درمان قطعی سرطان رحم

درمان-قطعی-سرطان-رحم

در این مقاله به مرور کلی سرطان رحم، روش های تشخیص سرطان رحم و درمان آن می پردازیم. جهت دسترسی سریعتر به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

سرطان رحم چیست؟

سرطان آندومتر که همچنین سرطان رحم نامیده می شود نوعی سرطان است که در رحم شروع می شود. سرطان آندومتر هنگامی رخ می دهد که سلول های غیر طبیعی در مخاط رحم (آندومتر) شروع به رشد غیر قابل کنترل می کنند.

علائم سرطان رحم چیست؟

خون ریزی واژینال غیر طبیعی پس از یائسگی و یا حتی قبل قاعدگی علامت اصلی ابتلا به سرطان آندومتر است. اگر دچار خونریزی واژینال پس از یائسگی خود شدید، به سرعت باید به پزشک مراجعه کنید.

برای آشنایی بیشتر با سرطان رحم و عوامل موثر در ایجاد این بیماری، مقاله زیر را مطالعه کنید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با علائم سرطان رحم

سرطان رحم

چگونه سرطان رحم تشخیص داده می شود؟

آزمایشات:

هیچگونه آزمایش خون یا عکسبرداری نمی تواند به طور صد در صد تشخیص سرطان آندومتر را تایید کند. آزمایشاتی که پس از تشخیص سرطان آندومتر انجام می شود برای اطمینان از این مورد است که آیا بیمار می تواند تحت درمان قرار گیرد و هم اینکه پیشرفت درمان مورد بررسی قرار گیرد.

یکی از زمینه های تخصصی که خانم دکتر ذاکرین (جراح و متخصص زنان) در آن تبحر دارند، شناسایی و درمان سرطان آندومتر (رحم) است. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس بگیرید.

تست های روتین خون شامل آزمایش خون و آنزیم کبدی و کلیوی و شمارش سلول های خونی برای بررسی کلی سلامت فرد و توانایی وی برای تحمل جراحی و دیگر درمان ها انجام می شود.

روش های عکس برداری:

سونوگرافی واژینال: سونوگرافی روشی است که در طی آن امواج صوت برای ضبط تصویر اندام داخلی استفاده می شوند. سونوگرافی واژینال بدون درد و ایمن است. سونوگرافی اغلب تومور رحمی را نشان می دهد اما یافته هایش همیشه قطعی نیست.

روش های تصویربرداری دیگری شامل موارد زیر نیز ممکن لازم شوند:

سی تی اسکن: معمولا سی تی اسکن ناحیه لگن انتخاب می شود. سی تی اسکن جزئیات بیشتری را به صورت دو بعدی نشان می دهد.

MRI ناحیه لگنی: این روش، روش دیگری برای انجام تصویر برداری است و جزئیات بیشتری را به صورت سه بعدی نشان می دهد.

رادیوگرافی قفسه سینه: در صورت احتمال متاستاز به ریه

اسکن استخوان: در صورت احتمال متاستاز به استخوان ها

روش های دیگر تشخیص سرطان رحم

آزمایش های تشخیصی که می توانند به شناسایی سرطان رحم کمک کنند شامل موارد زیر هستند:

بیوپسی آندومتر:

اگر فرد مشکوک به سرطان باشد، نمونه ای از آندومتر از طریق بیوپسی گرفته می شود. بیوپسی برداشتن تکه بسیار کوچکی از بافت بدن است. این بافت زیر میکروسکوپ از لحاظ موارد غیر طبیعی و سرطان مورد بررسی قرار می گیرد. معمولا پزشک زنان این بیوپسی را انجام می دهد و نمونه را به آزمایشگاه پاتولوژی می فرستد. رایج ترین روش برای دستیابی به بافت آندومتر، وارد کردن یک لوله بسیار نازک درون آندومتر از طریق دهانه رحم است. بیوپسی معمولا در مطب پزشک انجام می شود و تنها چند دقیقه به طول می انجامد. اغلب، نتایج بیوپسی آندومتر تشخیص دهنده قطعی سرطان است.

کورتاژ تشخیصی:

اگر نتایج بیوپسی آندومتر متقاعد کننده نباشند، روشی به نام کورتاژ تشخیصی انجام می شود. در طی این متد، پزشک ابزار نازکی را از طریق دهانه رحم باز شده عبور می دهد و بافت آندومتر را می تراشد. بافت برداشته شده به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود. این روش معمولا به صورت سرپایی انجام می شود و نیازمند بی حسی یا بیهوشی عمومی است. زنان اغلب حس ناراحتی کمی پس از این عمل دارند و نیازمند مدت زمان بهبود کوتاهی هستند.

کورتاژ تشخیصی چیست

جهت کسب اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید مقاله زیر را مطالعه کنید:

کورتاژ تشخیصی چیست و چگونه انجام می شود

هیستروسکوپی:

گاهی اندوسکوپی برای هدایت بیوپسی آندومتر یا کورتاژ تشخیصی به کار می رود. این دستگاه دارای لوله نازکی است که در انتهای خود دوربین دارد. لوله از طریق دهانه رحم وارد رحم می شود. تصاویری از آندومتر به مانیتور فرستاده می شود. هیستروسکوپی به پزشک امکان مشاهده رحم در حین برداشتن بافت نمونه از آندومتر را می دهد.

لینک ویژه: آشنایی با هیستروسکوپی و هزینه آن

خانم دکتر ذاکرین به عنوان یکی از معدود متخصصانی در تهران هستند که گواهینامه رسمی انجام عمل هیستروسکوپی را دارند. ایشان چندین سال است در زمینه شناسایی و درمان بیماریهای زنان فعال هستند و بیش از صد عمل هیستروسکوپی را تاکنون در بیمارستانهای مختلف تهران انجام داده اند. پیشنهاد می کنیم جهت اطلاع از هزینه عمل هیستروسکوپی با مطب خانم دکتر ذاکرین به شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس بگیرید.

سرطان رحم چگونه درمان می شود؟

جراحی، درمان اصلی سرطان رحم در زنان است. جراحی معمولا شامل برداشتن رحم (هیسترکتومی) اغلب همراه با برداشتن تخمدان ها (اوفورکتومی) و گره های لنفاوی (لنفکتومی) است. برای زنانی که سرطان رحم به دیواره رحم هجوم برده باشد، درمان های دیگری هم باید انجام شوند:

رادیوتراپی (پرتودرمانی):

رادیوتراپی از پرتوهای با انرژی زیاد (همانند اشعه ایکس) برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می کند. پرتودرمانی برای مراحل دوم، سوم و چهارم سرطان به کار می رود اگرچه تصمیم استفاده از رادیوتراپی بستگی به گستردگی بیماری دارد. رادیوتراپی معمولا بعد از جراحی برای کشتن هرگونه سلول سرطانی باقیمانده در بدن به کار می رود. پرتودرمانی اغلب برای زنانی که نمی توانند به دیگر دلایل پزشکی تحت جراحی قرار گیرند، به عنوان جایگزین جراحی به کار می رود. عوارض اصلی رادیوتراپی شامل خستگی، اسهال و تکرر ادرار، سوزش در هنگام ادرار و واکنش موضعی پوست ناحیه پرتودرمانی شده است.

شیمی درمانی:

شیمی درمانی از داروهای قوی برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می کند. مزیت شیمی درمانی این مورد است که می تواند به سلول های سرطانی در هر نقطه از بدن حمله کند. عیب اصلی شیمی درمانی عوارض آن شامل تهوع، ریزش مو، خستگی، کم خونی، افزایش ریسک ابتلا به عفونت، آسیب به دیگر اندام ها مانند کلیه است. شیمی درمانی معمولا برای درمان سرطان پیشرفته آندومتر به کار می رود. اگرچه شیمی درمانی موجب بهبود بیماری می شود، سرطان بیماران اغلب عود می کند.

شیمی درمانی و سرطان رحم

هورمون درمانی:

هورمون درمانی استفاده از هورمون ها برای مبارزه با سلول های سرطانی است. هورمون درمانی معمولا در سرطان آندومتر متاستاز داده و پیشرفته به کار می رود.

برای دریافت وقت معاینه از خانم دکتر ذاکرین و یا رزرو نوبت برای روزهای آینده می‌توانید با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

برای کسب اطلاعات درباره مراحل پیشرفت سرطان، احتمال عود بیماری و روش های پیشگیری از عود مقاله زیر را مطالعه کنید.

بیشتر بخوانید: آیا سرطان رحم کشنده است

اگر در مورد این مقاله سوال یا ابهامی دارید در بخش کامنتهای زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.

۴.۸/۵ - (۴۰ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۲ دیدگاه ها
  • سلام خانم دکتر عزیز من الان ۶ سال است که رحم خود را برداشتم و الان ۷ماه است که تخمدان چپ و چسبندگی شدید روده داشتم و با عما لاپاراسکوپی انجام دادم الان سینه راست من ترشح میاد و زیر بغل من یک چیزی اندازه گردو شده دکترم قرص زلودا معرفی کرده آیا مصرف کنم یا نه میترسم

    • سلام. طبق دستورات پزشکتون عمل کنید. اگر شک دارید هم میتونید توسط یه متخصص دیگه معاینه بشید و نظر ایشون رو هم داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *