همه چیز درباره عمل جراحی فیبروم رحم

عمل-جراحی-فیبروم-رحم

شما ممکن است به دلیل شدت علائم ناشی از فیبروم مجبور به انجام جراحی برای دراوردن فیبروم ها شوید. بسیاری از زنان مبتلا به فیبروم هستند اما به درمانی برای آنها نیاز ندارد.
همچنین داروهایی برای کاهش علائم ناشی از فیبروم وجود دارد اما هنگامی که داروها جوابگو نباشند، باید جراحی فیبروم برای برداشتن آنها صورت گیرد. در ادامه این مقاله به انواع عمل جراحی فیبروم، عوارض بعد از عمل فیبروم، بارداری بعد از عمل فیبروم و معایب و مزایای جراحی فیبروم می پردازیم. جهت دسترسی سریعتر به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

علت انجام عمل جراحی فیبروم

فیبروم های رحمی توده هایی درون رحم هستند. به این دلیل که این توده ها معمولا سرطانی نیستند، می توانید تصمیم بگیرید که برای برداشتن و جراحی آنها اقدام کنید یا خیر. در صورتی که فیبروم علامتی نداشته باشد و موجب آزار و اذیت فرد نشود، جراحی انجام نمی شود. با این وجود، در صورت موارد زیر بهتر است که جراحی صورت بگیرد:

  • خونریزی قاعدگی شدید
  • خونریزی و لکه بینی بین دو پریود
  • درد و فشار در زیر شکم
  • تکرر ادرار
  • مشکل خالی نشدن کامل مثانه
  • ناباروری
  • افزایش احتمال سقط جنین
  • درد در هنگام رابطه جنسی

مقاله مرتبط: آشنایی کامل با علائم فیبروم رحمی

انواع جراحی فیبروم

  • تخریب اندومتر توسط گرما (اندومتر ابلیشن)
  • میومکتومی
  • هیسترکتومی

نوع جراحی فیبروم بر اساس گزینه های زیر انتخاب می شود:

  • اندازه فیبروم ها
  • تعداد فیبروم ها
  • محل فیبروم ها در رحم
  • تمایل به بارداری

سایز فیبرومها

در ادامه به توضیح هر یک از روش های جراحی فیبروم می پردازیم:

اندومتریال ابلیشن

این روش کم تهاجمی، جراحی تخریب کننده پوشش داخلی رحم است و در زنانی بهترین عملکرد را دارد که فیبروم های کوچکی دارند که در نزدیکی داخل رحم واقع شده اند. ابلیشین موجب از بین رفتن فیبروم ها نمی شود بلکه به کاهش شدید خونریزی کمک می کند. همچنین برای زنانی که می خواهند در آینده باردار شوند، مناسب نیست.

اندومتریال ابلیشن را می توان در مطب پزشک یا بیمارستان انجام داد. همچنین می توان این عمل را به همراه جراحی های دیگر نیز انجام داد. در این عمل ممکن است به طور کامل بیهوش شوید یا تنها بی حسی اسپاینال اعمال شوید یا اپیدورال از کمر به پایین را بی حس کند.

در طی عمل جراحی، پزشک ابزار خاصی را در رحم وارد می کند و پوشش داخلی رحم را با استفاده از یکی از روش های زیر می سوزاند:

  • جریان برق
  • بالنی پر از مایعی داغ
  • امواج رادیویی با انرژی بالا
  • پروب سرد
  • انرژی مایکروویو

در روز عمل می توانید به خانه بروید. زمان بهبود بستگی به نوع ابلیشن انجامی دارد. اندومتریال ابلیشن برای خونریزی شدید ناشی از فیبروم ها موثر و کارامد است.

میومکتومی

میومکتومی، عمل جراحی و برداشتن فیبروم ها است و می تواند موجب کاهش خونریزی و دیگر علائم مرتبط با فیبروم ها شود. این جراحی گزینه ای برای زنانی است که می خواهند در آینده بچه دار شوند یا ترجیح می دهند که رحمشان سالم بماند.

حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد زنانی که عمل میومکتومی انجام می دهند، از شر علائم مرتبط با فیبروم ها راحت می شوند. فیبروم ها پس از جراحی رشد نمی کنند اما ممکن است فیبروم های جدیدی رشد کنند. تا حدود ۴۰ درصد زنانی که این جراحی را انجام می دهند، دوباره نیازمند جراحی به دلیل رشد فیبروم های جدید می شوند.

این نوع جراحی را می توان به سه روشی که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم بسته به تعداد، اندازه و محل فیبروم ها انجام داد. این روش های جراحی همگی تحت بیهوشی عمومی یا همان بیهوشی کامل انجام می شوند.

۱- هیستروسکوپی

روش هیستروسکوپی برای زنان دارای فیبروم های کوچک تر و کمتر مناسب است. هیستروسکوپی همچنین می تواند فیبروم هایی که درون رحم رشد کرده اند را بردارد.

در طی جراحی، پزشک یک دستگاه تلسکوپ مانند بلند و باریک و سبک را درون واژن می کند و از طریق دهانه رحم وارد رحم می شود. مایعی درون رحم تزریق می شود تا رحم بزرگتر شده و به پزشک کمک کند تا فیبروم ها را ببیند.

سپس جراح از وسیله ای برای بریدن یا تخریب فیبروم ها استفاده می کند. سپس فیبروم ها با مایع پر کننده رحم تخلیه می شوند. در همان روز انجام هیستروسکوپی، بیمار مرخص شده و به خانه می رود.

هیستروسکوپی

۲- میومکتومی شکمی

این روش که همچنین لاپاراتومی نام دارد برای فیبروم های بزرگ مناسب است اما زخم بزرگتری نسبت به دو روش دیگر بر جای می گذارد. برای انجام این روش، جراح برشی را در پایین شکم ایجاد می کند و فیبروم ها را جراحی می کند.

پس از انجام جراحی میومکتومی شکمی، برای یک تا سه روز ممکن است در بیمارستان بستری شوید و بهبودی کامل دو تا شش هفته به طول می انجامد.

۳- لاپاراسکوپی

لاپاراسکوپی برای زنانی به کار می رود که فیبروم های کوچکتر و کمتر دارند. در طی انجام عمل لاپاراسکوپی، جراح برش های کوچکی در شکم ایجاد می کند. دستگاهی تلسکوپ مانند از طریق برش ایجاد شده وارد شکم می شود که به پزشک در دیدن لگن و ناحیه اطراف رحم کمک می کند. وسیله ای دیگر از طریق برش دیگری برای جراحی فیبروم وارد می شود.

جراح ممکن است فیبروم را به قطعات کوچکتری پیش از برداشتن آنها تقسیم کند. جراحی لاپاراسکوپی نیازمند بستری به مدت یک شب در بیمارستان است اما بهبودی آن سریع تر از میومکتومی شکمی است.

بیشتر بخوانید: چه عواملی موجب به وجود آمدن فیبروم ها می شوند

هیسترکتومی

در طی عمل هیسترکتومی، بخشی یا تمام رحم برداشته می شود. این روش زمانی مطرح می شود که فیبروم های زیادی داشته باشید که بزرگ هستند و همچنین قصد بچه دار شدن ندارید.

روش های هیسترکتومی به طور مفصل در مقاله جداگانه ای توضیح داده شده اند اما در ادامه به خلاصه ای از هر کدام از روش های هیسترکتومی می پردازیم:

لاپاراتومی یا هیسترکتومی شکمی: جراح برشی در پایین شکم ایجاد می کند و رحم را خارج می کند.

هیسترکتومی واژینال: جراح رحم شما را از طریق واژن خارج می کند. این روش ممکن است برای فیبروم های بسیار بزرگ قابل انجام نباشد.

هیسترکتومی لاپاراسکوپیک: جراح ابزارهایی را از طریق برش های کوچکی بر روی شکم، وارد شکم می کند و رحم را خارج می کند.

هیسترکتومی واژینال

جراح ممکن است تخمدان ها و دهانه رحم رادست نخورده باقی بگذارد که بدین روش بدن شما همچنان هورمون های زنانه را تولید خواهد کرد.

بهبود کامل پس از هیسترکتومی شکمی معمولا یک تا دو ماه طول می کشد. بهبودی پس از هیسترکتومی واژینال و لاپاراسکوپیک سریع تر است.

هیسترکتومی تنها روشی است که فیبروم های رحمی را به طور کامل درمان می کند و علائم ناشی از آن را به طور کامل از بین می برد. با این وجود با این جراحی دیگر قادر به باردار شدن نخواهید بود.

مزایای جراحی فیبروم

جرحی فیبروم می تواند علائم فیبروم ها همچون خونریزی شدید و درد شکمی را از بین ببرد. برداشتن رحم روشی دائمی برای راحت شدن از شر علائم مرتبط با فیبروم است.

عوارض بعد از عمل فیبروم

تمام روش های عمل فیبروم قابل اطمینان هستند اما ممکن است عوارضی نیز داشته باشند که در ادامه آورده شده اند:

  • خونریزی
  • عفونت
  • نیاز به تکرار جراحی
  • آسیب به اندام داخلی مانند مثانه یا روده
  • ایجاد بافت اسکار در شکم که می تواند موجب چسبندگی اندام ها و بافت ها شود
  • مشکلات روده یا مجاری ادراری
  • مشکلات ناباروری
  • مشکلات در بارداری

لاپاراسکوپی نسبت به لاپاراتومی یا جراحی باز شکمی، خونریزی و مشکلات کمتری را ایجاد می کند.

مقاله مرتبط: آشنایی با انواع فیبروم: فیبروم ساب سروزال، ساب موکوزال و اینترامورال

بارداری بعد از عمل فیبروم

اینکه فیبروم ها چگونه بر باروری شما تاثیر می گذارند بستگی به روش انتخابی جراحی فیبروم دارد. پس از هیسترکتومی دیگر قادر به باردار شدن نیستید. پس از میومکتومی باز هم می توانید باردار شوید.

پس از ابلیشن احتمالا دیگر قادر به باردار شدن نیستید اما باید از روش های جلوگیری از بارداری استفاده کنید زیرا احتمال باردار شدن شما صفر نیست و همچنین به این دلیل که بافت اندومتر که تخمک در آن لانه گزینی می کند برداشته شده است و اگر باردار شوید، احتمال سقط و دیگر مشکلات بارداری بسیار زیاد است.

بارداری بعد از عمل فیبروم

اگر روشی جراحی فیبرومی را انتخاب کرده اید تا در آینده باردار شوید، باید حداقل سه ماه یا بیشتر برای باردار شدن صبر کنید تا رحم شما به طور کامل بهبود یابد.

نکات نهایی درباره عمل جراحی فیبروم

جراحی فیبروم اغلب می تواند موجب کاهش درد، خونریزی شدید و دیگر علائم ناراحت کننده فیبروم های رحمی شود. این روش ها عوارضی نیز ممکن است داشته باشند و اگر عمل هیسترکتومی را انجام دهید دیگر قادر به بچه دار شدن نیستید. همچنین به شما پیشنهاد می کنیم مقاله درمان قطعی فیبروم رحمی را مطالعه بفرمایید.

بهتر است با پزشکتان درباره گزینه های درمانی مشورت کنید و مزایا و عوارض هر یک از روش جراحی فیبروم را پیش از تصمیم گیری بسنجید. اگر سوالی در مورد فیبروم دارید می توانید در بخش نظرات زیر همین مقاله بپرسید و جواب آن را از خانم دکتر ذاکرین دریافت کنید.

اگر در مورد این مقاله سوال یا ابهامی دارید در بخش کامنتهای زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.

۴.۳/۵ - (۴۷ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۵۲ دیدگاه ها
  • سلام خانم دکتر جان من سه تا فیبروم دارم که خوشبختانه اذیت نیستم .فقط اینکه همیشه سه یا چهار روز قبل از پریود لکه بینی دارم آیا به دلیل همین وجود فیبروم هست ؟ و اینکه این چند روز لکه بینی قبل از پریود مشکلی نداره؟

    • سلام بله احتمالا ناشی از فیبروم هست و لکه بینی قبل از پریود نگران کننده نیست اما سالی یکبار برای معاینه به پزشک زنان مراجعه کنید.

  • خانم دکتر خیلی ممنون بابت توضیحاتتون….ممنون که توجه می کنید و وقت میذارین…بعد از میومکتومی به روش لاپاروسکوپی چند بار میشه باردار شد؟برای مثال حداکثر میگن سه بار میشه سزارین کرد….کسی که جراحی هم داشته چند بار می تونه باردار بشه و سزارین کنه؟

    • سلام سزارین را به این دلیل میگن بیش از سه بار نمیشه چون جراحی باز موجب چسبندگی بافت ها و اندام داخلی میشه. منظورتون از جراحی، جراحی لاپاراسکوپی برای فیبروم هست؟ جراحی لاپاراسکوپی چون جراحی بازی محسوب نمیشه همون سه بار سزارین حساب هست.

  • با سلام. من چند سال پیش عمل جراحی داشتم چون دوتا فیبروم تقریبا ۴ سانتی در رحمم بود و بعد از عمل پرید من نامنظم شد و همیشه همراه با درد تا اینکه نزدیک به یکسال هست بطور کامل پرید من قطع شده. قبل از عمل هیچ مشکلی نداشتم پریدم همیشه منظم شاید با یکی دو روز تاخیر بود ولی الان کاملا هورمونهای من بهمریخته. من بچه دار تا حالا نشدم البته خوب شوهر ندارم. نزدیک به یکسال هم هست سمت چپ زیر شکمم درد دارم ولی پیش هر دکتری میرم هیچ چیزی نمیبینند. من در المان زندگی میکنم و فکر میکنم با اینهمه تکنولوژی که اینجا دارند دکترهای ایرانی در تشخیص بهتر از دکترهای اینور هستند. شما به من چه توصیه ای میکنید خانم دکتر. ممنون میشوم از راهنماییتون. با سپاس

  • سلام ممنون از مطالب مفيدتون . من ٤٠ سال دارم و دو تا فيبرم ٥ سانتي دارم و فقط سه روز اول خونريزي شديد دارم چندتا دكتر هم رفتم كه جراحي راپيشنهاد دادن و تضميني براي نگهداري رحم نميكنند به نظر شما نيازي براي برداشتن اين فيبرمها هست؟ فيبرمها رشدي نداشتن

    • سلام بستگی به این مورد داره که علائم شما چقدر شدید هست و چه تاثیری بر کیفیت زندگی شما داره. اگر نگران هورمون های زنانه هستید، از پزشک بخواین تخمدان ها و دهانه رحم را دست نخورده باقی بگذارند.

  • سلام خانم دکتر من فیبروم دارم با ابعاد ۳۷*۳۸ میلی متر(ساب سروزال).اندومتر صاف و منظم با ضخامت۹mmدر مید ساژیتال اندازه گیری شد.من میخوام باردار شم به نظرتون چیکار کنم؟ایا اندازه فیبرومم خیلی بزرگه؟ تروخدا پاسخگویی کنید سوال منو

  • باسلام، خانم دکتر من ۲۶ ساله هستم و به تازگی ازدواج کردم، پریود منظم داشتم اما در یکماه پریودم طولانی شد که پیگیری کردم متوجه فیبروم ۱۰ سانتی شدم امپول میکرولین تجویز شد و ۳ عدد رو تزریق کردم، جالب هست که این امپول تاثیری در پریود شدن من نداشته و من سرتاریخ پریود میشم، امپول ها باعث کوچک تر شدن فیبروم شدن، تازگی به پزشک مراجعه کردم و گفتن بهرحال امپول درمان قطعی نیست و باید جراحی بشم، اما من دوس ندارم جراحی کنم و دوس دارم طبق پیشنهادات شما با اصلاح رژیم غذایی و ورزش کوچکترش کنم، میخواستم نظر شما رو بدونم آیا جراحی رو توصیه میکنید؟

    • سلام. تصمیم برای جراحی بستگی به شدت علائم شما و تاثیر اون ها بر کیفیت زندگی تون داره. اما باید بگم که ورزش و رژیم چندان نمی تونن برای درمان فیبروم کارساز باشن. درمان لاپاراسکوپی میتونه گزینه بهتری باشه.

  • عمل لاپاراتومی میومکتومی داشتم یک روز بعد از عمل خونریزی واژن دارن مثل پریود معمولی به نظر شما علامت عفونت هست؟ یا طبیعی؟

  • سلام خانم دکتر من میوم دارم تقریبا هفت سال پیش به اندازه یک پرتقال بوده الان شکمم خیلی بزرگ شده میتونم عمل واژن یا انژیوگرافی رگ پا انجام بدم ایا کرمان یایزد اینعمل انجام میشه

  • خانم دکتر من عمل فیبرم انجام دادم ۳ماه پیش ، بعد ازاون مدام پریود شدم مرتب ولی این سری ۱۰روز عقب انداختم باید چکار کنم

  • سلام خانم دکتر من مادرم ۴۸ سال دارد ۱ ماه بصورت ناپیوسته خونریزی داشت کورتاژ تشخیصی انجام دادش جواب پاتولوژی چیزی نشون نداد ولی هنوز خونریزی شدید غیر منظم داره چند تا پزشک عمل برداشتن رحم پیشنهاد دادن بعد میگن دو سال دیگه مادرم یایسه میشه . بهتر کلا رحم بردارن میشه راهنماییم کنید که عمل بکنه یا نه اگه عمل کنه کل رحم بردارن یا نه به چه صورتی عمل کنه شکمی یا بصورت دیگر ممنون

    • سلام. این که عمل شن یا نه به خیلی عوامل بستگی داره‌ واینکه جراحی شکمی باشه یانه هم به معاینه بستگی داره.من چجوری با نت تشخیص بدم؟!

  • سلام دکتر.میوم ب ابعاد۲۱*۲۵میلیمتر در دیواره قدامی تنه رحم وضعیت اینترامورال باگسترش ساب سروز.دکتر چندماه ب وجود اومده راهی برای ازبین بردنش هست؟

  • با سلام. خانم دکتر بنده تقریبا یک سال و نیم برای بارداری اقدام کرده ام که یک بارداری پوچ و سقط اجباری داشتم. الان پنج ماه هست که برای بارداری مجدد اقدام کردم اما موفق نبوده‌. یک میوم به قطر ۵۸ میل در فوندوس رحم یک میوم به قطر ۲۰ میل در جدار خلف رحم و میوم سابسروز به قطر ۴۴ در سمت راست رحم دارم‌. دکتر توصیه به میومکتومی کرده اند. به نظر شما احتمال ناباروری و چسبندگی وجود ندارد؟بنده فرزندی ندارم.

  • سلام خانوم دکتر من یه فیبروم ۱۱سانتی در دیواره لترال راست دارم ۳۹ ساله هستم خونریزی شدید ندارم طی ۶ ماه ۲سانت بزرگ شده آیا این اندازه فیبروم خطرناکه

  • سلام خسته نباشید دختری هستم ۲۵ ساله مجرد دارای۳عدد میوم به شرح زیر .یک میوم ساب سروزال به قطر ۳۴مم در جدار خلفی فوندوس ویک میوم ساب سروزال به قطر ۱۲ مم در خدار خلفی فئندئس ویک میوم ساب موکوزال ب ابعاد ۲۹.۳۹مم در فوندوس رحمی با اثر فشاری روی اندو متریال که بیش از ۵۰ درصد ب حفره اندو متریال نزدیک شده ومایع ازاد مختصری در سمت راست حفره لگن مشهود است .به نظر شما دکتر باید جراحی کنم خونریزیم شدید ولی با قرص کنترل میشه به دکتر هم مراجعه کردم میگه عملش مشکل چون مجردی اگه عمل کنیم باید رحم زیاد دستکاری بشه تا میوما پیدا کنیم لطفا راهنمایی کنید با تشکر

  • سلام خانم کتر عزیز خانمی ۵۱ساله هستم که فیبروم subserosal به ابعاد ۶۳×۵۹ دارم و همچنین کیست هم دارم لازم بذکر است که هنوز یائسه نشده ام و این فیبروم از حدود ده سال پیش وجود داشته اما رو به رشد بوده است. از شما پزشک گرامی درخواست دارم که بفرمایید چه درمانی برای بنده موثر و کم خطر میباشد. پیشاپیش سپاسگزارم

    • سلام واحد ابعاد را ننوشتید اما فرض میکنم که میلی متر باشه و چون در طی ۱۰ سال به نظر میرسه رشد سریعی نداشته و اگر علائم شدیدی مانند خونریزی شدید و درد ندارید بهتره تا یائسه شدن صبر کنید بعدش خودش ممکنه کوچک بشه.

  • سلام خانم دكتر من ٣٠ سالمه چندتا فيبروم دارم كه بزرگترينش ١٣ سانت بود و همگي ساب سروزال قصد بارداري داشتم دكتر بعد از سونو گفتن اثر فشاري روي دهانه رحم داره و گفتن بايد جراحي باز انجام بشه همون روز بهم دوتا آمپول زدن كه گفتن با اين امپول شايد تا ٤ ماه پريود نشي و گفتن يك ماه ديگه بيا براي جراحي باز.به نظر شما الان كه فيبروم ها با اين امپول كوچك شدن ميشه از روش لاپراسكوپي استفاده كرد؟و اينكه دليل تزريق چي بوده؟

  • سلام و خسته نباشید خانم دکتر من در زمان بارداری حدود ۹ سال پیش فیبروم داشتم که ۱cm بود و بعد از پایان بارداری حدود ۳-۴cm شده بود و قرار بود که در حین زایمان در آورده بشه ولی دکترم این کار رو نکرد . و من دارویی هم در ایم مدت مصرف نکردم . الان یک فیبروم ۹۶mm و یک ۶۹mm دارم ولی پریودهای سنگینی ندارم نهایت ۱.۵ روز کمی خونریزی بیشتری دارم و از طرفی علائم دیگری هم ندارم فقط کمی فشار در زیر شکم احساس می کنم. به نظر شما من باید جراحی کنم یا خیر؟ ممنون می شوم راهنمایی بفرمایید.

  • سلام خانم دکتر. وقت بخیر من ۵ ماه پیش جراحی میومکتومی کردم قبل جراحی پریدم نسبتا زیاد بود البته شدید نبود اما بعد از جراحی خونریزی ماهیانه ام خیلی کم شده چیزی شبیه لکه بینیه تقریبا. به رنگ سیاه. دلیلش چیه و درمانش چیه؟ ممنون از وقتی که میزارین

  • سلام وخسته نباشید خانم دکتر من خانومی ۴۲ ساله هستم ک پریود ک میشدم خونریزی شدید همراه با لخته های بزرگ داشتم الا دوماه اس ک کم شده و اولش لکهبینی و از روز چهارم ب بعد زیاد میشه تا ۱۶ روز پریود هستم تا اینکه دکتر رفتم و برام سونو نوشت و متوجع شدم ک فیبروم ساب سروزال تاپدانکوله ب ابعاد ۳۶* ۴۸mm و۲ میوم اینترامورال ب اقطار ۱۲mmو۱۷اندومتراکوژن ب ضخامت ۸ mm دارم لطفا اگه میشه مرا راهنمایی کنید احتیاج ب عمل دارم ممنونم

    • سلام اندازشون کوچک هست و اگر علائم زیادی ایجاد نمیکنند نه احتیاجی نیست. با پزشک خودت مشورت کن.

  • سلام مادر من ۵۱ سالشونه هشت روزه که عمل فیبرم رحم انجام داده خونریزی شدید داره علت خونریزیش به خاطر چی هستش ؟

  • سلام من دو تا فیبرم دارم یکی سابسروزال به ابعاد ۹۴*۸۰*۱۲۰ و دیگری اینترامورال به ابعاد ۴۷*۴۵*۵۵ ،‌ خونریزی شدید پیدا کردم که کتوجه این فیبرمها شدم، پزشکان جراحی میومکتومی یا همان باز را پیشنهاد میدهند و با توجه به اینکه بچه دار نشدم و قصد بارداری دارم امکان بارداری وجود دارد؟ میومها با بارداری از بین خواهند رفت؟ جراحی میمکتومی باعث چسبندگی و عدم باروری نخواهد شد؟

    • سلام. بله از عوارض عمل چسبندگیه ولی اگه عمل نکنی چی بالاخره باید درمان شه.بهتره لاپاراسکوپی شی

  • سلام خانوم دکترمن ۴۲ سال دارمیوم ساب سروزال درناحیه فوندال خلفی به قطر۱۶ میلیمتردارم.ضخامت آندومتردولایه ۴میلیمترمیباشد.تخمدانهاباابعاد۲۹*۲۵میلیمتردرسمت راست و۳۸*۴۶میلیمتردرسمت چپ رویت گردیدند.توده هیپواکوبه قطر۳۳میلیمتردرتخمدان چپ مشاهده میشودکه میتواند مطرح کننده آندومتریوماباشدبااین توضیحات من بایدعمل کنم یاباداروخوب میشم ممنون میشم جواب بدین

  • سلام خانم دكتر من ٣٠ سالمه چندتا فيبروم دارم كه بزرگترينش ١٣ سانت بود و همگي ساب سروزال قصد بارداري داشتم دكتر بعد از سونو گفتن اثر فشاري روي دهانه رحم داره و گفتن بايد جراحي باز انجام بشه همون روز بهم دوتا آمپول زدن كه گفتن با اين امپول شايد تا ٤ ماه پريود نشي و گفتن يك ماه ديگه بيا براي جراحي باز.به نظر شما الان كه فيبروم ها با اين امپول كوچك شدن ميشه از روش لاپراسكوپي استفاده كرد؟

  • سلام خانوم دکتر خسته نباشید رحم من به ابعاد تقریبی ۱۶۵*۱۸۰*۸۰mmمیباشد یک میوم ۱۳۰*۱۰۵*۱۰۵mmدر طرف چپ فوندوس و جسم رحم دیده میشود. یک میوم مورال ۳۵*۲۵mmدر جدار خلفی فوندوس دیده میشود. قطر اندومتر ۱۳mmاست.طول سرویکس۵۵mmاست ۴۴ سالمه بنظر شما عمل کنم یا نه ممنون با تشکر

    • سلام تصمیم برای عمل باید با مشاوره با پزشک وعلائم شما گرفته بشه. همینجوری نمیشه نظر داد.

  • سلام دکتر یک فیبروم به ابعاد۸۰*۹۶*۱۱۸ و به حجم ۴۸۱ سی سی در ترانس مورال اگزوفیتیک فوندال باید جراحی بشه یا با دارو رفع می شه؟ من فقط درد شکمی و تکرر ادرار دارم. ممنون از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *