درمان های خانگی برای منظم شدن قاعدگی

درمان-خانگی-منظم-شدن-قاعدگی

قاعدگی نامنظم زمانی است که خونریزی قاعدگی غیر قابل پیش بینی بوده و مقدار آن بیشتر یا کمتر از حد معمول باشد. تحقیقات علمی نشان داده که افراد می توانند با درمان های خانگی و تغییر سبک زندگی، مانند تغییر رژیم غذایی و رژیم ورزشی به تنظیم چرخه قاعدگی نامنظم کمک کنند. همچنین افراد می توانند درمان های طبیعی مثل خوردن زردچوبه یا آناناس را نیز امتحان کنند. البته هیچ مدرک علمی در مورد کاربردی بودن این روش ها وجود ندارد. در این مقاله به روش های خانگی برای منظم شدن قاعدگی پرداخته شده است. البته در نظر داشته باشید که این روش ها از نظر علمی هنوز ثابت نشده اند. جهت دسترسی سریع به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

قاعدگی نامنظم چیست؟

چرخه قاعدگی به فاصله بین اولین روز دو قاعدگی پشت سر هم گفته می شود که به طور متوسط ۲۸ روز است. برخی از افراد چرخه قاعدگی طولانی تر و برخی دیگر چرخه کوتاه تری دارند. بازۀ این چرخه معمولاً بین ۲۱ تا ۳۵ روز است. قاعدگی نامنظم زمانی اتفاق می افتد که قبل یا بعد از بازۀ ۲۱ تا ۳۵ روز پریود شوید یا زمانی که قاعدگی نامنظم بوده و قابل پیش بینی نیست. زمانی که فرد قاعدگی نامنظم دارد، زمان بین دو قاعدگی او هر ماه متفاوت است. در بخش های بعدی درباره درمان اختلالات قاعدگی به کمک روشهای درمان خانگی و تغییر سبک زندگی صحبت شده است. برخی از شواهد علمی نشان می دهد که روشهای زیر می توانند به بهبود قاعدگی نامنظم کمک کنند:

قاعدگی نامنظم

برای درمان اختلالات قاعدگی خود می توانید با مراجعه به خانم دکتر ذاکرین (متخصص و جراح زنان) جهت درمان آن اقدام کنید. جهت دریافت نوبت و وقت معاینه با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

برای منظم شدن چرخه قاعدگی استرس خود را کاهش دهید

مدیتیشن می تواند به بهبود قاعدگی نامنظم کمک کند. فرد با کاهش استرس می تواند به منظم کردن قاعدگی خود کمک کند. محققان نشان داده اند که عادت ماهیانه نامنظم با استرس زیاد در ارتباط است. بنابراین پیدا کردن راه هایی برای کاهش استرس می تواند به بهبود قاعدگی نامنظم کمک کند. دوری کردن از موقعیتهای استرس زا و مدیریت وظایف خانواده یا محل کار نیز می تواند کمک کننده باشد. اگر نمی توانید از استرس دوری کنید، سعی کنید با انجام فعالیت های مناسب اثر آن را بر بدن کمتر کنید.

برای تنظیم عادت ماهیانه، مراقبه کنید

مراقبه یک روش آسان و رایگان برای کاهش استرس در خانه یا محیط کار است. از آنجا که استرس و عادت ماهیانه نامنظم به هم مرتبط هستند، کاهش استرس ممکن است به منظم شدن چرخه قاعدگی شما منجر شود. محققان می گویند مراقبه می تواند اثر مخرب استرس های روانی را کم کند. برای مراقبه کردن کارهای زیر را می توانید انجام دهید:

  • یک مکان آرام برای نشستن پیدا کنید.
  • راست بنشینید، بازوهای خود را شل کرده و دست های خود را روی زانوهایتان بگذارید.
  • نفس عمیق بکشید.
  • روی صدای نفس خود تمرکز کنید.
  • به صداهای اطراف خود گوش کنید.
  • به افکارتان توجه کرده و سپس آنها را رها کنید.

در روزهای اول چند دقیقه در روز مراقبه کنید و هر روز یک دقیقه به آن اضافه کنید.

تنظیم عادت ماهیانه با مراقبه

یوگا به تنظیم چرخه قاعدگی کمک می کند

یوگا نوعی مراقبه جسمی است که مردم می توانند در خانه انجام دهند. بسیاری از مردم در سراسر جهان روزانه این ورزش باستانی را انجام می دهند تا وضعیت سلامت خود را بهتر کنند.

تمرین یوگا می تواند روشی مؤثر برای منظم کردن قاعدگی باشد. تحقیقات نشان می شود که انجام روزانۀ یوگا به متعادل کردن هورمون های مرتبط با پریودی نامنظم، کمک می کند.

افزایش یا کاهش وزن برای تنظیم عادت ماهیانه

تغییر در وزن فرد می تواند بر چرخۀ قاعدگی او تأثیرگذار باشد. داشتن وزن کم ممکن است منجر به نامنظم شدن پریود فرد شده یا حتی آن را متوقف کند. بدن برای تولید هورمون های قاعدگی نیاز به مقداری چربی دارد، بنابراین در این حالت، افزایش وزن می تواند به منظم شدن عادت ماهیانه کمک کند.

به همین ترتیب، چاق بودن یا اضافه وزن نیز ممکن است باعث پریود نامنظم شود. کاهش وزن در این افراد موجب منظم تر شدن قاعدگی های آنها می شود. حفظ تناسب اندام برای سلامت تولید مثل انسان ضروری است. داشتن یک رژیم غذایی سالم با کالری کنترل شده و ورزش منظم می تواند به مدیریت وزن فرد کمک کند.

ورزش کردن متعادل برای تنظیم چرخه قاعدگی

اگرچه ورزش منظم برای سلامتی انسان مفید است، اما انجام بیش از حد آن ممکن است چرخه قاعدگی را نامنظم کند. ورزش کردن برای سلامت جسمی و روانی انسان بسیار حیاتی است. تحقیقات نشان می دهد که انجام منظم ورزش هوازی می تواند دردهای قاعدگی را کمتر کند. می توانید سایر تاثیرات ورزش در دوره قاعدگی را در مقاله مزایای ورزش کردن در دوران قاعدگی مطالعه کنید. همچنین ورزش کردن، روش مؤثری برای حفظ تناسب اندام است. از آنجا که اضافه وزن می تواند باعث پریود نامنظم شود، کاهش وزن می تواند قاعدگی های فرد را منظم تر کند.

با این حال در تعادل بین ورزش کردن و قاعدگی مهم است. ورزش بیش از حد ممکن است قاعدگی را مختل کند، حتی می تواند باعث قطع شدن قاعدگی شود. توصیه می شود که یک فرد بالغ حداقل ۲.۵ تا ۵ ساعت ورزش با سختی متوسط یا نصف این مقدار ورزش سنگین در هفته انجام دهد.

ویتامین D به تنظیم سیکل ماهانه شما کمک می کند

ویتامین D به جذب کلسیم در روده کمک می کند که برای سلامت استخوان ها ضروری است. تحقیقات نشان می دهد که ویتامین D به تنظیم تخمک گذاری کمک می کند. مطالعه ای در این مورد انجام شده که نشان می دهد بین سطح پایین ویتامین D و سیکل عادت ماهانه نامنظم رابطه ای وجود دارد. قاعدگی نامنظم از علائم شایع تنبلی تخمدان است. یک آزمایش بالینی نشان داد که استفاده از مکمل های ویتامین D و کلسیم در کنار داروی متفورمین می تواند به منظم کردن سیکل عادت ماهیانه در فرد مبتلا به تنبلی تخمدان کمک کند. بنابراین می توان مصرف ویتامین D را یک درمان تنبلی تخمدان بدون دارو دانست. به روش های زیر می توانید ویتامین D مورد نیازتان را دریافت کنید:

۱- نور خورشید باعث تولید ویتامین D در بدن انسان می شود. بنابراین برای افزایش ویتامین D، باید در روز مدتی را در معرض نور خورشید قرار بگیرید.

۲- ماهی های چرب مانند ماهی سالمون و ماهی تُن مصرف کنید.

۳- برخی از تولیدکنندگان مواد غذایی، ویتامین D را به شیر و غلات صبحانه اضافه می کنند. این نوع محصولات را مصرف کنید.

۴- از مکمل ها استفاده کنید.

ویتامین D

در صورتیکه دچار تنبلی تخمدان شده اید یا احتمال ابتلا به آن را می دهید، می توانید با مراجعه به خانم دکتر ذاکرین (متخصص و جراح زنان) جهت تشخیص قطعی اقدام کنید. تشخیص تنبلی تخمدان نیازمند دقت و حساسیت بالایی و همراه با دشواری است. جهت دریافت نوبت و وقت معاینه با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

درمان خانگی تنظیم سیکل قاعدگی

درباره تنظیم سیکل قاعدگی به کمک روش های خانگی کمتر تحقیق شده است اما ممکن است برخی از این روش های خانگی برای برخی افراد مفید باشند.

سرکه سیب

تحقیقات اولیه نشان می دهد که نوشیدن سرکه سیب می تواند تخمک گذاری را در افراد مبتلا به تنبلی تخمدان تنظیم کند. با این حال دانشمندان برای اثبات این مزیت، نیاز به مطالعه بیشتری دارند. تحقیق گفته شده تنها ۷ شرکت کننده داشته که برای نتیجه گیری کلی بسیار کم است.

سرکه سیب

بیشتر بخوانید: رژیم غذایی برای درمان تنبلی تخمدان

آناناس

برخی از دلایل قاعدگی نامنظم عفونت‌ها و التهاب ها هستند. آناناس حاوی آنزیمی به نام بروملین است که می تواند التهاب را کم کند. بعضی افراد معتقدند که خوردن آناناس به تنظیم قاعدگی شان کمک می کند. ولی تحقیقات علمی هیچگونه ارتباطی بین این دو پیدا نکرده اند. محققان به مطالعات بیشتری نیاز دارند تا اثبات کنند که آناناس به بهبود قاعدگی نامنظم کمک می کند یا نه. توجه کنید که آب آناناس مانند سایر آب میوه ها قند زیادی دارد و انتخاب مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت نیست.

زردچوبه

زردچوبه یک درمان خانگی محبوب برای طیف وسیعی از بیماری ها از جمله قاعدگی نامنظم است. با این حال، تأثیر آن در تنظیم قاعدگی تأیید نشده است. مزیت اصلی زردچوبه که محققان آن را تأیید می‌ کنند کاهش التهاب است. تحقیقات نشان می دهد که کورکومین، یک ماده¬ فعال در زردچوبه، اثرات ضد التهابی دارد.

سخن پایانی

قاعدگی نامنظم دلایل متعددی دارد. تغییر در سبک زندگی برای کاهش یا مدیریت استرس و حفظ تناسب اندام می توانند به تنظیم قاعدگی کمک کنند. مراقبه و یوگا از روش های مؤثر مدیریت استرس هستند. ورزش منظم و رژیم غذایی سالم می تواند باعث حفظ تناسب اندام شود. همچنین دریافت کافی ویتامین D به داشتن چرخه قاعدگی سالم کمک می کند. خوردن آناناس یا زردچوبه و نوشیدن سرکه سیب روش های دیگر درمان خانگی تنظیم سیکل قاعدگی هستند که به تحقیقات بیشتری نیاز دارند تا پزشکان بتوانند آنها را به عنوان درمان مؤثر تجویز کنند.

امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم به سوالات شما درباره درمان خانگی تنظیم چرخه قاعدگی پاسخ داد باشیم. شما می توانید سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. 

۴.۵/۵ - (۴۹ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۵ دیدگاه ها
  • سلام خانم دکتر برای تعیین زمان چرخه پریود فرمودین بین اولین روز دو قاعدگی روز قاعدگی دوم هم حساب میشه مثلا من اگه پانزده بهمن روز اول پریودم باشه بعد سیکل بعدیم یازدهم اسفند روز اول پریودم باشه . واسه من میشه بیست و شش روز یا بیست و هفت روز ؟ یعنی روز اول پریود دوم هم حسابه؟

  • سلام خانم دكتر من تنبلى تخمدان دارم تا قبل از اين وضعيت قرص مصرف ميكردم واسه تنظيمش الان تموم شدن اسمشم يادم نيست ك برم بگيرم از زمان پريوديم خيلى گذشته چيكاركنم؟ مجرد هستم

  • سلام خانم دکتر خانم من تیروئید کمکار هست ودر۱ماه ۲بار پریود بابیقراری ودرد داره وتازگی مادرشان فوت شده لطفا راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *