت کنید تا ببینید مشکل ناشی از چه چیزی است. زنانی که برای سه ماه یا بیشتر پریود نمی شوند، مبتلا به وضعیتی به نام آمنوره هستند.
مقاله ویژه: آیا در دوران قاعدگی می توان حمام کرد؟
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
خونریزی پریود کمتر از حالت معمول شما ممکن است ناشی از هیچ علتی نباشد. در صورت مشاهده موارد زیر بهتر است که به پزشک مراجعه کنید:
• پریود نشدن برای سه ماه متوالی و اطمینان از عدم بارداری
• احتمال بارداری
• داشتن پریودهای غیر منظم
• خونریزی بین دو پریود
• احساس درد شدید در طی قاعدگی
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره کاپ قاعدگی و فواید و معایب آن
درمان حجم کم خون پریود
خونریزی کم قاعدگی شما ممکن است ناشی از عوامل بسیاری باشد. اگر پریود کم شما مدام رخ دهد و علائم مشکل ساز دیگری هم داشته باشید، بهتر است که به دنبال درمان خود باشید.
پزشک دلایل محتمل را بررسی می کند و برای تعیین یک برنامه درمانی مناسب، آزمایش های متفاوتی را تجویز می کند.
خون ریزی کم پریود که مشکل ساز و ادامه دار است را می توان با تغییر سبک زندگی و مصرف داروهای تجویز شده درمان کرد. گاهی مصرف داروهای ضدبارداری می تواند به طبیعی تر شدن قاعدگی شما کمک کند. اگر خونریزی قاعدگی کم نشانه ی بیماری جدی تری باشد، درمان می تواند شامل داروها یا مداخلات پزشکی دیگر باشد.
بیشتر بخوانید: درمانهای خانگی برای منظم شدن قاعدگی
پریودهای سبک یا خون ریزی کم قاعدگی ممکن است نشانه چیز نگران کننده ای نباشد. حتی خونریزی پریود به کوتاهی دو روز نیز طبیعی است. اگر پریود شما عقب افتاد یا لکه بینی داشتید و احتمال باردار بودن می دهید، بهتر است تست بارداری بدهید. بهتر است که مراقب خون ریزی کم قاعدگی خود باشید و در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنید.
اگر رنگ خون قاعدگی شما تغییر کرده است یا لخته خون در پریود مشاهده می کنید مقاله رنگ خون پریود و تفسیر آن می تواند برای شما مفید باشد.
شناخت علل ایجاد کننده قاعدگی های غیر طبیعی، اولین و مهم ترین قدم در درمان بیماری است. این کار نیازمند یک جلسه معاینه دقیق و تخصصی دارد. شما می توانید ضمن مراجعه به خانم دکتر متین ذاکرین در طی یک جلسه، به طور کامل معاینه شوید. در این جلسه خانم دکتر تمامی سوالات شما را پاسخ می دهند و بهترین روش درمانی را برای شما انتخاب می کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت معاینه با شماره 02144463475 تماس حاصل فرمائید.
اگر در مورد این مقاله سوال یا ابهامی دارید در بخش کامنتهای زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.
سلام بهتره یه بررسی هورمونی بشید.
سلام. عزیزم بهتره به دککتر مراجعه می کنی.
سلام برای پریودتون به پزشک زنان مراجعه کنید.
سلام اگر چرخه قاعدگیت زیر 27 روز هست بهتره به پزشک برای بررسی علت مراجعه کنی.
سلام اگه پریود شدی باردار نیستی.
سلام اگه تکرار شد به پزشک مراجعه کن.
سلام. حتما تست خون بدین و سونو بشین
سلام با توجه به مصرف داروها قابل توجیه هست
سلام اگر تکرار نشه و همین به بار باشه مهم نیست
سلام عزیزم بهتره معاینه بشی.
سلام ورزش میتونه باشه.
سلام عزیزم باید معاینه بشی.
سلام اگه ماه بعد باز هم مشکل داشتی به پزشک مراجعه کن.
سلام حتما باید به پزشک مراجعه کنی.
سلام معاینه لازم هست.
سلام امیدوارم مشکلت حل شده باشه اما اگر هنوز پریودت به هم ریخته است به خاطر هورمون های ناشی از شیردهی هست.
سلام باید با پزشکی که معاینت کرده مشورت کنی اما احتمالا از اون هست.
سلام باید به پزشک مراجعه کنی.
سلام باید معاینه شی.
دو و نیم روز پریود جزو قاعدگی سبک محسوب میشه و باید توسط متخصص بررسی شه.