آتروفی واژن:دلایل،علائم و روش درمان آن

آتروفی-واژن

در این مقاله سعی کرده ایم تا اطلاعات کاملی از بیماری آتروفی و خشکی واژن علتها، علائم و روشهای درمان آن به شما ارائه کنیم. خانم دکتر ذاکرین، جراح و متخصص زنان در زمینه درمان این بیماری با استفاده از لیزر مونالیزا تاچ تبحر و تخصص زیادی دارند. جهت دسترسی سریع به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید. کافی است روی سرفصل موردنظر کلیک کنید.

آتروفی واژن چیست؟

آتروفی واژن در واقع نازک شدن دیوارهای واژن است که علت آن کاهش تولید استروژن است. این اتفاق اکثرا پس از یائسگی رخ می دهد. استروژن که توسط تخمدان ها تولید می شود، نقشی حیاتی در روان سازی و سالم نگه داشتن بافت واژن دارد. هنگامی که میزان استروژن کم باشد، بافت واژن خشک و شکننده می شود و واژن بیشتر مستعد التهاب و عفونت می شود.

آتروفی واژن

یائسگی معمولا بین سنین ۴۵ تا ۵۵ سالگی در زنان رخ می دهد که تخمدان ها دیگر تخمک آزاد نمی کنند. زمانی که قاعدگی برای مدت ۱۲ ماه یا طولانی تر رخ ندهد، احتمالا یائسگی شروع شده است.

احتمال ابتلا به عفونت های واژینال و مشکلات ادراری در زنان دچار آتروفی واژن بیشتر است و همچنین ممکن است موجب دردناک شدن رابطه جنسی شود. حدود ۴۰ درصد زنان یائسه، دچار آتروفی واژن می شوند.

علائم آتروفی واژن

در حالی که آتروفی واژن بسیار شایع است، تنها ۲۰ تا ۲۵ درصد زنان دارای علائم این بیماری به پزشک برای درمان علائم خود مراجعه می کنند. در برخی زنان، علائم ممکن است پیش از یائسگی نیز رخ دهد. در بقیه زنان، این علائم ممکن است تا سال ها پس از یائسگی خود را نشان ندهند.

علائم آتروفی واژن شامل موارد زیر هستند:

نازک شدن دیواره های واژن

کوتاه شدن و تنگ شدن کانال واژن

خشکی واژن و عدم وجود رطوبت طبیعی در این ناحیه

سوزش و التهاب واژن: ناحیه واژن و دهانه واژن شما ممکن است دردناک و قرمز شده باشد

لکه بینی پس از رابطه جنسی

احساس درد و ناراحتی در طی رابطه جنسی: این مورد ممکن است به این دلیل رخ دهد که واژن شما به نسبت قبل از یائسگی کوچک تر و خشک تر شده است و از روانی کمتری برخوردار است. همچنین، پوست حول ناحیه واژن نیز شکننده تر شده است و موجب بدتر شدن مشکل می شود.

مشکلات ادراری: خشکی واژن در ابتلا به مشکلات ادراری نقش دارد که دلیل آن نازک و ضعیف شدن بافت های حول گردنه مثانه و پیشاب راه است. برای مثال، علائم ادراری ممکن است شامل احتیاج مکرر برای دفع ادرار، عفونت های ادراری مکرر و بی اختیاری ادرار باشد. بی اختیاری ادراری به راحتی به وسیله لیزر درمان می شود. برای دریافت اطلاعات جامعتر به مقاله درمان بی اختیاری ادرار با لیزر مراجعه کنید.

بی اختیاری ادراری

اگر شما نیز دچار علائم آتروفی و خشکی واژن هستید، برای بررسی و درمان این عارضه به دکتر ذاکرین، متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید تا مشکلتان ظرف زمانی کوتاه با موفقیت درمان شود. شماره تماس جهت دریافت هر گونه راهنمایی ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ می‌باشد.

علل آتروفی واژن

علت آتروفی واژن، کمبود استروژن است. بدون استروژن، بافت واژن نازک و خشک می شود. کشسانی بافت واژن کم می شود و به راحتی آسیب می بیند. کاهش استروژن در زمان های دیگری به غیر از یائسگی نیز ممکن است رخ دهد که شامل موارد زیر است:

۱- در طی شیردهی

۲- پس از جراحی برداشتن تخمدان ها پیش از رسیدن به سن طبیعی یائسگی که ممکن است همراه با هیسترکتومی (برداشتن رحم) انجام شود.

۳- درمان با داروهایی که برای کاهش میزان استروژن در زنانی به کار می روند که مبتلا به فیبروم رحمی یا آندومتریوز هستند.

۴- پس از شیمی درمانی برای درمان سرطان

۵- پس از پرتودرمانی ناحیه لگن برای درمان سرطان

۶- یائسگی زودهنگام که معمولا قبل از ۴۰ سالگی رخ می دهد

۷- پس از هورمون درمانی برای درمان سرطان سینه

۸- استرس شدید

۹- افسردگی

۱۰- دیابت کنترل نشده

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع روشهای هیسترکتومی

آتروفی واژن معمولا پیشرفت کندی دارد و زنان ممکن است متوجه هیچ علامتی تا پنج یا ده سال پس از شروع یائسگی نشوند.

پیشگیری از آتروفی واژن

می توان از لوبریکانت های واژینال برای مرطوب سازی بافت ها و ممانعت از رابطه جنسی دردناک استفاده کرد. فعالیت جنسی مرتب نیز می تواند برای اجتناب از ابتلا به علائم آتروفی یا خشکی واژن جلوگیری کند زیرا رابطه جنسی، گردش خون در واژن را بهبود می بخشد که به حفظ بافت واژن کمک می کند.

تشخیص آتروفی واژن

اگر شما زنی میان سال باشید، پزشک از شما خواهید پرسید که آیا یائسگی شما شروع شده است یا آیا علائم یائسگی (پریودهای نامنظم و یا عدم پریود شدن، تغییر حالات روحی، گرگرفتگی، دشواری در خوابیدن، تعریق شبانه) را دارید یا خیر. اگر جوان تر باشید، پزشک از شما خواهد پرسید که آیا به فرزندتان شیر می دهید یا پریودهای نامنظم دارید که ممکن است ناشی از استروژن کم یا عدم توازن بین هورمون ها باشد. پزشک، سابقه پزشکی و جراحی شما را بررسی می کند و درباره داروهایی که در حال حاضر مصرف می کنید نیز پرسش هایی را مطرح می کند.

پزشک بر اساس سن، علائم و سابقه پزشکی، احتمال ابتلا به آتروفی واژن را می دهد. برای تایید این تشخیص، شما را معاینه لگنی می کند تا علائم خشکی، قرمزی و نازک شدن بافت ناحیه واژن و دهانه واژن را بررسی کند. اگر یائسه شده باشید و در حین رابطه جنسی خون ریزی دارید، پزشک ممکن است شما را از لحاظ ابتلا به سرطان اندومتر یا مخاط رحم بررسی کند. در این روش، نمونه کوچکی از بافت مخاط رحم برای فرستادن به آزمایشگاه برداشته می شود. پزشک همچنین ممکن است مشکلات مربوط به دهانه رحم را با انجام آزمایش پاپ اسمیر بررسی کند.

تشخیص آتروفی واژن

در صورتیکه احیانا دچار آتروفی واژن یا علائم یائسگی شده اید، می توانید با مراجعه به خانم دکتر ذاکرین (متخصص و جراح زنان) جهت درمان آتروفی واژن با روش نوین لیزر درمانی اقدام کنید. انجام این عمل نیازمند دقت و حساسیت بالایی است و متخصص باید مسلط کار با لیزر باشد. جهت دریافت نوبت و وقت معاینه با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

چه درمان هایی برای آتروفی واژن وجود دارد؟

همه زنان، تمام علائم بالا را ندارند. درمان به طور معمول بستگی به علائم مشکل ساز تر دارد. به این دلیل که این مشکل ناشی از کمبود استروژن است، اغلب جایگزینی استروژن در بافت های شما سودمند است.

کرم ها و دارو های حاوی استروژن

کرم، قرص واژینال یا حلقه حاوی استروژن ممکن است توسط پزشک تویز شوند. قرص واژینال، یک قرص بسیار کوچک است که توسط یک اپلیکاتور کوچک درون واژن قرا داده می شود. حلقه انعطاف پذیر و با قطر ۵ سانتی متر است که در مرکزش حاوی هورمون استروژن است. این حلقه، دوزه کم و ثابتی از استروژن را هر روزه را آزاد می کند و تا سه دوام دارد.

این موارد استروژن را به واژن و بافت های اطراف آن بدون دادن استروژن به کل بدن، باز می گردانند.. معمولا درمان هر روزره برای حدود دو هفته انجام می شود و سپس هر دو هفته یکبار در صورت نیاز به کار می رود. این نوع درمان معمولا خوب عمل می کند اما علائم ممکن است پس از متوقف سازی درمان، برگردند. ممکن است دوباره روند درمان برای دو هفته روزی یکبار لازم شود.

نکته: کرم های استروژن به کاندوم ها آسیب می رساند، اگر از این نوع وسایل پیشگیری از بارداری استفاده می کنید، آنگاه ممکن است ترجیح دهید که از قرص های واژینال یا حلقه واژن استفاده کنید.

درمان هورمونی

این روش شامل مصرف استروژن به صورت قرص، ژل یا چسب پوستی است. این نوع درمان برای کاهش علائم شما بسیار مناسب است به خصوص اگر دچار علائم یائسگی باشید.

ژل های لوبریکانت

اگر خشکی واژن تنها مشکل شما باشد یا کرم های هورمونی به دلیل دیگر مشکلات پزشکی تان، برای شما قابل تجویز نباشند، ژل های لوبریکانت می توانند سودمند باشند. لوبریکانت های متفاوتی وجود دارد که می توانند خشکی را در حین رابطه جنسی بهبود دهند.

دانستن این نکته ضروری است که خشکی واژن با اینکه به تنهایی باعث ناباروری نمی شود اما ممکن است بخاطر استفاده مداوم از ژل های لوبرایکاتور باعث ناباروری شود. در این رابطه خواندن مقاله آیا خشکی واژن باعث ناباروری می‌شود را به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم.

درمان آتروفی واژن با استفاده از لیزر مونالیزا تاچ

۱- لیزر مونالیزا تاچ نوعی درمان جوان سازی واژن بر اساس لیزر فراکشنال CO2 است که به طور خاصی برای غشای واژن طراحی شده است.

۲- مونالیزا تاچ مانع کاهش استروژن در بافت واژن می شود و این کار را با فعال سازی دوباره تولید کلاژن جدید و جوان سازی بافت واژن انجام می دهد.

۳- مونالیزا تاچ، هم اکنون موثرترین درمان غیر جراحی و غیر دارویی برای پیشگیری و درمان آتروفی واژن و اثرات ناشی از آن در طی دوران پس از یائسگی و زایمان است.

لیزر مونالیزا و درمان اتروفی واژن

 پیشنهاد ویژه: همه چیز لیزر مونالیزا تاچ

چه کسانی نباید از درمان های مبتنی بر استروژن استفاده کنند؟

زنانی که مشکلات زیر را دارند نباید استروژن مصرف کنند:

  • خون ریزی واژینال بدون علت
  • بیماری کبدی فعال یا مزمن
  • سرطان سینه
  • سرطان آندومتر
  • مشاهده لخته های خونی یا سابقه ابتلا به آنها

به علاوه، زنان مبتلا به سردردهای میگرنی، بیماری کیسه صفرا، فشار خون بالا یا آندومتریوز بهتر است که تحت درمان توسط استروژن قرار نگیرند. اگر این مشکلات را دارید، بهترین درمان برای آتروفی واژن در شما استفاده از لیزر مونالیزا تاچ است. این لیزر درمان ساده و مختص آتروفی و خشکی واژن است که تنها چند دقیقه به طول می انجامد، بدون درد و عوارض جانبی و بدون نیاز به زمان بهبود و استراحت است و می تواند قابلیت ارتجاعی و روانی واژن را به آن بازگرداند و زندگی فرد و روابط جنسی اش را بهبود بخشد.

بهترین درمان برای آتروفی و خشکی واژن، لیزر درمانی با استفاده از دستگاه لیزر مونالیزا تاچ است. مطب خانم دکتر ذاکرین مجهز به مدرن ترین و به روز ترین لیزر دنیا ساخته شرکت DEKA است. برای دریافت اطلاعات بیشتر و تعیین وقت ویزیت با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

۴.۵/۵ - (۴۸ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۱۰ دیدگاه ها
  • من دربرنامه ای اثرات این لیرز درمانی در زنان دیده بودم خیلی خوشحالم این وسیله درمانی موثر هم هم وطنان ایرانی قرار می گیرد ازخانم دکتر که این وسیله با ارزش دراختیار هم وطنان قرار می دهند کمال تشکر را دارم

    • باید معاینه بشید تا شدت اتروفی واژن مشخص بشه. اگه شدید باشه و سنتون بالا باشه قاعدتا مدت درمان شما طولانی تره. بهتره به پزشک مورد نظرتون مراجعه کنید. بعد از معاینه در مورد هزینه می تونن دقیق تر صحبت کنند.

  • سلام من ۲۱ سالمه ببخشید من یه مدتی عفونت داشتم الان که خوب شدم اما در حال حاضر در حین رابطه واژنم بسیار ملتهب میشه و ورم میکنه و درد میگیره به حدی که از رابطه دست میکشم به نظرتون علتش اتروفی هست

    • سلام عزیزم. دلایلش مختلف میتونه باشه. بدون معاینه کردن چیزی نمیتونم بگم. ولی شاید به عفونتت ربط داشته باشه. اگه مدام این اتفاق میفته یعنی عفونت مکرر داری نشون میده باکتریهات مقاوم هستند و با روشهای قدیمی درمان نمیشن و عود می کنند. میتونید این مقاله رو هم بخونید: چرا لبه های واژن متورم می شوند؟

  • سلام خسته نباشید، ممنون از مطالب خوبتون. من مشکلم برعکس هست و واژنم در حین رابطه خیلی خیلی خیس و لغزنده می شود.و این مسئله خیلی ناراحت کننده شده.البته در حالت روزمره ، ترشحاتم طبیعی هست. آیا دارویی برای این مشکل هست؟

    • سلام عزیزم. از لحاظ پزشکی این مساله، مشکل محسوب نمیشه. اما اگر براتون ناراحت کننده هست، می تونید به متخصص مراجعه کنید و دارو بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *