چگونه دوقلو باردار شوم؟

چگونه-دوقلو-باردار-شوم

بسیاری از زوج هایی که تلاش می کنند تا بچه دار شوند، آرزوی دوقلودار شدن دارند. دوقلودار شدن مزایای خود را دارد. البته این مورد حقیقت دارد که بزرگ کردن دو نوزاد بسیار سخت تر از یک نوزاد است اما در عوض دو فرزند دارید در حالی که تنها یکبار سختی دوران بارداری را تحمل کرده اید. اگر به دنبال دوقلو شدن فرزندتان هستید، هیچ راه صددرصد قطعی وجود ندارد اما روش هایی وجود دارد که می تواند احتمال دوقلو باردار شدن را افزایش دهد. در ادامه این مقاله به این که چطور دوقلو دار شوم، دارو برای دوقلو باردار شدن، علت دوقلو شدن بچه، رژیم غذایی برای دوقلو باردار شدن و دوقلوزایی با IVF پردازیم. جهت دسترسی سریعتر به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

دوقلوزایی با آی وی اف

IVF یا لقاح مصنوعی نوعی تکنولوژی کمک به باروری است و شامل استفاده از مداخله پزشکی برای باردار شدن است. ممکن است زنانی که از IVF استفاده می کنند برایشان داروهای افزایش احتمال باروری پیش از انجام عمل IVF تجویز شود تا شانس آنها برای باردار شدن افزایش یابد.

برای انجام عمل IVF، تخمک زن و اسپرم مرد پیش از انجام لقاح از آنها گرفته می شود و لقاح در محیط آزمایشگاه صورت می گیرد و رویان تشکیل می شود. رویان در واقع همان جنین است که از لحظه لقاح تا پایان هفته هشتم بارداری به آن رویان گفته می شود و پس از این مدت جنین نامیده می شود.

دوقلوزایی با آی وی اف

پزشک، رویان تشکیل شده را در رحم زن می کارد تا شروع به رشد کند. برای افزایش احتمال ماندن رویان در رحم و تبدیل شدن رویان به جنین و سپس نوزاد، بیش از یک رویان در رحم گذاشته می شود که موجب افزایش احتمال دوقلوزایی می شود.

دارو برای دوقلو باردار شدن

داروهای باروری معمولا طوری طراحی شده اند که موجب افزایش تعداد تخمک های تولید شده در تخمدان زنان می شوند. اگر تخمک بیشتری تولید شود، این احتمال جود دارد که بیش از یک تخمک آزاد شده و بارور شود. این اتفاق موجب رشد دوقلوهای ناهمسان می شود.

کلومیفن در دوقلوزایی موثر است. این دارو به طور ماهیانه مصرف می شوند و دوز مصرفی آن بستگی به نیازهای فرد بیمار دارد و موجب افزایش هورمون های تولید کننده تخمک می شود. زنانی که از کلومیفن برای درمان ناباروری استفاده می کنند به احتمال بیشتری به نسبت دیگر زنان دوقلو باردار می شوند.

گونادوتروپین نوعی داروی تزریقی درمان ناباروری است که در واقع FSH یا هورمون محرک فولیکول است که گاهی با هورمون لوتئینه کننده (LH) ترکیب می شود.

هر دو هورمون LH و FSH به طور طبیعی توسط مغز تولید می شوند که موجب تحریک تخمدان ها برای تولید ماهیانه یک تخمک می شوند. هنگامی که تزریق گونادوتروپین صورت گیرد. FSH (با یا بدون LH) به تخمدان ها می گوید که چندین تخمک تولید کنند. به این دلیل که بدن تخمک بیشتری تولید می کند، احتمال بیشتری وجود دارد که بیش از یک تخمک بارور شود. تخمین زده می شود که حدود ۳۰ درصد بارداری هایی که با استفاده از آمپول گونادوتروپین انجام می شود منجر به دوقلوزایی یا چندقلوزایی می شوند.

هم داروی کلومیفن و هم آمپول گونادوتروپین ایمن و موثر هستند اما مانند هر داروی دیگری، عوارض بالقوه ای دارند که مصرف آنها را بدون تجویز و مشورت با پزشک ممنوع می کند.

بیشتر بخوانید: چرا مراقبت ها و آزمایشات قبل از بارداری ضروری هستند

درمان ناباروی یکی از تخصص های ویژه دکتر ذاکرین است و ایشان چندین سال است در این زمینه، یاری رسان زوجهای جوان بوده اند. درمان ناباروری نیازمند دسترسی به جدیدترین اطلاعات و متدهای روز دنیاست و دکتر ذاکرین با توجه به تجربه خود و تلاش برای به روز ماندن در این زمینه، درمان ناباروری را با استفاده از جدیدترین متدها و تکنیک های اروپا و امریکا انجام می دهد. شما می‌توانید برای تعیین وقت از طریق شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ اقدام نمایید.

آیا دوقلوزایی ارثی است؟

اگر هم شما و هم همسرتان سابقه خانوادگی دوقلوزایی داشته باشید، احتمال دوقلو باردار شدن شما بیشتر است. این مورد به خصوص برای زنانی صحت دارد که در خانواده شان دوقلوهای ناهمسان دارند که دلیل آن ارث بردن ژنی است که آزادسازی بیش از یک تخمک را ممکن می کند.

زنانی که خود دوقلوی ناهمسان دارند، به احتمال ۱ در ۶۰ خود دوقلو باردار خواهند شد. مردانی که دوقلوی ناهمسان داشته باشند، به احتمال ۱ در ۱۲۵ فرزند دوقلو خواهند داشت.

دوقلوزایی و وراثت

احتمال دوقلوزایی در سن بالای سی سال

زنانی که بیشتر از سی سال سن دارند، به خصوص زنانی که در اواخر دهه سی زندگیشان هستند، در صورت بارداری، شانس دوقلوزایی بیشتری دارند که دلیل آن آزادسازی بیش از یک تخمک در طی تخمک گذاری به نسبت زنان جوان تر است.

بیشتر بخوانید: محاسبه روزهای تخمک گذاری

مادرانی که در سنین بین ۳۵ تا ۴۰ سالگی هستند و پیش از این بارداری داشته اند، شانس بیشتری برای دوقلو دار شدن دارند.

ویتامین ها و دوقلوزایی

فولیک اسید نوعی ویتامین ب است. بسیاری از پزشکان مصرف اسید فولیک را قبل از بارداری و در طی بارداری برای کاهش نقص لوله عصبی همانند بیرون زدگی نخاع توصیه می کنند. پیش از بارداری، مصرف روزانه ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید در روز را توصیه می شود که این مقدار در طی بارداری به ۶۰۰ میکروگرم در روز افزایش می یابد.

مطالعاتی وجود دارند که نشان می دهند فولیک اسید احتمال چندقلوزایی را افزایش می دهد. اما هنوز مطالعات در مقیاس بزرگی برای تایید این مورد که فولیک اسید موجب چندقلوزایی می شود انجام نشده است. اگر قصد بارداری دارید، باید بدانید که مصرف فولیک اسید به رشد مغز جنین کمک می کند.

دوقلوزایی و ویتامینها

چه بخوریم تا دوقلو باردار شویم؟

یک جستجوی سریع در اینترنت رژیم های غذایی زیادی را برای دوقلوباردار شدن به شما می دهد. رژیم غذایی سالم پس از لقاح به رشد جنین و سالم ماندنش کمک زیادی می کند اما خوردن غذاهای خاصی نمی تواند موجب بارداری دوقلویی شود.

بیشتر بخوانید: در طی بارداری باید چه مراقبت هایی انجام دهیم تا فرزندی سالم به دنیا بیاوریم

دوقلوزایی چقدر رایج است؟

احتمال بارداری دوقلویی یک بارداری از میان هر ۲۵۰ بارداری است. این نرخ در زنانی که داروهای کمک به باروری دریافت می کنند، بیشتر است. تقریبا از میان هر سه بارداری که با کمک داروهای باروری صورت می گیرد، یکی منجر به چندقلوزایی می شود.

برای داشتن یک زایمان طبیعی و بی خطر می توانید از دکتر ذاکرین کمک بخواهید. خانم دکتر ذاکرین سالهاست به بیماران خود، خدمات فوق تخصصی زایمان طبیعی بدون درد را پیشنهاد می دهند و با این شیوه مادرانی را که از ریسکهای زایمان طبیعی می ترسند، بدون مشکل در انجام این نوع از زایمان یاری می کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت می‌توانید با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل نمایید.

اگر در مورد این مقاله سوال یا ابهامی دارید در بخش کامنتهای زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.

۴.۶/۵ - (۲۶ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۶ دیدگاه ها
  • برای منکه قصد بارداری دارم همه مطالب عالی بودن . مرسی از شما. خسته نباشید . پایدار و مانا باشید

  • سلام خسته نباشید . ممنون از مطالب خوبتون خانم دکتر من یکسال قصد بارداری دارم و موفق نشدم همه مراحل رو کامل طی کردم ولی موفق نشدم . من روز تخمک گذاریمو کاملا متوجه میشم ولی نمیدونم چرا باردار نمیشم برام سواله واقعا

    • سلام عزیزم. اگر یکسال بعد از اقدام هنوز باردار نشدی باید به پزشک مراجعه کنی و هم خودت و هم همسرت بررسی بشین و درمان برای کمک به باروری براتون شروع بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *