غربالگری سرطان سینه

غربالگری-سرطان-سینه

در این مقاله سعی می کنیم اطلاعاتی کامل از سرطان سینه و غربالگری سرطان سینه به شما ارائه کنیم. جهت دسترسی سریع به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید. کافی ست روی سرفصل موردنظر کلیک کنید.

آشنایی با سرطان سینه

یکی از بیماری های شایع در زنان سرطان سینه است و از شایع ترین علت مرگ و میر در زنان می باشد. به طور تقریبی از میان هر ۸ زن (در جامعه های مختلف) امکان ابتلای یک نفر به سرطان سینه وجود دارد. در زنان سفید پوست احتمال به این سرطان اندکی بیشتر است.

در سرطان سینه بعضی از سلولها از حالت منظم و معمولی چرخه سلولی خود خارج میشوند و شروع به رشد و تقسیم غیرعادی می کنند و باعث ایجاد غده های کوچک و ریز می شوند. این بافتهای غیرعادی به مرور گسترش می یابند و باعث ایجاد غده های سرطانی بزرگ می شوند که بافت های مجاور خود را درگیر می کنند. اگر این سرطان به موقع تشخیص داده شود قابل درمان است ولی اگر به موقع تشخیص داده نشود احتمال مرگ بیمار بسیار بالاست.

سرطان سینه

باورهای غلطی در مورد سرطان سینه وجود دارد. مثلا اینکه این سرطان در افراد مسن رخ می دهد یا اینکه اگر فردی در خانواده مبتلا نشده باشد دیگر افراد هم احتمال مبتلا شدن ندارند. به این حرفها نباید اهمیت داد و احتمال مبتلا شدن به سرطان سینه را باید جدی گرفت. یکی از مواردی که به تشخیص سریع این بیماری کمک می کند غربالگری سرطان سینه می باشد.

عوامل ایجاد سرطان سینه

ژنتیکی: اگر نزدیکان فرد دچار این بیماری شده باشند، احتمال اینکه فرد نیز دچار شود وجود دارد.

داشتن سابقه تومور یا سرطان سینه خوش خیم: اگر فردی دچار تومور یا سرطان خوش خیم شده باشد احتمال اینکه فرد دوباره مبتلا شود وجود دارد.

بافت های متراکم سینه: افرادی که سینه های آنها دارای بافت متراکم هستند احتمال بیماری در آنها بیشتر است.

استروژن بالا: وجود استروژن بالا در بدن فرد به مدت طولانی مخصوصا قبل از یائسگی باعث ایجاد بیماری می شود.

چاقی و اضافه بدن: این مورد اگر پس از یائسگی زیاد باشد خطر مبتلا شدن بیشتر است.

مصرف هورمون ها: درمان جایگزینی هورمونی در دوران یائسگی

پرتو درمانی: افرادی که قبل از ۳۰ سالگی در معرض پرتو درمانی قرار گرفته اند.

عدم تحرک و فعالیت فیزیکی بدن

نوشیدن الکل

قاعدگی در سنین پایین

عدم بچه دار شدن یا دیر بچه دار شدن

سن بالا

ایمپلنت های زیبایی

علائم سرطان سینه

علائم سرطان سینه عبارتند از:

  • تغییر ناگهانی دراندازه و شکل سینه
  • ایجاد توده یا افزایش یافتن ضخامت بافت سینه یا زیر بغل
  • تغییر رنگ بافت و نوک سینه مانند نارنجی یا قرمز شدن
  • ترشحات از نوک سینه مخصوصا اگر حاوی خون باشند
  • ایجاد جوش در اطراف نوک سینه
  • لایه برداری یا پوسته شدن، پوست یا نوک سینه
  • وجود خارش در پوست سینه
  • گرم و سفت شدن سینه
  • فرورفتگی نوک سینه
  • وجود درد در سینه

غربالگری سرطان سینه

شناسایی سرطان سینه در مراحل اولیه بسیار مهم است. غربالگری سرطان سینه از جمله راههای شناسایی سرطان سینه است. غربالگری استفاده از یکسری آزمایش و روش های معاینه ای پزشکی به منظور شناسایی و تشخیص سرطان قبل از ظهورعلائم بیماری در فرد است. زمانی که علائم سرطان ظهور کنند ممکن است به نقاط دیگر بدن انتشار یافته باشند ولی اگر سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود درمان آن ساده تر خواهد بود و زندگی فرد نجات پیدا میکند.

شناسایی سرطان سینه

اگر پزشک به فردی توصیه کند غربالگری را انجام دهد به این منظور نیست که فرد دچار سرطان است. غربالگری قبل از ظهور علائم صورت می گیرد. اگر نتیجه یک غربالگری نرمال نباشد باید آزمایشات بیشتری انجام شود و نتیجه آن توسط آزمایشگاه های تشخیصی بررسی شود.

اهداف انجام غربالگری سرطان سینه

  • مرگ را در سرطان هایی که تا ۹۰ درصد قابل درمان و پیشگیری هستند کاهش و یا حذف کند.
  • تلاش برای کاستن از تعداد نفراتی که سرطان در آنها گسترش یافته و به مراحل پیشرفته رسیده است.

زمان انجام غربالگری سرطان سینه

  • در افراد سالم که سابقه سرطان سینه در خانواده آنها وجود ندارد باید بعد از ۴۰ سالگی هر سال انجام شود.
  • در افرادی که نوعی جهش ژنتیکی دارند باید از حدود ۲۵ تا ۳۰ سالگی انجام شود.
  • در افرادی که سابقه سرطان در خانواده آنها وجود دارد باید خیلی زودتر و از حدود ۲۰ سالگی غربالگری سینه انجام شود.

بیشتر بخوانید: سن ابتلا به سرطان سینه و راههای پیشگیری از آن

برای دریافت وقت ویزیت جهت انجام معاینات لازم برای تشخیص اولیه سرطان سینه و نیز مراقبت‌‌های حین درمان می‌توانید با ما از طریق شماره‌ ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید و جهت رزرو نوبت اقدام نمایید.

روش های غربالگری سرطان سینه

از برخی روش های آزمایشگاهی و عکسبرداری برای غربالگری سرطان سینه استفاده می شود و تلاش می شود این آزمایشات بیشترین سود و کمترین خطر را برای فرد داشته باشند. از سه روش برای غربالگری استفاده میشود که عبارتند از:

  • معاینه بالینی سینه
  • ماموگرافی
  • استفاده از MRI

روشهای غربالگری سرطان سینه

معاینه بالینی سینه

در این روش پزشک با دقت سینه و زیر بغل را به منظور شناسایی توده یا هر مورد غیر طبیعی در این نواحی معاینه می کند. همچنین در این روش خود شخص نیز میتواند خودش را مورد بررسی قرار دهد. نتایج حاصل از این روش برای کاهش مرگ ومیر ناشی از سرطان مشخص نیست و احتمال خطا در آن وجود دارد.

ماموگرافی

این روش متداول ترین روش غربالگری است. در ماموگرافی با استفاده از اشعه ایکس از سینه ها تصویربرداری می شود. در این آزمایش توده های بسیار کوچک و غیر قابل لمس شناسایی می شوند. در این روش سینه های فرد بین دو صفحه قرار می گیرند و فشرده میشوند این فشرده سازی باعث ایجاد تصویری بهتر می شود. فقط احتمال ایجاد درد و ناراحتی برای فرد می شود.

ماموگرافی در زمان بارداری وشیردهی به دلیل تراکم بافت سینه و بالابودن حساسیت به اشعه انجام نمی شود مگر اینکه فرد دارای علائم سرطان سینه باشد.

مواردی ممکن است توانایی تشخیص سرطان سینه در ماموگرافی را تحت تاثیر قرار دهد. از جمله:

  • اندازه تومور
  • میزان تراکم بافت سینه ها
  • میزان توانایی شخص رادیولوژیست

افرادی که سرطان سینه در آنها از طریق ماموگرافی تشخیص داده می شود طول عمر بیشتری دارند.

استفاده از MRI

در MRI از اشعه ایکس استفاده نمی شود و از امواج مغناطیسی و رادیویی و کامپیوتر عکس هایی دقیق از داخل بدن فرد گرفته می شود. از این روش در موارد زیر استفاده می شود:

  • افرادی که در اعضای خانواده شان سابقه سرطان سینه وجود دارد.
  • افرادی که دارای سندروم های ژنتیکی خاص هستند.
  • ایجاد تغییرات در برخی ژن های فرد.

نتایج غربالگری سرطان سینه

در صورت شناسایی مورد خاصی پس از انجام غربالگری سینه باید آزمایشات تکمیلی برای شناسایی مرحله و میزان سرطان صورت گیرد و درمان فرد به صورت سریع انجام شود. درمان میتواند موضعی یا عمومی باشد که در درمان های موضعی میتوان به عمل جراحی و پرتو درمانی اشاره نمود و درمان های عمومی می تواند شامل، شیمی درمانی، هورمون درمانی و یا درمان بیولوژیک باشند.

برای دریافت وقت ویزیت جهت انجام معاینات لازم برای تشخیص اولیه سرطان سینه و نیز مراقبت‌‌های حین درمان می‌توانید با ما از طریق شماره‌ ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید و جهت رزرو نوبت اقدام نمایید.

۴.۷/۵ - (۳۵ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۱۰ دیدگاه ها
  • سلام خانم دکتر ، من چند وقتی بود که سینه ها و زیر بغلم درد میکرد . هر دو سینه ، خیلی نگران بودم رفتم دکتر و سونوگرافی دادم گفتن سینه هات کیست دارن و گویا تعداد کیست ها زیاده ، و در سینه راستم یه توده خوش خیم هم مشاهده شد به قطر ۱۴ میلی متر، من سی ساله هستم و در خانواده هیچ نوع سابقه ای نداشتیم ، به نظرتون باید چیکار کنم؟ ایا بیوبسی لازمه یا عمل جراحی؟ دکتر گفت لازم نیست من شیش ماه پیش هم سونو داده بودم و قطر توده همین اندازه بوده . ایا احتمال داره این توده بعدا خطرناک بشه ؟ ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمایید

  • سلام. من ۳۳سالمه و سابقه سرطان سینه در خانواده داریم. دکتر به من گفته که هر شش ماه سونو بدم، آیا همین کافیه؟ شما در روشهای غربالگری از سونو یاد نکرده بودید.

    • سلام عزیزم انجام سونو جزو غربالگریهای روتین سرطان سینه محسوب نمیشه و در موارد خاص و بنابر ریسکی که پزشک احساس میکنه تجویز میکنه. بله انجام سونو کافیه. فقط مساله اینه که هر شش ماه یکبار انجام بشه و تنبلی نکنید به هیچ وجه 🙂

  • سلام خانم دکتر ،من ۲۴سالمه .چند وقتی بود در سینه سمت راستم یک چیز سفتی قابل لمس بود ،به دکتر مراجعه کردم بعد از معاینه گفتن سونو انجام بده،در سونو یه توده هیپواکوئیک غیر یکنواخت مشاهده شده که خوش خیم هست،ولی دکتر گفت به جراح سینه مراجعه کنم،خیلی نگرانم،آیا حتما باید به حراج سینه برم؟خطرناکه؟

    • سلام عزیزم فوق تخصص های جراحی سینه بدون شک بهتر از متخصصین در این امر تبحر دارند و میتونن تشخیص بهتری بر روی مشکلتون بگذارن. همکارمون بهترین و حرفه ای ترین کار رو کردن و شما رو به فوق تخصص ارجاع دادن. حتما مراجعه کنید و از اونجایی که گفتین خوش خیمه جای نگرانی نیست. با اینحال نظر نهایی رو من هم فکر میکنم ایشون باید بدن.

  • من الان سینم و زیر بغلم چتد روزیه درد داره دو روز ب عید دکتری نیس ترخدا بگین هفته دوم عید هسین استرس دارم

    • سلام. عزیزم موارد مختلفی میتونه باعث این درد باشه. مسلما درد یکباره بدون حس کردن توده، خیلی دلیل موجهی برای ناراحتی سرطان سینه نیست. بنظرم بهتره استرس نداشته باشی و بعد از تعطیلات مراجعه کنی.

  • سلام خانم دكتر، من ٢٦ سالمه و يكي از سينه هام (سينه چپ) وقتي فشار داده ميشه ازش مايع بيرون مياد،قاعدگي منظم دارم و دردي توي سينه م ندارم يا تغيير شكلي نداره بنظرتون دليلش چي ميتونه باشه؟

    • سلام عزیزم اکثرا مواردی که در سینه مشاهده میشه نگران کننده نیستند و بیرون اومدن مایع از سینه با فشار دادن و دستکاری عادیه. اما بهتره توسط پزشک معاینه بشه و همینطور هم یه سونو از سینه هات بدی اینطوری خیالت صد در صد راحت میشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *