اقدامات قبل از کولپوسکوپی

اقدامات-قبل-از-کولپوسکوپی

کولپوسکوپی یکی از روش‌های تشخیص معاینه رحم، واژن و دهانه واژن است. این روش معاینه به پزشک این امکان را می‌دهد که بتواند بیماری‌های مرتبط با رحم به خصوص سرطان دهانه رحم را تشخیص دهد. مراقبت‌ های بعد از کولپوسکوپی و همچنین اقدامات قبل از آن از جمله موارد مهمی است که لازم است زنان از آن‌ها اطلاع داشته باشند. اگر شما هم نیاز به کولپوسکوپی دارید و در مورد مراقبت‌ های قبل از کولپوسکوپی اطلاعی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید. برای دسترسی سریع به بخش های مختلف می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

چرا کولپوسکوپی انجام می‌شود؟

خیلی وقتها علت انجام کولپوسکوپی، مشاهده نتایج غیرطبیعی در تست پاپ اسمیر است که احتمال دارد بخاطر وجود سلولهای سرطانی در دهانه رحم باشد. در موارد زیر پزشک از کولپوسکوپی استفاده می‌کند:

  • افراد مبتلا به زگیل تناسلی (HPV)
  • افراد مبتلا به زخم یا ترشحات غیر عادی واژن
  • زنان مبتلا به زخم دهانه رحم
  • زنانی که معمولا بعد از برقراری رابطه جنسی لکه بینی دارند.
  • افرادی که ظاهر سرویکس (دهانه رحم) آن‌ها غیرعادی است.

توصیه هایی برای اقدامات قبل از کولپوسکوپی

رعایت نکات زیر قبل از کولپوسکوپی الزامی است:

۱- باید طوری برنامه ریزی کنید که زمان انجام کولپوسکوپی در دوره قاعدگی‌تان نباشید.

۲- به مدت ۴۸ ساعت قبل از انجام معاینه، نباید رابطه جنسی داشته باشید.

۳- ۴۸ ساعت قبل، از دوش‌های واژینال استفاده نکنید.

۴- دو روز قبل از کولپوسکوپی نباید از پمادها و داروهای واژینال استفاده کرده باشید.

۵- در هنگام مراجعه بهتر است یک نوار بهداشتی همراه خود داشته باشید، چرا که بعد از کولپوسکوپی احتمالا خونریزی کمی خواهید داشت.

۶- در صورتی که از داروهای خاصی استفاده می‌کنید و یا حتی باردار هستید، بهتر است حتما این موارد را با پزشک خود در میان بگذارید.

نکات قبل از کولپوسکوپی

شما با خواندن مقاله پرسش و پاسخ با دکتر متین ذاکرین درباره کولپوسکوپی علاوه بر اینکه با پرتکرارترین سوالات در این زمینه آشنا خواهید شد، بهتر میتوانید در زمان انجام آزمایش کولپوسکوپی آرامش خود را حفظ کنید.

اگر قبل از کولپوسکوپی اضطراب داشتم چکار کنم؟

بسیاری از زنان، قبل از معاینه کولپوسکوپی، نگرانی‌های زیادی دارند. این نگرانی‌ها باعث می‌شوند که فرد احساس آشفتگی داشته باشد، در تمرکز کردن و خوابیدن مشکل داشته باشد و حتی ممکن است در حین معاینه درد بیشتری احساس کند. برای اینکه بتوانید اضطراب خود را کنترل کنید و احساس بهتری قبل از کولپوسکوپی داشته باشید، می‌توانید کارهای زیر را امتحان کنید:

۱- از پزشک زنان بخواهید بروشور یا موارد مهمی را در مورد کولپوسکوپی در اختیارتان قرار دهد تا در این زمینه اطلاعات لازم را داشته باشید.

۲- در مورد نگرانی و استرس خود با پزشک صحبت کنید و حتما هر سوالی در این مورد دارید از او بپرسید.

۳- سعی کنید فعالیت هایی را انجام دهید که شما را آرام می‌کنند و برایتان مفید هستند. (یوگا، مدیتیشن و تفریح با دوستان صمیمی می‌توانند استرس شما را کم کنند.)

بیشتر بخوانید: آیا کولپوسکوپی درد دارد

در جلسه کولپوسکوپی چه اتفاقی می افتد؟ 

در اولین جلسه معاینه کولپوسکوپی، بهتر است چند دقیقه زودتر خودتان را به مطب یا بیمارستان برسانید تا عجله نداشته باشید و احساس کنید که وقت کافی دارید. حتی می‌توانید یکی از بستگان یا دوستان خود را به همراه خود ببرید. یادتان باشد که حتما در اولین مراجعه سوالات خود را روی یک کاغذ بنویسید یا در ذهن داشته باشید و به محض اینکه وارد اتاق دکتر شدید، حتما از او بپرسید.

بعد از مراجعه به پزشک، در اولین قدم، پزشک در مورد سوابق و بیماری‌هایی که داشته‌اید، از شما سوال می‌پرسد. او از شما می‌خواهد که به اتاق رختکن بروید و جوراب، شلوار و لباسهای زیر خود را در بیاورید. حتی برای اینکه راحتی بیشتری در حین معاینه داشته باشید، می‌توانید دامن بپوشید.

اقدامات در جلسه کولپوسکوپی

ابتدا با استفاده از دستگاه اسپکولوم دهانه واژن شما باز می شود. سپس با کمک دستگاه کولپوسکوپ، داخل واژن شما توسط پزشک معاینه می‌شود و در صورت دیدن هر سلول غیرعادی، آن را با اسپری رنگ آمیزی می کند. بعد از این کار، پزشک از نقاط مشکوک مورد نظر نمونه برداری می‌کند و نمونه ها را به آزمایشگاه می‌فرستد تا بر اساس نتیجه، بهترین درمان برای بیمار در نظر گرفته شود. این تست حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه طول می‌کشد و شما می‌توانید همان روز به منزل برگردید.

مقاله ای ویژه برای پاسخگویی به همه سوالات شما: عوارض کولپوسکوپی

هزینه کولپوسکوپی چقدر است؟

فاکتورهای مختلفی در تعیین هزینه کولپوسکوپی دخیل هستند. هزینه کولپوسکوپی در بیمارستان‌های دولتی و کلینک‌های خصوصی متفاوت است و از آنجایی که این روش، یک روش تشخیصی و معاینه پیشرفته است، بیمه ها بخشی از هزینه کولپوسکوپی را پوشش می دهند.

مراقبت‌های بعد از کولپوسکوپی

بعد از کولپوسکوپی لازم است مراقبتهای زیر را انجام دهید:

۱. اگر کولپوسکوپی با بیوپسی (برداشتن تکه‌ای از بافت جهت انجام آزمایشات بیشتر) همراه باشد، به احتمال زیاد ۲ تا ۴ روز درد دارید که در این صورت باید از قرص بروفن استفاده کنید.

۲. همچنین بهتر است تا دو روز پس از معاینه رابطه جنسی نداشته باشید.

۳. به مدت یک یا دو هفته از تامپون و دوش واژینال استفاده نکنید.

۴. بهتر است حمام‌های طولانی نداشته باشید.

۵. حتما نوار بهداشتی همراه خود داشته باشید، چرا که ممکن است بعد از معاینه مقداری لکه بینی داشته باشید.

۶. سعی کنید پس از کولپوسکوپی معاینات و آب بیشتری در طول روز بنوشید.

۷. اگر خونریزی شدید و طولانی داشتید، باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

مراقبتهای بعد از کولپوسکوپی

مطب خانم دکتر ذاکرین مجهز به یکی از پیشرفته ترین دستگاههای کولپوسکوپ است. اگر شما هم دچار مشکلات دهانه رحم و لکه بینی هستید، پیشنهاد می کنیم جهت بررسی های بیشتر برای کولپوسکوپی اقدام کرده و درمان متناسب با مشکل خود را شروع کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت معاینه با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

سخن پایانی

موارد گفته شده قبل از معاینه کولپوسکوپی به شما کمک می‌کند که بتوانید بر استرس و ترس خود غلبه کنید و درد کمتری در حین معاینه داشته باشید. حتی لازم نیست در مورد کولپوسکوپی نگرانی خاصی داشته باشید، چرا که مشاهده واژن با دستگاهی که به هیچ وجه وارد واژن نمی‌شود، درد و عوارضی را برای شخص به همراه نخواهد داشت. اگر بعد از کولپوسکوپی دچار خونریزی واژینال شدید و درد ناشی از بیوپسی با مصرف بروفن کم نشد، لازم است حتما به پزشک مراجعه کنید.

اگر در مورد این مقاله سوال یا ابهامی دارید در بخش نظرات زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید. 

۴.۷/۵ - (۴۴ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *