راهنمای سی روزه آمادگی برای بارداری

راهنمای-آمادگی-برای-بارداری

اگر میخواهید باردار شوید یا مدتی است اقدام به بارداری کرده اید، در ادامه این مقاله برنامه سی روزه ای را برای آماده سازی بدن، ذهن و روح شما برای به دنیا آوردن زندگی جدیدی در این دنیا تهیه کرده ایم. در این مقاله، ما درباره روش های آمادگی بارداری، اقدامات لازم برای بارداری، آمادگی برای بارداری اول و آمادگی برای بارداری دوم صحبت می کنیم. جهت دسترسی سریعتر به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

روز اول تا هفتم آمادگی برای بارداری

روز اول: روش های ضد بارداری را کنار بگذارید

اگر می خواهید باردار شوید، باید هر گونه روش ضد بارداری که از آن استفاده می کردید، را کنار بگذارید. در اغلب موارد می توانید بعد از کنار گذاشتن قرص های ضد بارداری به سرعت بچه دار شوید. در واقع بسیاری از زنان اولین پریودشان دو هفته بعد از کنار گذاشتن قرص ها رخ می دهد.

هنگامی که پریود شروع شود، اولین چرخه قاعدگی شما و تخمک گذاری تان نیز شروع می شود. برخی زنان به سرعت باردار می شوند اما برخی دیگر ممکن است باردار شدن شان چندین ماه طول بکشد.

روز دوم: مصرف قرص مولتی ویتامین را شروع کنید

طی کردن یک بارداری سالم به شدت مبتنی بر ذخایر مواد مغذی در بدن است. به پزشک متخصص زنان و بارداری مراجعه کنید و از وی بخواهید تا مولتی ویتامینی مناسب شما برایتان تجویز کند تا بتوانید بدنتان را برای طی کردن زمان بارداری تقویت کنید.

مصرف مولتی ویتامین پیش از شروع بارداری مانع هرگونه کمبود ویتامین یا مواد مغذی در اوایل بارداری می شود و همچنین فرصت دارید چند نوع مولتی ویتامین را امتحان کنید تا ببینید کدام یکی مناسب بدن شما است.

روز سوم: مصرف فولیک اسید را شروع کنید

علاوه بر مولتی ویتامین، بهتر است از پزشکتان بخواهید تا فولیک اسید را برایتان تجویز کند زیرا فولیک اسید مانع ایجاد نقص های دستگاه اعصاب جنین در اوایل بارداری می شود.

روز چهارم: تغذیه درستی داشته باشید

همچنین بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی لازم را می توانید با رعایت رژیم غذایی درست و سالم به دست آورید. سعی کنید از غذاهای فراوری شده مانند سوسیس و کالباس و همچنین غذاهای آماده دوری کنید. اگر می توانید سعی کنید تا سبزیجات و میوه های ارگانیک را در برنامه غذایی تان جای دهید تا کمتر در معرض سموم و آفات کشاورزی قرار بگیرید.

روز پنجم: ورزش کنید

ورزش کردن حداقل چهار تا پنج بار در هفته روش خوبی برای آمادگی برای بارداری است. سعی کنید حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت در هر بار ورزش کردن داشته باشید. می توانید در آغاز با پیاده روی آغاز کنید و از زمان های کوتاه مثل ده تا پانزده دقیقه شروع کنید و کم کم میزان فعالیت ورزشی خود را افزایش دهید.

اگر میخواهید ورزش بیشتری بکنید می توانید دوچرخه سواری، دویدن یا کوه نوردی یا تپه نوردی را امتحان کنید. هرچه بیشتر ورزش بکنید به نفع شما است.

روز ششم: برای چکاپ سالانه به پزشک مراجعه کنید

حتما سالانه به پزشک مراجعه کنید تا در صورت وجود مشکلات مرتبط با سلامتی بتوانید آنها را پیش از دیر و شدید شدن درمان کنید. هنگامی که قصد بارداری دارید، اطمینان حاصل کردن از سلامت بدنتان بسیار مهم است. پزشک شما را معاینه می کند و آزمایشات خون را برای بررسی مواردی از جمله کلسترول و چوبی خون تجویز می کند.

چکاب قبل از بارداری

روز هفتم: مطمئن شوید که همه واکسن های لازم را زده اید

ویزیت شما با پزشک زمان خوبی است که درباره واکسن هایی که باید زده شوند نیز سوال کنید (مانند کزاز، سرخجه و غیره). واکسیناسیون در محافظت از سلامت شما و هم فرزندتان کمک کننده است.

مقاله ویژه سایت: مردان و زنان نابارور چه علائمی دارند

روز هشتم تا پانزدهم آمادگی برای بارداری

روز هشتم: برای مشاوره و معاینه قبل از بارداری به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.

بسته به تعداد عوامل تاثیر گذار (سن، سابقه مشکلات باروری قبلی و موارد دیگر) بهتر است که قبل از بارداری به پزشک متخصص زنان برای انجام معاینات و بررسی های لازم مراجعه کنید. با پزشک درباره هر چیزی که نگران آن هستید از غربال گری برای بیماری های مقاربت جنسی گرفته تا غربالگری برای آمادگی برای بارداری صحبت کنید. برای اینکه در مورد معاینات قبل از بارداری بیشتر بدانید می توانید این مقاله را بخوانید.

چنانچه شما هم قصد بچه دار شدن دارید به شما پیشنهاد می کنیم از خدمات کامل معاینات قبل از بارداری استفاده کنید. با گذراندن تست ها و آزمایشات کامل قبل از بارداری، نتیجه کار یک بارداری سالم و بی خطر خواهد بود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت ویزیت با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس بگیرید.

روز نهم: چرخه قاعدگی خود را دنبال کنید.

چه از روش های ضد بارداری استفاده می کردید یا خیر، اکنون زمان بررسی و پیگیری چرخه قاعدگی تان فرا رسیده است. مشخص کردن زمان پنجره باروری به شما در زودتر باردار شدن کمک می کند. به علاوه داشتن درک کاملی از عملکرد چرخه قاعدگی می تواند به شما در تشخیص این مورد کمک کند که آیا مشکلی در این میان وجود دارد (لکه بینی، پریودهای نامنظم و غیره) یا خیر. به سادگی با شروع پریود چرخه قاعدگی تان را یادداشت کنید و ببینید ماه تا ماه چه تغییراتی می کند. متوسط چرخه قاعدگی ۲۸ روز است اما حالت های طبیعی دیگر آن می تواند بین ۲۱ تا ۳۵ روز باشد. همچنین اپلیکیشن های موبایل زیادی وجود دارند که می توانند در پیگیری چرخه قاعدگی تان کمک کننده باشند.

چرخه قاعدگی

روز دهم: سعی از کنید از مواد سمی دوری کنید.

در معرض قرار گرفتگی در برابر مواد سمی میتواند برای رشد جنین خطرناک باشد. سعی کنید از مواد سمی با روش های زیر دوری کنید:

  • از عطرهای مصنوعی استفاده نکنید
  • از محصولات پوستی خانگی استفاده کنید.
  • از محصولات بهداشتی و زیبایی مصنوعی دوری کنید.
  • غذای ارگانیک بخورید.
  • از شوینده های غیر معطر استفاده کنید
  • از محصولات حاوی پارابن، سدیم لورت سولفات و جیوه خودداری کنید
  • از مواد پلاستیکی حاوی بیسفنول ای خودداری کنید و بیشتر از ظروف شیشه ای استفاده کنید.
  • از غذاهای تازه به جای کنسروی استفاده کنید زیرا غذاهای کنسروری حاوی بیسفنول-ای هستند که موجب مشکلات ناباروری می شوند.

روز یازدهم: زندگی بدون استرس را تمرین کنید.

داشتن یک زندگی بدون استرس می تواند در طی بارداری و سال اول بچه داری بسیار کمک کننده باشد. اگر استرس دارید، سعی کنید پیاده روی های ریلکس کننده انجام دهید یا تمرینات تنفس عمیق را انجام دهید یا هر کاری دیگری را انجام دهید که برایتان لذت بخش است.

روز دوازدهم: تمرین های یوگا را انجام دهید.

یوگا مزایای زیادی برای باروری شما دارد. انجام مرتب تمرینات یوگا می تواند به احساسات و اضطراب مرتبط شما با بارداری کمک کند. همچنین بدنتان را برای بارداری آماده و تقویت می کند.

روز سیزدهم: به دندان پزشک مراجعه کنید.

در حالی که تمام چک آپ های پزشکی لازم را انجام می دهید، بهتر است نگاهی هم به دندان هایتان بیندازید. در طی بارداری، هورمون ها می توانند بر لثه ها و دندان ها تاثیر بگذارند. مسواک زدن درست پیش از بارداری می تواند مانع التهاب لثه و پوسیدگی دندان در طی بارداری شود.

روز چهاردهم: مصرف الکل و دخانیات را ترک کنید.

مصرف دخانیات و الکل می تواند به جنین آسیب بزند. مصرف دخانیات موجب وارد شدن مواد شیمیایی به بدن جنین می شود، مانع گردش درست خون می شود و همچنین ممکن است منجر به زایمان زودرس شود.

مصرف الکل منجر به ناهنجاری های جنینی ناشی از مصرف الکل می شود. استفاده از مواد مخدر مانند هروئین، کوکائین، شیشه، ماریجوانا و دیگر می توانند منجر به نقص جنین، سقط جنین یا مرده زایی می شود.

بیشتر بخوانید: آیا سقط جنین بدون خون ریزی امکان دارد

روز پانزدهم: با همسرتان رابطه جنسی داشته باشید

در نهایت این رابطه جنسی است که منجر به بارداری می شود. داشتن روابط جنسی درست و رمانتیک میتواند موجب مستحکم شدن رابطه بین زوجین شود. برای باردار شدن سعی کنید در مواقع مختلف چرخه قاعدگی رابطه جنسی بدون محافظت داشته باشید تا باردار شوید.

بیشتر بخوانید: چرا میل جنسی زنان کاهش می یابد

روز شانزدهم تا بیست و سوم آمادگی برای بارداری

روز شانزدهم: به وزن سلامت خود برسید.

آیا شاخص توده بدنی تان یا همان BMI خود را می دانید؟ در هنگام مشاوره پیش از بارداری پزشک معمولا BMI را شما محاسبه می کند و اگر در دسته دارای اضافه وزن یا چاق قرار بگیرید، بهتر است به دنبال راهکارهای سالم کاهش وزن با مشورت پزشک باشید. اگر BMI شما نیز در دسته دچار کمبود وزن قرار دارد، بهتر است با پزشکتان در این باره مشورت کنید.

روز هفدهم: سابقه پزشکی خانواده تان را جمع آوری کنید.

سلامت کودک شما تحت تاثیر عوامل ژنتیکی است که ریشه در خانواده شما دارند. پیش از اینکه باردار شوید، میتوانید از والدین یا اقوامتان درباره مشکلات ژنتیکی سوال کنید که ممکن است در خانواده تان دیده شده باشد. همسرتان نیز باید این کار را انجام دهد. در صورت نگرانی درباره مشکلات ژنتیکی، می توانید به یک متخصص ژنتیک مراجعه کنید و درباره نگرانی هایتان با وی مشورت کنید.

روز هجدهم: درباره داروهای مصرفی تان با پزشکتان مشورت کنید.

در زمان مشاوره پیش از بارداری، با پزشکتان درباره داروهایی که مصرف می کنید، صحبت کنید تا مطمئن شوید داروهایتان ضرری برای بارداری و جنین نداشته باشند.

روز نوزدهم: سعی کنید خوب و به اندازه کافی بخوابید.

بسیاری از والدین نگران خوابیدن در زمان پس از به دنیا آمدن کودک هستند. اما خواب در طی بارداری نیز می تواند مشکل ساز باشد. به همین دلیل تا فرصت هست به اندازه کافی بخوابید.

روز بیستم: مصرف کافئین خود را محدود کنید.

آیا مصرف نوشیدنی های کافئین دار تان مانند قهوه زیاد است؟ میزان توصیه شده مصرف کافئین برای زنان باردار حدود ۳۵۰ سی سی در روز است. اگر بیشتر از این مقدار مصرف می کنید، سعی کنید مصرف خود را کاهش دهید.

روز بیست و یکم: آب زیاد بنوشید.

حدود ۶۰ درصد بدن از آب ساخته شده است. سعی کنید آب کافی بنوشید تا سلامت خود را حفظ کنید. زنان باید هر روز ۹ لیوان آب بنوشند. هنگامی که باردار شوید، این مقدار ممکن است افزایش یابد که در این باره باید از پزشکتان مشورت بخواهید.

زیاد آب بنوشید

روز بیست و دوم: درباره نحوه باردار شدن بیشتر مطالعه کنید.

برای این که شانس بارداری خود را افزایش دهید. بهتر است در زمان پنجره باروری رابطه جنسی داشته باشید که در واقع پنجره باروری همان زمان نزدیک به زمان تخمک گذاری است. پس بهتر است درباره زمان تخمک گذاری تان بیشتر بدانید. مقاله زیر به شما کمک می کند که زمان تخمک گذاری خود را تعیین کنید.

بیشتر بخوانید: زمان تخمک گذاری و نحوه محاسبه آن

درمان ناباروی یکی از تخصص های ویژه دکتر ذاکرین است و ایشان چندین سال است در این زمینه، یاری رسان زوجهای جوان بوده اند. درمان ناباروری نیازمند دسترسی به جدیدترین اطلاعات و متدهای روز دنیاست و دکتر ذاکرین با توجه به تجربه خود و تلاش برای به روز ماندن در این زمینه، درمان ناباروری را با استفاده از جدیدترین متدها و تکنیک های اروپا و امریکا انجام می دهد. شما می‌توانید برای تعیین وقت از طریق شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ اقدام نمایید.

روز بیست و سوم: غذاهای تقویت کننده قدرت باروری را به رژیم تان بیفزایید

برخی از این غذاها شامل تخم مرغ، مارچوبه، بادام، ماهی سالمون، سبزیجات و محصولات ارگانیک هستند.

روز بیست و چهارم تا روز سی ام آمادگی برای بارداری

روز بیست و چهارم: همسرتان را نیز نزد دکتر ببرید

اگرچه بارداری سالم بیشتر بر عهده زنان است اما بهتر است همسرتان نیز مورد چک آپ قرار گیرد. حدود ۴۰ درصد موارد ناباروری ناشی از مشکلات مردانه است. بهتر است مطمئن شوید که همسرتان موارد زیر را رعایت می کند:

  • به پزشک برای چک آپ مراجعه کند
  • تغذیه درستی داشته باشد
  • ورزش بکند
  • از مصرف دخانیات و الکل خودداری کند

روز بیست و پنجم: سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید

در طی بارداری، بیشتر در برابر سرماخوردگی، آنفولانزا و دیگر بیماری ها آسیب پذیر هستید. با مصرف رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان ها، مصرف ویتامین و استراحت به میزان کافی به تقویت سیستم ایمنی بدن خود کمک کنید.

روز بیست و ششم: حواستان به باید ها و نبایدهای دوران بارداری باشد

موارد زیادی وجود دارد که شنیده اید انجام آنها در بارداری مضر است یا ضرری ندارد. برخی از نکته ها چندان علمی نیست در حالی که برخی دیگر برای رشد سالم کودک شما الزامی هستند. یکی از مهمترین موارد غذاهای مصرفی در طی بارداری است. زنان باردار ۱۰ برابر دیگر افراد بالغ و سالم در معرض ابتلا به لیستریوسیس نوعی مسمومیت غذایی ناشی از غذاهای آلوده هستند. پس از سالم بودن غذای خود مطمئن شوید.

بیشتر بخوانید: مصرف چه غذاهایی در طی دوران بارداری موجب افزایش هوش جنین می شوند

روز بیست و هفتم: سعی کنید کارهای خیلی سخت انجام ندهید.

شغل شما ممکن است از لحاظ فیزیکی پر مخاطره باشد و نیازمند حرکات خطرناکی باشد. بلندکردن چیزهای بسیار سنگین برای مدت زمان طولانی و خم شدن از کمر به میزان زیاد می تواند موجب مشکلات قاعدگی، مشکلات ناباروری و سقط جنین شود.

درباره نگرانی های درباره بلند کردن اجسام سنگین با پزشک تان مشورت کنید. هنگامی که باردار شدید، از بلندکردن هر گونه جسم سنگین از زمین و خم شدن مکرر از کمر خودداری کنید.

روز بیست و هشتم: به شهربازی بروید.

هنگامی که باردار شدید، فعالیت های زیادی هستند که برای شما و جنین در حال رشد در بدنتان ایمن نیستند. پیش از اینکه باردار شوید به شهربازی رفته و هرچقدر دوست دارید رولر کوستر سواری کنید. نیروهای حرکتی که ناگهانی شروع شده یا ناگهان متوقف می شوند میتوانند منجر به جدا شدن جفت از دیواره رحم شوند.

روز بیست و نهم: بیمه درمانی خود را بررسی کنید

پیش از باردار شدن مهم است که بدانید چه مواردی در بیمه نامه شما پوشش داده شده اند. تقریبا یک میلیون از زنان بدون دسترسی به مراقبت بارداری کافی هر ساله زایمان می کنند و کودکان آنها سه برابر بیشتر از زنانی که مراقبت بارداری مرتب دارند، با وزن کمتری به دنیا می آیند و احتمال زنده ماندنشان کمتر است.

روز سی ام: ارتباط عاطفی تان را با همسرتان حفظ کنید.

ممکن است در اولین باری که برای بارداری تلاش کرده اید موفق شوید اما برای برخی از زوج ها ممکن است چند وقت طول بکشد تا به نتیجه مثبتی برسند. پیش از اینکه شروع به تلاش برای بارداری کنید، با همسرتان در این باره صحبت کنید. درباره هرگونه مشکل و نگرانی که درباره بچه دار شدن دارید با همسرتان گفت و گو کنید تا رابطه بین شما قوی و سالم بماند.

خانم دکتر ذاکرین، متخصص زنان و زایمان با استفاده از تاریخچه پزشکی زوجین و تست‌هایی مانند آزمایش اسپرم، تست تخمک‌گذاری، سونوگرافی، هیستروسالپنگوگرافی، یا لاپاراسکوپی، علت ناباروری زوج‌ها را تشخیص داده و بر اساس نتایج آزمایشات، ناباروری زوج‌ها را درمان می‌کنند. روش‌های درمان ناباروری ممکن است شامل دارو، جراحی، لقاح مصنوعی و یا تکنیک‌های نوین کمک باروری باشد. شما می‌توانید برای تعیین وقت از طریق شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ اقدام نمایید.

اگر سوال یا ابهامی در مورد این مقاله دارید آن را در قسمت نظرات زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.

۴.۶/۵ - (۲۶ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۴ دیدگاه ها
  • سلام خانم دکتر عزیز من ۲۳ساله هستم میخوام سریع باردار بشم چیکار کنم؟میشه یه هبته ب موعد مانده از بارداری مطلع شد؟؟؟چه مارک بی بی چکی پیشنهاد میکنید

    • سلام عزیزم. اگر هنوز باردار نشدی بهتر برای مشاوره پیش از بارداری به پزشک مراجعه کنی و همینطور بهترین آزمایش بتای خون هست.

  • سلام دکتر جان.من ۱۰ ماه پیش بارداری خارج از رحم داشتم و طی جراحی یک لولمو برداشتند.حالا قصد بارداری دارم و میخوام جهت چکاب عکس رنگی هم بگیرم.توصیه شما برای داشتن یک بارداری سالم چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *