رابطه جنسی در دوران بارداری: مجاز یا ممنوع؟

رابطه-جنسی-در-دوران-بارداری

بارداری یکی از دوران زندگی هر زن است که باعث ایجاد احساسات، لذت ها و تجربه های خاصی در فرد می شود. یکی از سوالاتی که ذهن هر فرد را در این دوران درگیر می کند این سوال است که آیا می تواند رابطه جنسی داشته باشد یا خیر؟ این سوال می تواند ریشه در افکار یا باورهای مذهبی، سنتی و فرهنگی فرد داشته باشد. یکی از مهمترین ترس هایی که مانع ایجاد رابطه می شود، ترس از آسیب زدن به جنین می باشد. جهت دسترسی سریع به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

رابطه زناشویی و بارداری

بد نیست بدانید به طور کلی داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری برای جنین و مادر بی خطر است.

جنین در رحم داخل یک کیسه محافظ به نام کیسه آمنیوتیک قرار دارد. این کیسه، جنین را از صدمات یا ضربه های احتمالی حفظ می کند. در ضمن یک پوشش ضخیم مخاطی دهانه رحم را می پوشاند که از انتقال عفونت به جنین جلوگیری می کند.

علاوه بر این داشتن رابطه جنسی باعث ایجاد همبستگی بیشتر بین زوجین و باعث افزایش آرامش فکری و روانی مادر و موجب به دنیا آمدن فرزندی شاد می شود. در سوی دیگر، عدم برقرای رابطه جنسی در دوران بارداریمی تواند امکان سستی در بنیاد خانواده را موجب شود.

تقسیمات روابط جنسی در بارداری

داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری به سه دوره تقسیم می شود که عبارتند از:

رابطه جنسی در سه ماهه اول بارداری: در این دوره با شروع تغییرات هورمونی در بدن و ایجاد حالت های تهوع و ضعف، میزان تمایلات جنسی در زنان کاهش پیدا می کند و در نهایت موجب کاهش روابط جنسی در این دوران می شود.

رابطه جنسی در سه ماهه دوم بارداری: در این دوره به دلیل افزایش جریان خون در اندام های تناسلی و سینه ها میزان میل جنسی نیز افزایش پیدا می کند و روابط جنسی را بهبود و افزایش می بخشد.

رابطه جنسی در سه ماهه سوم بارداری: در این دوره با افزایش وزن، کمردرد و سایر علائم میزان تمایلات جنسی کاهش پیدا می کند پس احتمال کاهش میزان روابط جنسی وجود دارد و البته روابط باید با احتیاط بیشتری صورت گیرد.

تقسیمات روابطه جنسی در بارداری

بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد رابطه جنسی در دوران قاعدگی

فواید رابطه جنسی در بارداری

بهبود خواب: ترشح پرولاکتین پس از ارگاسم موجب آرامش و خواب آلودگی در فرد می شود.

کاهش کمر درد: ترشح اکسی توسین در ارگاسم باعث افزایش تحمل درد در فرد می شود.

کاهش فشار خون: رابطه جنسی فشار خون را کاهش می دهد که حفظ فشار خون پایین در حد نرمال برای سلامت مادر و جنین ضروری است.

بهبود قدرت سیستم ایمنی بدن: در رابطه جنسی میزان آنتی بادی ها افزایش پیدا می کند که برای حفظ سلامتی مفید است.

بهبود کف لگن و قوی کردن آن: کگل از عضلات ماهیچه کف لگن است که ارگاسم باعث انقباض عضلات آن و قوی تر شدن آن می شود.

افزایش عشق و تغییر در خلق و خوی: با آزاد شدن اکسی توسین در ارگاسم عشق و دلبستگی بین زوجین بیشتر می شود. همچنین ترشح اندورفین در ارگاسم خلق و خوی مادر را بهبود می بخشد.

بهبودی در ارگاسم: جریان خون بیشتر در سه ماهه دوم بارداری، میل جنسی را افزایش و باعث بهبود ارگاسم می شود.

افزایش سرعت بهبودی پس از زایمان: ارگاسم در بارداری باعث آمادگی لگن برای زایمان شده و در نتیجه بهبودی پس از زایمان را سرعت می بخشد.

موارد منع رابطه جنسی در بارداری

به طور کلی رابطه جنسی در دوران بارداری مشکلی ندارد اما درموارد زیر و به توصیه متخصص باید از آن اجتناب کرد:

موارد منع روابطه جنسی در بارداری

اگر در مورد این مقاله سوال یا ابهامی دارید در بخش کامنتهای زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.

۴.۸/۵ - (۲۷ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۲ دیدگاه ها
  • سلام و خسته نباشید من توی مقاله رابطه جنسی در دوران بارداری فیلیا هم خونده بودم که رابطه جنسی توی این دوران برای جنین ضرری نداره ولی بقیه میگن ممکنه ارگاسم خانم به جنین آسیب بزنه اگه میشه یک جواب قطعی بدید ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *