علائم اولیه سرطان سینه را چطور تشخیص دهیم؟ (تشخیص زودهنگام سرطان سینه)

علائم-اولیه-سرطان-سینه

گاهی اوقات ممکن تغییراتی در سینه مشاهده می شود که می تواند علائم اولیه سرطان سینه باشد. شناخت این تغییرات کمک می کند، یک درمان مناسب را هر چه سریع‌تر شروع کنید. در صورت آشنایی با بخش های مختلف سینه و عملکرد آنها می توانید به سرعت هر گونه تغییر یا ناهنجاری را در سینه خود متوجه شوید. در این مقاله علائم هشداردهنده ی اولیه سرطان سینه، معرفی افراد در معرض خطر پرداخته شده است. همچنین درباره اینکه با مشاهده یک یا چند مورد از علائم هشداردهنده چه کاری باید انجام دهید توضیح داده شده است. جهت دسترسی به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

علائم اولیه تشخیص سرطان سینه

وجود توده در سینه را می توان به عنوان علامت اولیه سرطان سینه در نظر گرفت. بیشتر افراد در صورت مواجه شدن با توده در سینه خود تصور می‌کنند که به سرطان سینه مبتلا شده اند. اگرچه وجود توده یک علامت هشداردهنده است اما تنها نشانه ابتلا به سرطان سینه نیست. ممکن است علائم دیگری قبل از تشکیل توده در سینه وجود داشته باشند.

برخی از علائم سرطان سینه عبارتند از:

  • وجود توده درون سینه یا زیر بغل
  • تغییر در اندازه یا شکل سینه
  • احساس درد در ناحیه ی خاصی از سینه که از بین نمی رود
  • مشاهده رگ های برجسته روی سینه
  • ترشح از نوک سینه که به طور ناگهانی شروع می شود
  • زخم یا جوش روی نوک سینه
  • مشاهده تورم، قرمزی یا تیرگی در سینه
  • فرو رفتگی پوست سینه
  • فرو رفتگی یا برگشت نوک سینه به داخل

علائم سرطان سینه

علائم تشخیص سرطان التهابی پستان

سرطان التهابی سینه یک نوع کمیاب اما بسیار مهاجم و متفاوت از سایر انواع سرطان پستان است. سرطان التهابی پستان معمولا در افراد جوان‌ بیشتر اتفاق می افتد. پزشکان گاهی این بیماری را اشتباه تشخیص می دهند زیرا علائم آن ممکن است شبیه عفونت، تروما یا بیمارهای دیگر باشد.

بیشتر بخوانید: علائم سرطان سینه خطرناک

علائم سرطان التهابی سینه شامل موارد زیر است:

  • تورم
  • قرمزی
  • صورتی، بنفش مایل به قرمز یا کبود به‌ نظر رسیدن پوست پستان
  • ظاهر حفره مانند پوست سینه
  • وجود تومور قابل لمس
  • افزایش سریع اندازه سینه
  • سنگینی و بروز حساسیت در سینه
  • احساس سوزش
  • وارونگی نوک سینه
  • گره های لنفاوی متورم در ناحیه ترقوه یا زیر بغل

التهاب در سرطان سینه

آیا هر علامتی نشانه سرطان پستان است؟

علائم هشدار دهنده مشابهی که با سرطان بروز می کند، می تواند نشانگر بیماری های خوش خیم سینه نیز باشد. بنابراین تشخیص این که کدام علائم نشان دهنده سرطان پستان هستند، مهم است. توضیح علائم زیر می تواند به شما در تشخیص سرطانی بودن یا نبودن توده ها کمک کند:

توده

وجود توده در سینه یک وضعیت عادی است، زیرا بافت سینه یک حالت توده مانند دارد. این برآمدگی ها ممکن است متفاوت باشد و همیشه نشانه سرطان نیستند. مخصوصا اگر برآمدگی های هر دو سینه یکسان باشند. در موارد زیر باید به پزشک مراجعه کنید:

  • تغییر در بافت سینه که مربوط به چرخه قاعدگی نیست
  • توده سفتی که متفاوت از بقیه سینه باشد
  • توده ای که تنها در یک سینه وجود دارد

توده های سرطانی معمولا دارای لبه های ناهموار، بدون درد و سفت هستند با این حال، توده ممکن است در برخی از موارد نرم و گرد باشد. معمولا ترس از توده باعث مراجعه زنان به پزشک می شود. اما ممکن است اصلا توده ای در سینه وجود نداشته باشد یا توده بسیار کوچک باشد. وجود توده در سینه را می توان از طریق ماموگرافی یا سایر روش های غربالگری سرطان سینه تشخیص داد.

اگر توده در ماموگرافی مشاهده شود، پزشک انجام آزمایشات دیگری مانند سونوگرافی یا بیوپسی را تجویز می کند. بیماری های خوش خیمی که می تواند باعث ایجاد این توده ها شوند عبارتند از:

  • کیست
  • فیبروآدنوم
  • کلسیفیکاسیون
  • ماستیت

درباره فیبروآدنوم می توان گفت که توده های نرم یا پلاستیکی هستند که به راحتی زیر پوست حرکت می کند. این توده ها از بافت غده ای و همبند تشکیل شده اند و بسیار شایع و غیر سرطانی هستند. قطر فیبروآدنوم ممکن است بیش از ۵/۲ سانتی متر باشد. بیشتر انواع فیبروآدنوم خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش نمی دهند.

وجود توده در پستان

ترشحات نوک سینه

ترشح نوک سینه می تواند ناشی از فشار دادن نوک سینه ها یا عفونت باشد. در صورتی که مواد زیر ر ا مشاهده کردید باید به پزشک مراجعه کنید:

  • ترشحی که خودبخود و بدون فشردن نوک سینه خارج می شود
  • ترشح تنها در یک سینه
  • ترشحات خونی

با مشاهده ترشحات سینه، چه مربوط به سرطان باشند یا نباشد، باید به پزشک مراجعه کنید.

تغییرات در سینه طبیعی دلیل سرطان است؟

تغییرات هورمونی که در مراحل مختلف زندگی رخ می دهند، می توانند باعث ایجاد توده، تغییر شکل و تغییرات غیر سرطانی شوند. برای مثال، تغییرات سینه در دوران بلوغ، بارداری و یائسگی به دلیل تغییر میزان هورمون های استروژن و پروژسترون در بدن رخ می دهد.

عوامل ایجاد سرطان پستان

احتمال ابتلا به سرطان سینه در برخی افراد بالاتر است. در صورت مشاهده هر یک از علائمی که قبلا توضیح داده شد، باید به پزشک مراجعه کنید. به گفته کالج پزشکان آمریکایی (ACP) عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به سرطان سینه عبارت است از:

  • سابقه فردی ابتلا به سرطان سینه یا یک آسیب پرخطر
  • عوامل ژنتیکی مانند جهش ژن BRCA 1 یا BRCA 2
  • در معرض اشعه قرار گرفتن سینه در دوران کودکی

پزشک با آگاهی از سابقه فردی یا خانوادگی شما در مورد سرطان سینه می تواند متوجه شود که به چه چیزی نیاز دارید.

جهش ژنتیکی

بیشتر بخوانید: سرطان سینه از چه سنی شروع میشود

در صورت مشاهده علائم سرطان پستان چه باید کرد؟

در صورت مشاهده هرگونه تغییر در سینه خود که بدون علت واضحی ایجاد شده اند، باید به پزشک مراجعه کنید. به خصوص اگر این تغییرات تنها در یک سینه اتفاق افتاده باشد. در بسیاری از موارد، غربالگری روتین تغییرات قابل‌ توجهی را نشان می‌ دهد. سرطان سینه در صورت تشخیص زودهنگام، به راحتی قابل درمان است. غربالگری منظم می تواند در این مورد به شما کمک کند.

در صورت مشاهده علائم سرطان پستان، می توانید در این موارد با خانم دکتر متین ذاکرین مشورت کنید. خانم دکتر ذاکرین با سالها تجربه در این زمینه می توانند در تشخیص سرطانی بودن یا نبودن این علائم شما را یاری کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت می توانید با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ در تماس باشید.

معاینه های رایج در تشخیص سرطان سینه

یادگیری چکاپ سینه توسط خود فرد کمک می کند تا با هر گونه تغییری در سینه آشنا شود. پزشک ممکن است از یکی از روش های زیر برای معاینه پستان استفاده کند:

معاینه بالینی سینه

در دستورالعملهای کالج پزشکان آمریکایی معاینه بالینی دیگر به عنوان بخشی از غربالگری روتین توصیه نمی شود. به عبارت دیگر، اگر فکر می کنید که تغییری در سینه شما رخ داده، پزشک شما را معاینه خواهد کرد. لازم است هنگام معاینه، بالا تنه خود را برهنه کنید.

بعد از آن ممكن است پزشك موارد زیر را انجام دهد:

مشاهده بصری

پزشک از فرد می خواهد تا دستان خود را بالا و پایین ببرد، زیرا با این کار می تواند تفاوت در اندازه و شکل سینه ها را مشاهده کند. همچنین وجود هر گونه جوش روی سینه، فرورفتگی یا ترشح نوک سینه را بررسی خواهد کرد.

معاینه بدنی

پزشک با استفاده از انگشتان خود برای معاینه کل سینه، زیر بغل و ترقوه، وجود هرگونه مورد غیر طبیعی، توده های مشکوک و متورم شدن گره های لنفاوی را بررسی خواهد کرد.

اگر پزشک متوجه هرگونه تغییر یا چیز غیرعادی شود، ممکن است آزمایش های دیگری را توصیه کند. مثلا:

ماموگرام: تصویربرداری با اشعه ایکس از سینه

سونوگرافی: در سونوگرافی از امواج صوتی بجای اشعه استفاده می شود و این روش، جزئیات بیشتری نسبت به ماموگرافی نشان میدهد یا نتایج ماموگرافی را تأیید می کند.

ام آر آی (MRI): تصویر بسیار دقیق و واضحی از سینه ارائه می دهد.

بیوپسی: پزشک برای آزمایش های بیشتر، با استفاده از سوزن یا تجهیزات دیگر، بخشی از بافت یا مایع را از ناحیه مورد نظر جدا می کند.

تجویز این آزمایشها به معنای ابتلا به سرطان سینه نیست. در بسیاری از موارد نتایج آزمایشها عدم وجود سرطان را نشان می دهند.

برای انجام معاینات سینه پیشنهاد می کنیم به خانم دکتر متین ذاکرین مراجعه کنید. خانم دکتر ذاکرین با سالها تجربه در این زمینه می توانند در تشخیص سرطانی بودن یا نبودن مشکلات سینه شما را یاری کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت می توانید با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ در تماس باشید.

سخن پایانی

با وجود گزینه های درمانی موجود، تشخیص زودهنگام و درمان سرطان سینه باعث می شود بیمار به احتمال ۹۹ درصد، حداقل ۵ سال پس از تشخیص زنده بماند. برای تشخیص زودهنگام باید هر گونه تغییر در سینه را بشناسید و سریعا به پزشک مراجعه کنید. در اغلب موارد، این تغییرات نشان دهنده سرطان سینه نیستند، اما بررسی موارد نگران کننده همیشه ارزشمند است.

امیدواریم در این مقاله به سوالات شما درباره نحوه تشخیص سرطان پستان پاسخ داده باشیم. در صورتی که در این باره سوال دارید می توانید از بخش نظرات زیر مقاله اقدام کنید. 

۴.۶/۵ - (۴۱ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۲ دیدگاه ها
  • سلام خانم دکتر ممنون بابت اطلاعات مفیدتون. من با وزن بسیار کم به دکتر تغذیه مراجعه کردم ضمن استفاده از داروها و مکمل ها مثل جنرال تونیک دینه و راسیپ احساس پری و سنگینی در سینه دارم و مخصوص سینه راست بزرگتر شده البته تو بارداری و شیردهی به مدت محدود هم همین طور شد شش سال قبل. اما مشکل الان من اینکه سر سینه راست حساس شده حتی به لباس بگیره و با فشار مایعی سرش جمع میشه ولی خارج نمیشه. الان هم اپیدمی کرونا هس منم شهرستان هستم.منو راهنمایی کنید

    • سلام. به نظرم بهتره با رعایت پروتکل های بهداشتی کرونا به پزشک مراجعه کنید. خوندن این مقاله هم شاید به شما کمک کنه: علائم سرطان سینه خطرناک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *