پولیپ رحم و درمان آن

پولیپ-رحم-و-درمان-آن

تقریبا یک چهارم زنان دچار پولیپ رحم می شوند که در واقع رشد بیش از حد بافت رحم است. برخی زنان مبتلا به پولیپ رحم، دچار خونریزی غیرطبیعی رحم می شوند اما اغلب افراد مبتلا به پولیپ رحم هیچ علامتی ندارند. در این مقاله ما درباره پولیپ رحم، تشخیص پولیپ رحم و درمان پولیپ رحم صحبت می کنیم. جهت دسترسی سریعتر به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید. کافی است روی سرفصل موردنظر کلیک کنید.

پولیپ رحم چیست؟

پولیپ رحم، توده های کوچک و نرم درون رحم هستند که از بافت درون رحم با نام اندومتر تشکیل شده اند به همین دلیل به آنها پولیپ های اندومتریال نیز گفته می شود. اندازه پولیپ ها می تواند متغیر باشد و از چند میلی متر تا چند سانتی متر متفاوت باشند. پولیپ ها ممکن است تکی باشند یا چندین پولیپ در رحم وجود داشته باشند و معمولا در قسمت بالای رحم دیده می شوند.

پولیپ-رحم

علائم پولیپ رحم

هنگامی که پولیپ ها از خود علائم نشان می دهند بسیار شبیه بیماری های جدی همانند سرطان رحم یا آندومتر هستند. اگر علائمی که در ادامه به آنها اشاره می شود را دارید، حتما باید به پزشک برای بررسی مراجعه کنید. علائم پولیپ ها شامل انواع متفاوت خونریزی غیر طبیعی واژن است که شامل موارد زیر می شود:

بیشتر بخوانید: لکه بینی قهوه ای در زنان و علت آن

علل ایجاد پولیپ رحم

پزشکان به درستی نمی دانند که چرا زنان به پولیپ مبتلا می شوند اما احتمالا ابتلا به پولیپ های رحمی با تغییر میزان هورمون ها مرتبط است. در هر چرخه قاعدگی، میزان هورمون استروژن کم و زیاد می شود که موجب ضخیم شدن مخاط رحم و شروع پریود می شود. افزایش بیش از حد ضخامت رحم موجب تشکیل پولیپ می شود.

عوامل موثر در ایجاد پولیپ رحم

  • سنین بین ۴۰ تا ۵۰ سالگی
  • یائسگی
  • چاقی
  • مصرف داروهای ضداستروژن مانند تاموکسیفن
  • فشار خون بالا

اگر دچار علائم غیر طبیعی شبیه به علائم پولیپ رحم هستید، بهتر است به خانم دکتر متین ذاکرین جراح و متخصص زنان مراجعه کنید. خانم دکتر می توانند به شما کمک کنند که متوجه شوید آیا این علائم ناشی از پولیپ رحم هستند یا خیر. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت معاینه با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمائید.

تشخیص پولیپ رحم

پزشک ممکن است یکی از روش های زیر را برای تشخیص این مورد به کار ببرد که آیا مبتلا به پولیپ هستید یا خیر. اگر پزشک حین معاینه لگنی پولیپ را مشاهده کند، می تواند همزمان آن را نیز بردارد.

روش های تشخیص دیگری شامل موارد زیر هستند:

سونوگرافی واژینال: پزشک دستگاهی میله مانند را درون واژن شما فرو می کند که امواج را به کامپیوتر ارسال می کند تا تصویری از رحم شما را به دست دهد.

هیستروسونوگرافی: پزشک از این روش در طی سونوگرافی واژینال استفاده می کند. پزشک لوله ای نازک را داخل واژن می کند و آب نمک را درون رحم شما تزریق می کند. مایع موجب بزرگ شدن رحم می شود که نمای بهتری از درون رحم را به دست می دهد.

هیستروسکوپی: پزشک لوله ای تلسکوپ مانند به نام هیستروسکوپ را از طریق واژن و دهانه رحم وارد رحم می کند که با استفاده از این دستگاه می توان درون رحم را دید. اگر پزشک پولیپی را مشاهده کند، می تواند با استفاده از ابزار جراحی در همان زمان هیستروسکوپی آن را بردارد.

بیوپسی رحم یا آندومتر: پزشک از وسیله پلاستیکی نرمی برای نمونه برداری از بافت رحم شما استفاده می کند و سپس نمونه را برای آزمایشگاه می فرستد از نظر بدخیمی و ابتلا به سرطان بررسی شود.

کورتاژ تشخیصی: این روش حتما باید در اتاق عمل انجام شود. پزشک از ابزار فلزی که حلقه ای در انتهای آن دارد برای نمونه بدراری از پولیپ یا رحم استفاده می کند. پزشک می تواند از این وسیله برای برداشتن پولیپ نیز استفاده کند.

درمان پولیپ رحم

درمان پولیپ رحم

• صبرکردن همراه با مراقبت: اگر هیچ علائمی ندارید و پولیپ سرطانی نیست لازم نیست درمانی انجام دهید. می توانید صبر کنید و منتظر بمانید که خود به خود رفع شود. اگر یائسه شده اید، احتمال ابتلای شما به سرطان بیشتر است و پزشک ممکن است برداشتن پولیپ را پیشنهاد بدهد.

• دارو برای درمان پولیپ رحم: داروهای هورمونی آزادکننده پروژسترون و گونادوتروپین می توانند به کنترل میزان هورمون های شما کمک کنند. این داروها می توانند موجب کوچک شدن پولیپ ها شوند و علائمی مانند خونریزی شدید را کاهش دهند. اما اغلب علائم هنگامی که مصرف داروها را قطع کنید، باز می گردند.

• جراحی برای درمان پولیپ رحم: پزشکان اغلب پولیپ ها را در طی انجام همان روش های تشخیصی پولیپ، مانند هیسترسکوپی یا کورتاژ تشخیصی بر میدارند. اگر پولیپ ها دارای سلول های سرطانی باشند؛ ممکن است به جراحی برای برداشتن کل رحم نیازمند شوید که هیسترکتومی نامیده می شود.

چنانچه شما هم دچار علائم پولیپ رحم هستید یا با استفاده از روش های تشخیصی متوجه وجود پولیپ در رحم خود شده اید، می توانید جهت دریافت خدمات تخصصی درمانی به خانم دکتر ذاکرین جراح و متخصص زنان مراجعه کنید. در صورت نیاز برای دریافت وقت ویزیت با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

احتمال عود پولیپ رحم

مطالعات متعددی ریسک عود مجدد پولیپ های رحم را در زنان یائسه نشده متغیر یافته اند که بین ۱۵ تا ۴۳ درصد می باشد. نرخ عود پولیپ رحمی در زنان یائسه شده به درستی هنوز مشخص نشده است.

بیشتر بخوانید: آیا پریودهای نامنظم خطرناک هستند

چنانچه سوالی در مورد پولیپ های رحم یا درمان آنها دارید می توانید در بخش نظرات زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.

۴.۸/۵ - (۵۰ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۱۳ دیدگاه ها
    • سلام گاهی احتمال عود هست. سالی یکبار توسط پزشک معاینه بشین و در صورت لزوم سونو بدین کافیه.

  • سلام خانم دکتر. من باردارم و اوایل بارداریم با لکه بینی همراه بود. قبل از سونوگرافی شنیدن صدای قلب جنین بود و دکتر فقط به شیاف پروژسترون بسنده کرد. با وجود مصرف شیاف همچنان لکه بینی داشتم از همون اول تقریبا مقدار لکه بینیم کم بود و قهوه از رنگ. بعد از سونوی سلامت جنین توی هفته هشتم دکتر منو معاینه کرد و علت لکه بینی رو پولیپهای دهانه رحم تشخیص داد و همون موقع برداشت و به آزمایشگاه رجوع داد که مشکلی نداشت. میخواستم بپرسم احتمال برگشت بازم هست؟؟؟ قبل از بارداری هیچ علامتی نداشتم و پریودیهام کاملا منظم و به وقت بود. ممنون

  • سلام خانم دکتر من مزاحمتون شدم ، من حدود یک ماه و نیم پیش برداشت کردم یه پولیپ تقریبا ۲ سانتی بود ، از طریق هیستروسکوپی، الان بابت حاملگی دکترم از من خواسته IUI انجام بدم البته نمیدونم چون من کانادا هستم ممکنه نوع درمان با ایران فرق کنه، همسرمم آزمایش داده دکتر گفته یه مقدار اندک حرکت اسپرم ضعیفه میخواستم بدونم از نظر شما چون من عمل کرد امکانش نیست بصورت طبیعی باردار شیم؟؟؟؟

    • سلام به خیلی چیزها بستگی داره. به سن، سابقه خانوادگی، آزمایشات و …. من چون نه شمار ا معاینه کردن نه همسرتون نمیتونم نظر بدم.

  • سلام خانم دکتر، بسیار سپاسگزارم از مطالب مفیدتون. من بیست و نه سالمه و متاهلم، چند مدت پیش برای معاینه سالیانه به پزشک زنان مراجعه کردم و به من گفتن پولیپ داری و باید پولیپ برداشته بشه چون ممکنه مانع از بارداریت بشه. منم با یه دکتر دیگه صحبت کردم و ایشون هم همین نظر رو داشتن. بعد از برداشتن پولیپ نمونه رو فرستادن برای آزمایش و بعد از یک هفته که جواب آماده شد به من گفتن باید جای پولیپ رو فریز کنی و منم پذیرفتم یه ماه بعد مجدد مراجعه کردم و بعد از معاینه به من گفتن همه چیز خوبه و مشکل خاصی نیست ،اما من الان به شدت نگرانم. مقاله های زیادی رو خوندم و از عوارض فریز کردن ترسیده شدم.آیا فریز کردن پولیپ واجب هست و آیا برای بارداری اول مشکلی ایجاد نمیشه؟ممنون میشم پاسخ بدید. از محبت های همیشگیتون بی نهایت سپاسگزارم.

  • سلام خانم دکترمن۳۳سالمه ۹ماهه ازدواج کردم.دکترتشخیص پلیپ۱ونیم سانتی داده.وگفتندبایدکورتاژکنم.اگرکورتاژنکنم میتونم بچه داربشم؟واینکه من بعدازچنددوره پریودی یکدفعه بعدازپریودی لکه بینی دارم..خوب میشه تاچندماهه دیگه…ودراین فاصله قاعدگی منظمی دارم…خواهش میکنم راهنمایی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *